Свържете се с нас

България

От скандалния запис на ПП-тата: Планът на Петков и Василев да „взривят“ кабинета, Денков – „бушон“

Published

on

Из записа на ПП от 21.5.2023 г.: Петков и Василев правят плана как ще „взривяват“ планирано кабинета – министрите са техни, Денков държи „бушона“, пише Трибюн бг.

Асен Василев: не е обсъждано, че на 12-ия месец всичко приключва, може продължи. Моите очаквания са, че на 12-ия месец, то най вероятно ще приключи. А и по точно на 12 май, когато Габриел си подаде оставката, и трябва да се гласува за трети път правителство, нали?

А мисля, че можем да го обясним, че ГЕРБ са клекнали и са подкрепили нашия кабинет, пък ние, за да се случи това и да не отидем на нови избори, сме взели една бедна Мария Габриел.

Според мен отново ГЕРБ ще се опитат да се предпазят, което означава, че телевизии и техните коментатори от сутрин до вечер ще казват коалиция и къде ще се ориентират различните гласоподаватели в този вид. Аз не мога да кажа.

Кирил Петков: Ние го мислихме по този начин. Сега, когато има една асиметрия в цялата игра. Всъщност, независимо кой е премиер, министрите са нашите избрани.

Което означава, че всъщност взрива може да се случи от премиера или министрите в първите шест месеца или от премиера и министрите във вторите.

Но там и те държат, и ние държим другите. И трето примерно да сменя зам. Министрите на министъра на икономиката. Ние му казваме няма да ги смениш, тя решава и сменя. В следващия момент ние решаваме. Стига толкова, ако е опрял до кокала и всички министри си подават оставки и Кабинета пада.

И нас не ни е страх да се биеме. Никога не ни е било страх от самото начало, но трети вариант ние му казахме , виж сега, нека тя да е примерно само като възможност, Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи. Да използваме целия ресурс на мъжа ѝ в ЕНП. На всичкото, ние на нашите си избиратели, да кажем, че тя няма истински ресор, който да е ресурсен.

Кирил Петков: И Мария Габриел се разплака почти с такова, с влажни очи, каза аз това не мога да го направя. Аз си тръгвам утре, предавам си мандата и си тръгвам.

В интерес на истината Борисов усетихме, че това му е тесла не заради нас, а заради него си. Защото това означава, че той всъщност си губи една от големите подкрепи и той вика: „Абе Мария, все пак нещо е, може би и тя вика не“.

И това го видяхме. Понеже пак натам алтернативата ѝ е сравнително добра да си бъде в Брюксел с мъжа си не е така, че няма друг избор. Нейния свят не е България.

Така, че от наша гледна точка. не беше блъф, не се правеше на интересна. Тя просто не иска да види срама в очите, ако я биха видели на второстепенна позиция и няма да стане нашите като тука си проговориха и сценариите, които тя реално взрива може да се случи.

С други думи първите шест месеца са изцяло наш кабинет, реално с външен министър Мария Габриел като такъв. Вторите шест месеца са тя е министър-председател за целия кабинет. Нашите като тука си проговориха и сценариите, които тя реално взрива може да се случи.

Ние държим бушона първите шест месеца. Ако видим, че тоя бушон не работи, Ники Денков си подава оставката и казваме както с ИТН се случи, така и с ГЕРБ. Тоя филм не можем да го играем, защото 1 2 3, 4…

Асен Василев: И че другият вариант, който е да направим наш кабинет, че срока може да се бутне и до 12 месеца. Фундаментално това ще ни позволи, да изчистим от службите, да изгоним кадрите на ГЕРБ и на президента по места.

И да свърши някаква работа, свързана с еврозоната, Шенген и плана за възстановяване, въпреки че това ще бъде по малка част. С доста голяма доза сигурност, че еврозоната и Шенген ще се случат.

Чистката е говорена с всички, които искат да стават министри, че законно, незаконно, трябва да изгонят всички директори дирекции, шефове на регионални структури и на агенции. Първите две седмици. Което донякъде ще затапи приказката, че сме правили коалиция с ГЕРБ.

Сега това е loose-loose прочита на ситуацията. Win-Win прочита на ситуацията e – Нека покажем среден пръст на ГЕРБ на изборите ще качим. Даже и да се разделим с дебетата, може би ще качим. Само, че Радев ще ги прави. Но като цяло поне местните избори ще ги правим с наше МВР.

Още

България

Джипитата изнагляха! 10 лв. „такса компютър“ за издаване на електронна рецепта

Published

on

Задължителните електронни рецепти за диабетици и за изписване на антибиотици повишиха в пъти цената на лекарския преглед за някои пациенти, които от 1 април нямат алтернатива за хартиено предписание. Причината е нова такса за електронно издаване на рецепта, която лекарите въвеждат на своя глава.

