Connect with us

България

Милена – момичето, което завинаги остана на 26 години, защото е обичало СНИМКИ –

Published

on

Нямаше по-добър и толерантен човек от нея, споделят близките й
Преди малко повече от година Пловдив бе потресен от зверското убийство на едно красиво младо момиче – Милена. Престъплението стана на 28 декември, през нощта, когато момичето отивало на работа. Тя бе намушкана с нож в сърцето и загина намясто.
Задържан за убийството бе нейният годеник – Илиян Рангелов.

Тази история всеки един от вас може би е чувал или прочел. Следващите редове обаче са посветени на красивата Милена. Момичето, което завинаги остана на 26 години. Цветето, което увехна само за една нощ, покосено от болезнената ревност на човека, който й е казвал „Обичам те”.

Коя всъщност е Милена Динoва? Нашият репортер Ива Модова се срещна с най-близките й хора – брат й и нейните приятелки. В сърцата им все още се е загнездила онази болка, която са изпитали през 2016 година. За тях Милена винаги ще е жива, докато споменът гори в душите им.

Милена Динoва е родена в пловдивското Ново село. Като всяко едно хлапе и тя е имала безгрижно детство, прекарано в игри и забавления с другите деца. Основното й образование е от местното училище.

Когато е на 12 години родителите й се развеждат. Майка й и баща й се разделят интелигентно и запазват добрите си отношения. След развода Милена заживява с майка си в Стамболийски. Въпреки това остава да учи в селото, където са най-близките й приятели. Когато момичето навършило 15 години заминава с майка си в Гърция. Милена прекарва 7 години в южната ни съседка, където завършва образованието си.

„Идваха си за всеки празник. Всяко лято се прибираше вкъщи. Милена обичаше родното си място, дом, роднини и приятели. При всяка възможност се прибираше”, разказва Гергана, близка нейна приятелка.

След като завършва училище, Динева започва работа при майка си. Събрало пари, младото момиче, решава да се прибере в Българи за по-дълго време.

„Реши да поживее в България. Не възнамеряваше да е за много дълго, може би за 2-3 години”, разказва братът на Милена- Илин Динoв. Тогава момчето е на 22 години. Тя започнала работа като сервитьорка в заведение „Дейзи” в съседното село Куртово Конаре.

„Младите хора се събирахме там, както от нашето село така и местните. В същото заведение всеки ден ходеше Илиян и приятелите му. Познавах го по физиономия, поздравявахме се, но нищо не знаех за него”, разказва Илин.

Така пламва любовта между Милена и Илиян. В началото момичето е криело за връзката си. Тя лъжела, че ще е при приятелка и се е виждала с него. Не след дълго го представя пред брат си и приятелите си. „Още от самото начало той се държеше студено към нас. Не искаше да излиза с приятелите на Милена, винаги е настоявал да излизат с неговите приятели. Държеше се странно и различно”, споделя Гергана.

Връзката между двамата станала сериозна и решили да заживеят заедно. Милена започнала работа в магазин за обувки в Пловдив, а за Илиян все е нямало подходяща работа. Тогава решили да поработят в Гърция, за да спестят пари и да започнат ремонт на къщата на Рангелов.

Милена е била на 24 години, когато заминават при майка й – Ангелина, в градче близо до Атина. Те останали в дома на жената, която им помагала, докато успеят да намерят работа. Познавайки езика, девойката веднага успяла да си намери такава като сервитьорка в кафе.

„По цял ден Илиян стоял при нея и е правел проблеми, защо се усмихвала на клиентите, защо те на нея се усмихвали. Казвал й е, че само заглеждала мъжете. Стигало се е и до скандали. При един от тях аз и приятелката ми им бяхме на гости. Илиян и Милена се скараха, той е крещял, а от страх сестра ми се скрила в спалнята. Заключила се и това още повече извадило от равновесие Илиян. Започнал да удря и блъска вратата, беше направил дупка. Сестра ми го прикри, залепи лепенка на дупката и излъга, че така й било по-красиво. За това научих много по-късно от майка”, сподели братът на Милена.

