Свържете се с нас

България

Пикантна астропрогноза за кабинета „Главчев“

Published

on

Служебният кабинет в зодиакалната обстановка се пада Овен, а първата му силна изява е родена по време мълчанието на Риби, ако се вярва на астрологичните тълкувания.

Въпросното мълчание на Рибите започна на 9 април и върховата фаза стана на 10 април, когато бе точният съвпад на Марс и Сатурн в този зодиакален знак, а всичко това бе под покровителството на Овен, което даде много мощ и активност на енергиите във Вселената, както се изразяват вещите лица в занаята на астрологията и нумерологията.

Съвпадът продължи и на 11 април. Смята се, че това е едно от най-влиятелните астрологични събития тази година.

Появата на правителството навръх 9 април е по време на ретрограден Меркурий, но едва ли кабинетът трябва да се безпокои толкова за това. Защото е ясно открай време, че Овен ретрограден Меркурий не го лови или не чак толкова силно го засяга.

Още повече че и премиерът Главчев е зодия Лъв, която също не е засегната силно от ретрограден Меркурий. Но пък има натрупване на елемента огън – Лъвът му е подчинен, а при него парадът се командва от Овена.

Усмивка

Разбира се, че към всичко това човек трябва да се отнася с усмивка и само и единствено на шега. Все пак трябва да се знае, че по време на ретрограден Меркурий страдат най-вече нарушените комуникации. Така че кабинетът определено трябва да обърне внимание на връзките във всичките им аспекти.

Ето какво твърди астрологът на „Телеграф“ Неда Иванова – не конкретно за правителството, но за появилите се на 9 април субекти. Според нея: „В лична година тройка намирате или разширявате своята база, на която да се развивате, да работите, да живеете и творите в бъдеще“.

Отнесено към кабинета това може да се тълкува, че сега се поставят основите на нещо, което ще продължи дълго време и тепърва ще се развива в обществения живот. Но е по-добре стоманата да се кове гореща, за да се получи нещо от нея – какво, това е друг въпрос.

Неда продължава за родените на 9 април: „От средата на май навлизате в силен юридически период, активността ви нараства по всички линии на живота.

Това лято може да поемете повече ангажименти и да разширите сферата си на влияние. Пътувайте, преговаряйте лично, уредете имотни дела и сделка с недвижима собственост без посредници.

Действайте изпреварващо“. Тук едва ли трябват повече лирични отклонения.

След това Неда Иванова обяснява за появилите се на 9 април 2024 г.: „Родените днес са хора с богата интуиция и въображение. Ще имат собствена фирма (б.а. – направо запазена марка), лого и печат (б.а. – то е ясно, че това са регалиите на властта и явно съвпадението не е случайно), ще са известни в средата, в която ще се движат, работят и творят, особено ако се родят на обед (б.а. – кабинетът се появи сутринта още, но на обед започна да действа).

Няма да са бедни, дори да не наследят бащини имоти. Родените на залеза не бива да продават имот, в него ще има нещо ценно.

Родените на изгрева ще живеят далече от дома, ще бъдат известни артисти, художници и музиканти. Трябва да стоят далече от хaзарта“.

Астроекспертът дава и пояснения за зодия Овен, каквато явно е правителството, и то отнесени към 9 април: „Защитете периметъра си.

Може да рестартирате стопирана в миналото фирмена дейност или да подновите преговори. Доверете се на усещанията си.

Препоръчват се пътувания и огледи на места и терени, на които в бъдеще може да се внедрите или да устроите живота и работата си. Не ползвайте услугите на посредници, вижте и преценете всичко сами“.

И отново да отбележим, че това са послания за хора, представители на зодията, но те могат напълно съзнателно и безсъзнателно да бъдат приложени и към цял служебен кабинет.

Гал

Ето какво каза още през 2023-та за годината и периода Гал Сасон. Астрологът на звездите и висшите политици в света направи прогнозата си много преди да се знае, че в България ще има служебен кабинет от 9 април 2024 г.