Това съобщава „Сега“, като посочва и много примери за пациенти, които са принудени да плащат повече от обичайните 2,90 лв.

Такса „компютър“ се налага даже за пациенти, които са с хронични заболявания и са освободени от потребителска такса. Такъв въпрос например има на сайта на здравната каса.

„Имам ТЕЛК и съм със заболяване, включено в списъка за освобождаване от потребителска такса. Днес отидох до личния лекар и ми казаха, че има „такса за издаване на електронна рецепта“, твърди пациент. От НЗОК отговарят, че за оказаната медицинска помощ здравноосигуреният гражданин дължи само потребителска такса от 2,90 лв. за прегледа (тя е 1 лв. за пенсионерите), освен ако не е освободен от нея.

От МЗ потвърдиха същото.

„Не е редно да има потребителска такса за издаване на електронна рецепта и подобно нещо никъде не е регламентирано“, посочиха от здравното министерство, след като им описахме случай на диабетик, чиято такса изведнъж е поскъпнала от 2,90 на 8 лв. И в този случай се оказа, че е въведена такса от 5 лв. за електронно обслужване.

В групите за взаимопомощ също има оплаквания, че лекари вече искат 10 лв. Един от тях обяснил пред пациента си, че сам е решил „административно“ да вдигне таксата, въпреки че работи със здравната каса. Някои общопрактикуващи лекари не крият тази новост в ценоразписа. В интернет например може да се открие реклама на лекар, който твърди, че електронна рецепта може да бъде издадена или подновена без посещение в кабинета, като цената на услугата е 10 лв.

От потребителска такса са освободени пациентите със заболявания, включени в специален списък към Националния рамков договор, децата до 18 години, неработещи членове на семейството, бременни и родилки до 45 дни след раждането, социално слаби, ветерани от войните и военноинвалиди, онкоболни, медицински специалисти, здравноосигурени лица, страдащи от заболявания с над 71% намалена работоспособност и други.

Проблем с неясни такси има и при бележките, с които родителите извиняват отсъствия на децата си. Личните лекари масово искат пари за тях. От МЗ първоначално обявиха, че бележката е закономерен резултат от преглед, поради което не бива да се таксува допълнително.

В крайна сметка обаче се наложи позицията на лекарите, че издаването на тази бележка е услуга, която не попада в основния пакет от медицински дейности, поемани от касата.

Източник: Факти

Още

България

Проф. Рачев шокира: Три циклона удрят България, иде страшна снежна виелица в…

Published

on

Проф. Георги Рачев развали настроението на българите. Бързо свикнахме с нетипичното за този месец топло, та даже и горещо време, но идва промяна.

„След скучното топло и сухо време идва едно динамично с много изяви. Ще има дъжд, застудяване, вятър и сняг. Април месец ще бъде като Баба Марта“, заяви специалистът в ефира на bTV.

Климатологът очаква 3 циклона да ударят България.

„Утре, в четвъртък и в събота ще ни ударят първите два. България попада точно на техния път. Затова ще имаме динамично, бързо сменящо се време. Все още ще е доста топло.

Още довечера обаче ще започне да превалява над западните райони. Чух се с една дама в Германия. Тя е в Берлин и каза, че вече е много студено, добре че си е взела зимното палто.

В събота и неделя в София ще е най-студено. Не съм съгласен със слънчицата на картата за събота.

Вече наистина говорим за джапанки. Морската вода е 17 градуса, това е сериозно затопляне. През уикенда водата ще е по-топла от въздуха. В Плевен ще се развият гръмотевични бури. Възможно е да има слаба проява на градобитна дейност“, добави професорът.

 

Още

България

Дежавю: Скандален развой с делото срещу шефката на митниците

Published

on

Делото по мегаскандала за ОПГ за контрабанда отново бе отложено. Вече бившата директорката на Агенция „Митници“ Петя Банкова за втори път само за седмица бе в съдебна зала без защита.

Причината – нов болничен лист на адв. Аделина Нанина. За разлика от нея Стефан Димитров бе в зала с адвокатите си Ивайло Найденов и Марио Найденов.

Както защитата, така и самата Банкова поискаха да не се дава ход на делото.

След кратко заседание съдебният състав реши: Отлага делото за 18 април, като постанови да се определи резервен защитник на обвиняемата Банкова, за да не се възпира процеса, още повече, че по делото има и други задържани в ареста.

Още
Реклама

Интересни

България2 минути ago

Джипитата изнагляха! 10 лв. „такса компютър“ за издаване на електронна рецепта

Задължителните електронни рецепти за диабетици и за изписване на антибиотици повишиха в пъти цената на лекарския преглед за някои пациенти,...