По думите му Илиян правил номера всеки ден при престоя си в Гърция. След като и втори път го изгонили от работа, си стегнал багажа и казал, че си тръгва. Той обвинявал майката на Милена – Ангелина, че е искала да го командва. „Докарахте ме тук, за да ме култивирате ли? Няма да стане” били думите на Илиян при един от скандалите в Гърция.

Така двамата изкарват едва 4 месеца зад граница и се прибират в България. Милена веднага се пренесла в къщата на Илиян. В нея живеела само баба му. Започнали ремонт, защото бъдещият дом на Милена бил празен, без мебели, без кухня, дори и посуда.

„Тя започна работа и всеки лев влагаше в къщата. Боядисаха, купиха си спалня, ремонтираха банята. Всичко обаче вършеше Милена, а Илиян по цял ден беше с приятелите му „на по биричка”, споделя Гергана.

Семейството на Милена не остават безучастно. Майката й често е пращала пари от чужбина, а малкото събрано от баща й е давано за ремонта. Брат й е помагал с дейностите, за да бъде щастлива сестра му.

„Казваше ми „искам да си направим прекрасен дома ни”. През това време майка ми строеше къща в Стамболийски и предложи да влагат средства и усилия за нея, защото е за сестра ми. Илиян обаче не искаше и да чуе. Той дори не искаше да прекарва време с нас”, каза Илин.

„Мечтата на Миленка беше да създаде дом за нея и Илиян. Да имат деца и да са щастливи. Тя го обичаше много и искаше да са заедно. Тя искаше сватба, мечтаеше да се види в бяло”, разказва Гергана.

Година след като са живеели заедно, Илиян и Милена се сгодяват. 70 души са били поканени на пищно тържество, организирано от семействата на двойката. До сватба не се стигнало, защото Рангелов постоянно отлагал, макар това да било мечта на младото момиче.

За ревността на Илиян обаче никой не е подозирал. По думите на брат й и приятелките й, никога не го показвал пред тях, нито Милена е казвала какво преживява. Рангелов е странял от семейството и близките на момичето.

Една от Коледите са празнували у бащата на Милена. Тогава Илиян е искал рано- рано да си тръгва, за да си допие с неговите приятели. Милена се е опитала да го убеди да я изчака и да я закара нощна смяна на работа, но Илиян спретнал скандал и си тръгнали.

„На Нова година не искаше да остане у нас да спи, запали пиян колата и си тръгна. Не искаше да комуникира с нас. Не искаше да излизаме, а най-лошото е, че не пускаше сестра ми с нас”, каза Илин. „Наш приятел се женеше и бяхме ние с приятелката ми, майка и татко и приятелите ни. На Илиян приятелите също бяха там, тъй като булката е от Куртово Конаре. Тогава Илиян не пусна Милена при нас да седне, а когато идваше за кратко да ни вижда й се караше, че го е оставяла сам на масата. Нощта завърши и със скандал, защото я заряза сама в Пловдив, за да иде на бар с приятелите му”, допълва Илин.

За скандалите младото момиче не е казвала на никого. Най-близките не знаели за жестоката ревност. Най-вероятно самата Милена я е било страх да сподели, смятат близките й.

„Една лоша дума не бе казала за Илиян. Не е споделяла дали са се карали, дали я е удрял. За нея той бе единствен. Да, казвала е че понякога проявява ревност, но с толкова красива жена до себе си, кой не би ревнувал. Тогава тя казваше: „Той ще се промени! Аз знам”. Едва след като я загубихме, научих, че е споделила с нейна колежка от работа, че банкетът на фирмата, който е бил 10 дни преди фаталната дата, й е „излязъл през носа”, споделя Гергана.

„Ние бяхме заедно – аз, баща ни и тя. Забавлявахме се много и не се е отделила от нас. После си я прибрахме”, допълва Илин.

Денят е 28 декември 2016 година, няколко дни след скандала за коледното тържество на фирмата на Милена. Часът е полунощ. Първият човек от семейството на Милена, който научава за зверството, е баща й.