Гал отбеляза: „Моят съвет към българите е да се съсредоточат върху самооценката си, защото Сатурн, който е великият учител, сега е в Дома на парите, талантите и самочувствието на България.

Колкото повече българите се възползват от талантите си, за да достигнат до самооценката си, толкова повече пари и изобилие могат да ги ръководят. Това се случва на всеки 30 години, така че сега е добър момент да коригирате всичко, което е свързано с вашите финанси, вашата самооценка и самочувствие и колкото по-силно вярвате в талантите си, толкова повече България може да блесне в света“.

Гал отбеляза още: „За България Сатурн все още е в Дома на парите и таланта, което започна през февруари 2023 г. и ще продължи през следващата година и половина (б.а. – т.е. до август). А това означава, че докато има финансова експанзия, може да има и някои особени финансови трудности, подобни на това, което се е случвало между 1993-1995 г.

Така че трябва да бъдем пестеливи и особено внимателни към инфлацията. Тъй като Сатурн в Риби може да създаде проблеми с корупция и загуба на пари, всички трябва да бъдем внимателни през следващите две години.“

Курс

Все пак има и още една съществена пречка от астрологична гледна точка. Правителството се появи на 9 април 2024 г. сутринта, а точно от 2:40 през нощта до 11:24 ч. на обед имахме явлението Луна без курс.

Най-общо казано: Това са периоди, когато Луната вече е направила последния си голям аспект, но все още не е преминала в следващия знак. Астролозите отбелязват, че според тях трябва да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други неща, предназначени за бъдещето и развитието.

Твърдят още, че най-добрата стратегия по време на Луна без курс е да не се прави нищо, да се остави всичко както е, докато Луната влезе в следващия знак. В този аспект е добре, че правителството просто не тръгна да взима съществени решения преди обед, когато вече Луната си вървеше в точната посока.

Затова може да се каже, че все пак кабинетът се е появил и най-вече проявил по време мълчанието на Рибите, както го определя цветисто Неда Иванова. И избягна в същото време да се появи през слънчевото затъмнение, което бе на 8 април (б.а. – то бе над Америка, но оказа астрологично влияние върху целия свят).

Макар от него да има известно влияние и то ще продължи със замъгляване през целия мандат на кабинета, ако се вярва на астрологичните разсъждения по темата.

В същото време може да се каже, че при появата на правителството: „Активността на Венера благоприятства творчеството, повишава романтизма, предоставя възможности за романтични запознанства, срещи с миналото, възстановяване на изгубени връзки или възобновяване на отношения след кавга.

А това означава, че сега е по-добре да се обърне внимание на стари отношения, да се разчита на доказани връзки и да се укрепят отношенията с чуждестранни партньори“.

Равновесие

Според астронумерологичната характеристика на родените на 9 април 2024 г. – те ще имат добро здраве и жизненост. Ще е характерно за тях психологическо равновесие. Хармония на чувства и воля, безконфликтно развитие. Появата обещава благоприятни възможности.

Астрологично появилите се на 9 април 2024 г. са родени да бъдат обичани и уважавани (б.а. – има секстил между Луна и Слънце). Връзки на приятелство и любов със семейството и семейството на партньора, както и патриотизъм. Твърде енергично и импулсивно поведение, човек сам си е враг (б.а. – квадрат между Слънце и Марс).

Когато се сблъска с препятствие, той изпуска нервите си, дразни се и това го принуждава да постигне това, което иска на всяка цена. Астролозите добавят за родените на 9 април 2024 г.:

„Трябва да се сдържаме, да избягваме конфликтни ситуации, първо да мислим, а след това да действаме, да сдържаме агресивността и гнева си, да бъдем тактични и дипломатични, тъй като целите се постигат само с търпение, избягване на кавги, а не е добре родените на 9 април да губят енергията си в кавги (б.а. – триъгълник между Слънце, Юпитер и Земя).

Ако аспектът е в кардинален знак, той се проявява като импулсивност и гняв, в постоянен знак – упоритост и негодувание, в подвижен знак – раздразнителност, пилеене на енергия за ненужни неща“.