България4 минути ago

Проф. Рачев шокира: Три циклона удрят България, иде страшна снежна виелица в…

Проф. Георги Рачев развали настроението на българите. Бързо свикнахме с нетипичното за този месец топло, та даже и горещо време, но...

България6 минути ago

Дежавю: Скандален развой с делото срещу шефката на митниците

Делото по мегаскандала за ОПГ за контрабанда отново бе отложено. Вече бившата директорката на Агенция „Митници“ Петя Банкова за втори...

България8 минути ago

Пикантна астропрогноза за кабинета „Главчев“

Служебният кабинет в зодиакалната обстановка се пада Овен, а първата му силна изява е родена по време мълчанието на Риби,...

България3 часа ago

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ: Waze готви изненади

Едно от най-масово използваните приложения у нас готви изненада. Навигацията ще получи дългоочаквана актуализация. Waze обяви, че подготвя мащабен ъпдейт,...

България3 часа ago

СПОРЕД ОТЧЕТИТЕ: Най-много пари в кеш държи БСП, в банка – ГЕРБ

Най-много пари в кеш държи БСП. Това става ясно от годишните финансови отчети на политическите сили, публикувани от Сметната палата....

Made in BG3 часа ago

БАРОВСКО: Захари Бахаров стана лорд! (СНИМКА)

Захари Бахаров се сдоби с  се сдоби с топ гъзарийка. Актьорът вече има личен монограм, който бродират ръчно по дрехите...

Любопитно4 часа ago

Всичко може да изпада от ръцете ви и да имате усещане, че някаква зла сила ви пречи

Луната е в знак Лъв от 05:25ч на 16 април до 17:12ч на 18 април В дните на Лъва се...

България4 часа ago

Мъка: Това е приказната 20-г. красавица, блъсната от влак пред очите на майка си СНИМКИ

20-годишната Юлия Аврамова е загиналата при неделния инцидент с влака по време на мотосъбора край Благоевград. Младата жена бе пометена...

България4 часа ago

Излагация: Прекъснаха срещата на ПП с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо ВИДЕО

Съпредседателите на ПП Кирил Петков, Асен Василев, акад. Николай Денков и Никола Минчев се срещнаха със симпатизанти на партията за...

Made in BG18 часа ago

ВРЪЩА МУ ЗАВОДСКИТЕ НАСТРОЙКИ: Ивка Бейбе и Азис правят тройка! (ВИДЕО)

Скандалната репортерка Ива Иванова, по известна като Ивка Бейбе разкри че е хвърлила мерак на Костинбродския славей Азис. След страстната им...

Любопитно18 часа ago

ОПАСНОСТ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ: Живият Нострадамус разкри от къде може да започне следващата пандемия!

Екстрасенс, известен като „Живият Нострадамус“, предупреди, че лабораториите за изкуствен интелект могат да станат източника на следващата голяма пандемия. Атос...

Made in BG18 часа ago

Риана иска още деца, ще пробва за момиченце

Риана и A$AP Роки вече имат две деца – двама сина, но носителката на Грами сподели, че няма нищо против...

България18 часа ago

Новите ни лични карти ще са немско производство. Цените скачат!

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов предлага да се увеличи цената на услугите за издаване на лична карта. В случай...

България18 часа ago

БРУТАЛНО: Намериха труп, вързан със свински опашки, насред столичен парк!

Тяло на мъж е било открито в „Западен парк” в понеделник следобед, съобщи NOVA. Мястото е почерняло от полиция, районът...

България18 часа ago

Зловещо: Първа версия за кървавия ужас с два трупа в Пловдивско

Най-вероятно на водача, който е загинал в тежката катастрофа между пловдивските села Чешнегирово и Поповица този следобед, му е прилошало....

България22 часа ago

Огромен скандал със завърналата се у нас „Карфур“ и известен бизнесмен СНИМКИ

Длъжник с милиони дългове към НАП и банки завъртя бизнес авантюра с френската верига „Карфур“. Варненският бизнесмен Добромир Андонов има...

Българияедин ден ago

Този ли хотел във Варна е прилапал Робърт де Ниро

Гранд хотел Варна, който варненци помнят като Шведския хотел, вероятно ще е обектът на веригата на Робърт де Ниро в морската столица....

Българияедин ден ago

Какво се случва?! Нова стрелба по човек в България

21-годишен простреля с въздушна пушка 33-годишен мъж в село Бъркач, община Долни Дъбник, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на...

Made in BGедин ден ago

Ергенът Виктор влюбен във водеща на bTV

Риалити героят, който всеки път прави жестоко шоу в „Денсинг старс“, а последният път дори излезе с балетна пачка на...

Реклама

Trending