„Бях втора смяна и се прибрах след 20 часа. Бях уморен и легнах. Минути след 12 часа баща ми влезе в стаята и извика :”Ставай! Илиян се обади, нещо се е случило със сестра ти”. Облякох се за секунди и тръгнахме. Тогава му се обадих да го попитам къде е. Той викаше, че е пред вкъщи и че Милена е в кръв”, разказва Илин. Очите на младия мъж се пълнят все повече със сълзи, защото картината е пред очите му и днес.

„Видях тялото на сестра си в снега. Още не бяха я покрили. Изтичах и започнах да я прегръщам. Тогава лекар и полицай ме дръпнаха и казаха, че тя си е отишла”, през сълзи разказва братът на Милена.

През цялото време Илиян е стоял отстрани и е крещял „Кой ми я отне! Ще го намеря”. Тогава още никой не подозирал, че именно той е забил ножа в сърцето на 26-годишното момиче.

Всички приятели и роднини са били уведомени за случилото се. Над 200 човека са били викани в районните за разпити. И никой не е подозирал Илиян.

Въпреки че са знаели за изключителната жестокост към животните от страна на Рангелов, никой не се е усъмнил, че може да убие човек, камо ли Миленка.

„Късаше на гълъбите главите с голи ръце, защото са летели бавно. Тровеше и колеше котки и се хвалеше се на всички. Беше жесток!”, коментира Гергана.

Почти целият ден след престъплението братът, родителите й и Илиян Рангелов били в Криминална полиция.

„Късният следобед се засякох с Илиян в коридора. Той не пророни и дума, само наведе надолу главата виновен. Тогава вече е бил направил самопризнанията и не смееше да ме погледне. Както и до днес. Не ни каза и дума. Само ако знаехме, че е бил лош с нея, ако знаехме какъв е, ако само за миг се бяхме усъмнили… сега Милена щеше да е жива”, казва Илин.

На 29 декември 2016 година Илиян Рангелов вече е задържан в ареста. Той разказал, че заради силна ревност е намушкал в сърцето любимата си.

Две години по-късно живота на семейството и приятелите на Милена вече не е същият. Светът им е преобърнат на 180 градуса.

„Кошмари всяка нощ! Майка ми е полужива, баща ми е затворен в себе си. Илиян ни отне целия живот. Продадохме и къщата в Стамболийски. В сърцата ни обаче, сестричката ми е жива”, категоричен е Илин.

„Няма човек, който Милена да е нагрубила, обидила или да му е направила лошо. Тя бе най-милият, лъчезарен и добър човек. Път на мравката правеше, толерантна. Моя най-мила приятелка”, с усмивка разказва Гергана.

Сега най-голямото желание на близките на Милена е доживотен затвор за Илиян Рангелов.

Във вторник, 12 февруари, убиецът ще се изправи за пореден път пред Окръжния съд в Пловдив. Заседанието трябваше да се гледа по съкратено производство заради пълните самопризнания на обвиняемия още през юли месец. Тогава обаче адвокатите на Илиян и самият той поискаха то да се гледа по общ характер, т.е. да се разпитат всички свидетели, които са общо 17.

Continue Reading

България

Борисов с маска се пусна НА ЖИВО от Смолян, за да…

Published

on

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Смолян, където в момента разглежда предприятие, в което се произвеждат защитни очила.  От там обясниха, че поръчките са намалели и затова е взето решение производството да бъде реорганизирано. За 12 дни колегите направиха това, което се прави за 6 месеца. Имаме редовно производство на очила с най-висока форма на защита.

Те са за хората на първа линия, за да са защитени очите на хората. „Дойдох да ви кажа само едно голямо благодаря”, каза премиерът на работниците, които срещаше в цеховете. „Голям завод, модерен”, добави той.   „За по-малко от 2 дни направихме собствен дизайн за очилата. Направихме принт. Науката и бизнесът направиха нещо, което в Европа не е направено.

Това е наш продукт, авторски. Направено е в екстремни условия“, обясниха от предприятието.  „По най-бързия начин в лабораторията да се сертифицират”, призова Борисов.   Премиерът и шефът на Националния щаб ген. Мутафчийски са в Смолян, за да направят преглед на реоргранизираното производство в местния завод „Арексим“.