В случая аспектът е в кардинален знак, какъвто е Овен, и трябва да се внимава да няма нещо да се прави само защото е решено, че ще се прави, а да се върши, ако има необходимост и с аргументи. Казано по друг начин, да не се действа като кон с капаци – напред и юруш, па каквото ще да стане.

Астролозите казват още за появилите се на 9 април 2024 г.: „Дарени са с остър, проницателен ум, който им позволява да видят причините и силите зад външните явления (б.а. – има триъгълник също между Слънце, Нептун и Земя). Имат склонност към физиката и въобще към естествените науки, но също и към окултизма. Добри са в областите на застраховки, завещания, данъци (VIII дом).

Способността да се изразяват в добра светлина е силна. Характерна е силна воля, способност за интензивно изучаване на едно нещо, креативност, оригиналност на ума“.

Астрологическата характеристика продължава: „Характерна е способност за бързи, решителни действия, воля и смелост (б.а. – има секстил между Меркурий и Плутон). Има много положителни качества също от Скорпиона, по време, когато Марс е господар, а Уран е в екзалтация (б.а. – има и секстил между Марс и Уран). Безпрецедентните постижения носят слава и високо положение.

Често мотото е „Действай или умри“, което стига дотам, че волята става твърде силна за тялото. Родените на 9 април 2024 г. знаят какво искат, имат здрави нерви, обичат упоритата работа и решават проблемите си по свой начин. Техническа сръчност, любов към електрониката, природните науки, авиацията“.

За появилите се в този ден се добавя още: „Любов към великолепни церемонии, представления, мистерии (б.а. – за кабинета това ще го видим на предстоящите церемонии около Великден и майските празници)“.

И се добавя, че родените на 9 април имат също секстил между Юпитер и Уран. Такъв е характерен за бохемите, които пътуват по света. Вещите в астрологията заявяват:

„Те имат приятели, на които не може да се разчита, които могат да ги подведат, но и самите те също са способни на това. Неспокойният дух търси приключения“. blitz

Още

България

Скандал с коси на онкоболни, фризьорки ги продават за екстеншъни

Published

on

Фризьорки продават коси на онкоболни и мамят клиентите си с фалшиви екстеншъни, разказа певицата Сузанита пред „Телеграф“. Екип на вестника се опита да се свърже с фризьорките многократно, но те не вдигнаха телефоните си до затваряне на броя.

Дарение

Сузанита публикува пост за случилото се в социалните мрежи и заваляха коментари от клиенти на същия салон, измамени по същия начин. Собствениците на тази марка екстеншъни са фризьорките Диляна Пискова и Гергана Славова, разбираме от жертвата. „На моя приятелка майка й е онкоболна жена. Тя отишла в същия салон при Диляна да си обръсне косата. Искала е да дари екстеншъните си, а въпросната фризьорка й казала, че това е боядисана коса и не може да се дари. След което си я прибрала, за да си я препродаде“, сподели изпълнителката.

Силикон

Звездата не иска аудиторията й в Инстаграм да пострада по същия начин, затова целта й е да предупреди възможно най-много хора за измамата. „Разбрах, че взимат коси от починали и възрастни и ги продават, но не мога да го потвърдя на 100 процента, защото го знам от страничен човек. Знам със сигурност, че бях напълно излъгана за коса от 3000 лв., а цената на тази коса не е повече от 400 лв. реално“, разкри певицата. „Схемата им е да обливат косите със силикон и да изглеждат добре. Но след 2-3 измивания пада силиконът и се вижда колко лошо качество е, не мисля, че трябва да си мълча. Косата започна да се заплита и да падат топки от нея“, добави самата тя.

Още

България

Собственик на бизнес: Знаете ли, че едно момче на 30 години от Украйна замени трима българи?

Published

on

Кирил Василев е роден в Пловдив. През 1990 г. създава и става съсобственик на „Хелиос ​- Пловдив ​- Василев и Сие“ – компания за търговия с метали.