Заводът, който е профилиран в производство на части за индустриални машини и автомобили в Смолян,  започва да произвежда предпазни очила и предпазни маски. 

Continue Reading

България

Премиерът разкри за огромна трагедия в семейството на президента ВИДЕO

Published

on

Сутринта се обадих на президента, да му изкажа съболезнования. Учудвам се, когато баща ти е умрял, да говориш нелепици. В такъв тежък ден не бих си го позволил, заяви в Смолян премиерът Бойко Борисов. 

Както БЛИЦ съобщи, в началото на март  бащата на президента бе приет във ВМА.  Предполага се, че има коремен проблем, тъй като при приемането в болницата е бил преглеждан от коремни хирурзи. „Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно, да му наложи вето. Аз ще извадя ГЕРБ от залата, да уморим народа. Като някоя дърта свекърва, ама злобна“, добави Борисов по повод изявлението на президента за удължаването на извънредното положение. 

„Хората се стегнаха и днес на поточните линии по 100 000 такива очила, които ние сме предплатили на Китай, те са за хората на първа линия. Шлемовете са за най-рисковите места. Всичко това се чака с години”, поясни Борисов. „Вкарваме ги в лабораториите. Маса колеги са ми заявили. Освен за вътрешния ни пазар, като съпричастност ние ще им даде. По думите му се задава стокова търговия и страните вече ще плащат с каквото разполагат.   „Супер са. Нарочно не свалям очилата, защото трябва да работят в непрекъснат режим. По-добре е да бъдат плътно прилепнали.  

Удобни са, не се изпотяват. Вече ги нося при две различни температура. Доволен съм от това, което виждаме. Удобни, меки, не убиват”, каза от своя страна шефът на ВМА ген.-майор Мутафчийски

Continue Reading

България

Драмата с COVID-19 в Швеция започна! Страшно е

Published

on

До вчера знаехме, че Скандинавия и по-конкретно Швеция не са засегнати от COVID-19, пише Монитор. Оказва се, че вече не е така. От няколко дни и там паркове и магазини вече опустяват от деца, майки, бащи, дядовци и баби. Семейство медици от Благоевград, които от 31 години живеят и работят по специалността си в Стокхолм, споделиха пред Агенция „Монитор“:

„Работим и за сега всичко е наред. Наистина, Швеция се откроява от другите страни с мерките си по време на пандемията. Основният принцип е, че човекът  трябва да вземе сам решение. Държавата само препоръчва да се избягват социални контакти, да се работи от дома“, споделя семейството. В Швеция вече са затворени гимназии и университети, децата учат online.

Големите концерни SAS, VOLVO, SCANIA и други предприятия затвориха по собствено решение. От понеделник се затварят ски курорти, заведения, търговски обекти. Но по собствено решение. Не се забранява, но се съветват хората и да не  пътуват за предстоящите Великденски празници.

Вече са затворени старческите домове за посещения. Здравеопазването работи с всички нужди и лишения, които и други страни изпитват, но засега ситуацията е под контрол. В интензивните звена, с външни диализи кривата на заболеваемост от COVID-19 до сряда все още бе под контрол, позволяваща на системата да се справя с потока от болни. Военните отвориха военно-полева болница в панаирната палата в Стокхолм.

Засега е само в готовност. Министър-председателят се обърна към нацията веднъж сам и вчера чрез интервю по инициатива на националната телевизия. Това се случва изключително рядко. Хората са уплашени като навсякъде, но не смразени от паника и ограничения, твърди с увереност семейството.

Continue Reading
Advertisement

Интересни

България9 минути ago

Борисов с маска се пусна НА ЖИВО от Смолян, за да…

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Смолян, където в момента разглежда предприятие, в което се произвеждат защитни очила.  От там обясниха,...

България11 минути ago

Премиерът разкри за огромна трагедия в семейството на президента ВИДЕO

Сутринта се обадих на президента, да му изкажа съболезнования. Учудвам се, когато баща ти е умрял, да говориш нелепици. В...

България3 часа ago

Драмата с COVID-19 в Швеция започна! Страшно е

До вчера знаехме, че Скандинавия и по-конкретно Швеция не са засегнати от COVID-19, пише Монитор. Оказва се, че вече не...