През 2006 г. събирателното дружество се разделя на две независими компании, едната от които е „Хелиос Метал Център“ с акцент върху производството, разбра Ко4. Кирил Василев е ктитор и основен строител на пловдивския храм „Свети Николай Чудотворец“. Член на сдружение „Бизнесът за Пловдив“.

– Г-н Василев, работодателите ли плащат малко, или служителите работят лошо? Защо има перманентна криза на пазара на работна ръка за позиции, свързани с производство?

– Няма еднозначен отговор на този въпрос. Само ще ви кажа, че мои партньори в Германия имат същото производство като моето, на същата площ. Оборудвано е с по-малко машини и численият състав на персонала им е 40 души. Моите работници в това производство също са 40. Германецът обаче има 2,8 пъти повече произведена продукция. Оставяме настрана факта, че и цената на произведената му продукция е 2,5-3 пъти по-висока от моята. Ето как се получава разминаването между производителността на труда и заплащането.

Тук работната ръка иска заплати като германските, но аз като работодател не получавам производителност като немската. Няма откъде да извадя тези пари, без да имам произведени стоки, които да продам. Въобще тук не става въпрос за това високи или ниски са заплатите у нас. В Турция например заплатата на един много добър заварчик е 3000 турски лири, или 462 евро. За тези пари при мен няма кой да влезе във фабриката. А онези работят в пъти повече.

– Как ще се реши проблемът?

– Не знам. Всички казват „плащайте повече“, но аз наистина плащам повече, отколкото преди две години. Мен лично ме дразни и един друг, наследен проблем – коефициентите за прослужено време. Това е историческа глупост! Имаме закон за трудови отношения, който е от 1952 година, и от него нищо не е изтрито, само се е дописвало.

Може ли някой да ми обясни защо аз трябва да плащам повече пари на един 55-годишен човек с 30 години стаж, който имитира работа, отколкото на негов колега, който е на 30 години и заварява неуморно? Държавата ме задължава да плащам този коефициент за прослужено време, но този човек не е служил през целия си стаж при мен.

При държавните служители се премахна този коефициент, защото държавата трябва да го плаща, но за частния бизнес – не. Това е анахронизъм, който е останал от времето, в което държавата е била единствен работодател.

– Във вашата компания работят украинци. Защо предприехте внос на работна ръка?

– От миналата година имам петима украински работници. И трябва да ви кажа, че едно момче на 30 години от Украйна замени трима българи. Тези хора идват с желание на работа, те знаят, че при полагане на допълнителни часове труд ще получат допълнително възнаграждение. Същото важи и за другите ми работници, но сякаш не се възприема по този начин. Украинците се държат както нашите, когато отидат на гурбет в чужбина – дисциплинирано и отговорно. Доволен съм, че предприех тази мярка, но ваденето на съответните разрешителни бе цяла епопея.

За да си „внеса“ един украински заварчик, първо трябваше българската Асоциацията по заваряване, която е частна организация, да одобри сертификата му. За целта аз платих 300 лева. След това чаках цял месец Агенцията по заетостта да отговори дали мога да наема чужди работници. Агенцията по заетостта не ползва телефони, там обичат да пишат писма. Цялата процедура по стиковката отнема четири месеца и най-накрая украинците влизат в България законно с всичките разрешителни и договори. Сега трябва да извървя всичко отново, за да удължа работните им документи.

Ако същите тези хора отидат да работят в Полша, работодателят получава за две седмици разрешение да ги назначи на работа. Има и друг ход -аз като български предприемач отивам в Полша и срещу скромна сума, нещо като нашите 2 лева капитал, регистрирам фирма там. Чрез нея наемам украинците и ги пращам в командировка в България. Но в този случай българската държава няма да получи нищо, защото аз ще плащам осигуровките им там.

– Има и други варианти ​- или да си обучите кадри от ученическата скамейка, или да инвестирате в модерни машини, които да спестят нуждата от работна ръка.

– Срещу производствената ми база се намира техникумът за подготовка на кадри за машиностроенето. По съседски знам, че за последните пет години там няма нито един младеж, който да се е записал в специалност металообработка.