България5 часа ago

12-и смъртен случай, 58-г. мъж е починал в „Пирогов“ от COVID-19

Съпругата на депутата от ДПС д-р Хасан Адемов също е с положителна проба. Това каза на редовния брифинг на Националния...

България6 часа ago

Още 1 смъртен случай и нови 28 заразени от коронавирус у нас НА ЖИВO

28 са новите установени случаи на заразени с коронавирус. 477 души са заразени до момента. Това съобщи на брифинг в...

България16 часа ago

Проф. Кантарджиев обяви нов случай на коронавирус! До часове ще има още тревожни новини

Има още един нов случай има на коронавирус у нас. Това съобщи преди минути проф. Тодор Кантарджиев. „Случаите вече са...

България19 часа ago

Акад. Гълъбов посочи кой и кога ще ликвидира COVID-19

Академик Ангел Гълъбов от Института по микробиология към БАН пред „Марица“ за симптомите, които различават грипа от COVID-19 и най-сигурният убиец...

България19 часа ago

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, най-страшно е в София

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Броят на починалите е десет. Оздравели...

България20 часа ago

Коронавирусът погуби още една футболна легенда

Поредна футболна легенда стана жертва на върлуващия в цял свят коронавирус. Заразата отне живота на един от големите футболисти на...

България22 часа ago

Българка взе 3500 паунда, за да я заразят с коронавирус, трябвали й пари за сметките

Доброволци ще бъдат заразени с форма на коронавирус във Великобритания в опит да се намери по-скоро успешна ваксина срещу вируса...

България23 часа ago

Жена с перфорация на червата е в тежко състояние, личният лекар я лекувал 10 дни по телефона от страх, че е COVID-19

52- годишна жена е с перфорация на червата и в тежко състояние, след лечение по телефона от личния й лекар....

Българияедин ден ago

Кирил Домусчиев ексклузивно: Много хора ме отписваха, но ще останат разочаровани!

БЛИЦ потърси председателя на КРИБ Кирил Домусчиев по най-актуалните въпроси в държавата, финансите, кризистната ситуация породена от COVID-19 и икономическите последици...

Българияедин ден ago

Разбра се причината за внезапната смърт на 40-г. пациент в „Пирогов“ и има ли още депутати с COVID-19

Вчера починалите са двама мъже – един на 57 години от Кюстендил и един в „Пирогов“ на 40 години. Това...

България2 дни ago

Важно! Първи резултати от пробния тест на полицаите за коронавирус

Няма положителни проби за коронавируса от изследваните до този момент полицаи в болницата на МВР.  Тестовете ще продължат и в...

България2 дни ago

Борисов с разтърсващо и историческо обръщение към нацията

Длъжни сме да направим всичко по нашите сили, за да защитим живота и здравето на българския народ. Това написа преди...

България2 дни ago

Швеция призова гражданите си: Излизайте навън, ходете на пикник!

Швеция е единственият член на ЕС, който изобщо отказа да наложи карантина, а бившият държавен епидемиолог на Швеция, съветникът на...

България2 дни ago

От МЗ с подробности за деветата жертва на COVID-19 у нас

Тази сутрин в интензивното отделение на болницата в Кюстендил е починал 57-годишен мъж, при който по-рано е доказан COVID-19. По...

България2 дни ago

Първо тук! Правителството с ключово решение за срока на извънредното положение

Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока на обявеното извънредно положение. Предложението е срокът на извънредното положение,...

България2 дни ago

Държавата на „безсмъртните“ мрънкачи

Всеки българин специалист-вирусолог Иван Михайлов Долу маските, горе главите! Долу диктатурата, искаме си свободите! Двудневен рев по социалните мрежи заради заповедта...

България2 дни ago

39-г. грохнала пациентка: Бъзикате се с коронавируса?! Но вижте ме на какво заприличах ВИДЕO

Когато Тара Джейн Лангстън беше хоспитализирана с коронавирус, тя и нейното семейство бяха изправени пред ужасно изпитание. А след това...

Advertisement

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com