Огромната част от учениците отиват в паралелки, където се учат да управляват багер и кранове, но само защото им дават шофьорски книжки. Наистина няма никакви кадри за нашия бранш. А и няма как да обучим някого, който не желае да влезе във фабрика. Знаете ли какво е за мен добър работник? Това е този, който идва с желание и знае, че трябва да свърши определено нещо. А добрият работодател е този, който осигурява добри условия на труд, редовно и коректно заплащане. Всичко друго е въпрос на търсене и предлагане.

В момента има дисбаланс в очакванията на хората – какво искат да постигнат, и реалната действителност. Не е причината, че ние не искаме да плащаме повече, а че не можем да получим за продукта си повече. Пазарът на моя продукт е 70% вътре в страната, а той не е голям и е с ниски цени. Това, което продавам тук, е на цена 1.00 евро, а в чужбина е поне 1.70 до 2.50 евро.

Относно втория вариант – аз наистина инвестирам в машини и в момента служителите ми са поне с 30-40 души по-малко отпреди години.

– Как оценявате бизнес климата в Пловдив и региона?

– Имам една основна забележка и тя е, че нямаме никаква държавна или общинска визия как трябва да се развие този регион и този град. В Америка например обучават хората, че краткосрочната визия за развитие на един град е 30 години, а дългосрочната е от 50 до 100 години. Какво да говорим за Пловдив, за който нямаме визия какво ще правим през следващата година, защото може да не сме на власт?

Визията на един град не се прави от един кмет за един мандат. Прави се от общност от хора, които са визионери и няма никакво значение какво е политическото им пристрастие.

Ние правим бизнес тук, хората, които работят за нас, са тук и не е без значение какво ще стане с този град и как ще се развива. Ще ви дам пример с моя собствен бизнес ​- моят терен е 35 декара и няма къде да се разширявам, защото около мен строят жилищни кооперации. Затова са ни грозни градовете, защото няма ясна визия как трябва да изглежда този район – индустриален или жилищен ще е? Не може и двете.

– Членувате в сдружение „Бизнесът за Пловдив“. Предприемачите настояват да се изгради естакада на Асеновградско шосе, което по принцип е модерно решение и лесно изпълнимо. Не се ли опасявате обаче, че ще ви обвинят, че лобирате за нещо, което е в интерес на собствената ви фирма, защото ще доставите конструкцията за естакадата?

– Това е проект за естакада, изготвен от проектантско бюро „Иркон“, предлага най-безопасното и съвременно транспортно решение – разминаване на трафика по околовръстния път и трасето Пловдив-Асеновград. Проектът е в интерес на хората, само и единствено в името на пътната безопасност и спокойното пътуване. Този „мост“ може да бъде произведен и от две фирми, много бързо конструкцията да се транспортира и монтира и движението да бъде пуснато. Кой ще го изпълнява, това е въпрос на конкурентни и прозрачни процедури на следващ етап.

А що се отнася до участието ми в Сдружение „Бизнесът за Пловдив“, под бизнес аз разбирам екип, а не собственик. Затова и съм член на Сдружението. Отговорността, която нося пред моите работници, пред семействата им, се разширява към моите съграждани. В Пловдив съм роден, в Пловдив са и децата ми, Пловдив искам да бъде град за работа и бизнес, почтено и ефективно управляван.

Още

България

Изчезна култов роден журналист СНИМКА

Published

on

Известният журналист Жоро Георгиев е в неизвестност. Това става ясно от постове във Фейсбук.

Той бе един от най-запомнящите се гласове на вече несъществуващото радио „Канал Ком“ във Варна. Жоро е известен и с острото си перо, предаде „Варна 24“.

Приятели, помогнете! Жоро Георгиев е в неизвестност от няколко дни. Телефонът му е изключен и няма никаква връзка с него. Подаден е сигнал в полицията, пишат негови приятели.

От полицията съобщиха, че няма подаден сигнал от негови роднини. Въпреки това снимката му е разпространена сред униформените в града.

По данни на журналисти от Варна, се прозвъняват болничните заведения в града.

Още
Реклама

Интересни

Здраве9 часа ago

Вземете 1 ЧАША ОВЕСЕНИ ЯДКИ И 2 ЯБЪЛКИ и направете тази страхотен десерт БЕЗ ЗАХАР И БЕЗ БРАШНО!

Необходими продукти: 1 чаена чаша овесени ядки 2 ябълки 100 милилитра вода 1 банан 2 яйца 80 грама сушени червени...

България9 часа ago

Скандал с коси на онкоболни, фризьорки ги продават за екстеншъни

Фризьорки продават коси на онкоболни и мамят клиентите си с фалшиви екстеншъни, разказа певицата Сузанита пред „Телеграф“. Екип на вестника...

Made in BG9 часа ago

СКАНДАЛ след финала на „Един за друг“, моралните победители били други Онур 10:00 | 21 май 24 45157 1

Страшен скандал се развихри след финала на най-романтичното риалити „Един за друг“. Победата отиде у семейството от Перник – Михаела...

Made in BG9 часа ago

Вальо Бореца отвлякъл Гущеров заради 3 млн. лв. дългове (Светлана се връща към стария занаят)

Милионерският наследник Християн Гущеров е съумял да профука на комар и за луксозен живот със съпругата си Светлана Василева –...

Made in BG11 часа ago

Валерия от „Ергенът“ направо разби Алек с видеото, което направи, всички говорят само за това…

Определено една от най-запомнящите се дами в „Ергенът“ ще остане Валерия Даковска. Тя сама прецени кога да си тръгне от...

Made in BG11 часа ago

Ергенът Алек сготви пред всички прочутото телешко варено по рецептата на майка му-Видео

С кулинарката и риалити звезда Божана Кацарова. Двамата се консултираха през цялото време с майката на Алек – Ксения, станаха...

България11 часа ago

Собственик на бизнес: Знаете ли, че едно момче на 30 години от Украйна замени трима българи?

Кирил Василев е роден в Пловдив. През 1990 г. създава и става съсобственик на „Хелиос ​- Пловдив ​- Василев и...

Любопитно11 часа ago

За ЕДНА Зодия се отварят уникални възможности в края на май 2024 г.: мнението на Тамара Глоба

Астрологът Тамара Глоба направи прогноза за май 2024 г. Експертът смята, че представителите на едно зодиакално съзвездие ще станат щастливи....

Здраве11 часа ago

Експерти изброиха ястията, които да не ядете на блок маса в хотел!

За да предотвратите блок масата да провали почивката ви с безкрайни ходения до тоалетната, експертите по безопасност на храните съветват...

България11 часа ago

Изчезна култов роден журналист СНИМКА

Известният журналист Жоро Георгиев е в неизвестност. Това става ясно от постове във Фейсбук. Той бе един от най-запомнящите се...

България12 часа ago

Жителите на тази страна мечтаят за работа в България, пътуват хиляди километри за виза

Пиксабей Служители от Киргизстан наемат хотелиерите за летния сезон. В бившата съветска република БВП на човек е около 10 пъти...

България15 часа ago

Жертва ли е на домашно насилие първата дама?! (ВИДЕО)

Жертва ли е на домашно насилие президентшата Десислава Радева, или произнесена от нея реплика на публично място е част от характерното...

България15 часа ago

Главоболие, депресия и безсъние: Магнитните бури влияят на мозъка!

Бавно ставане от леглото сутрин, движение, разходки, спорт и умерена физическа активност, съчетана с по-лека храна. Това е рецептата за...

България15 часа ago

Трета българка изкачи Еверест

Българка отново стъпи на Покрива на света. Мариета Георгиева изкачи Еверест (8848 м) и стана третата наша сънародничка на най-високия...

Made in BG15 часа ago

Бившият на Глория продаде неин хит на сръбска звезда

Бившата половинка на фолкпевицата Глория – композиторът Илия Загоров, предостави един от най-големите хитове на изпълнителката в дует с Азис – „Не сме безгрешни“,...

Любопитно17 часа ago

Главен готвач отсече: Никога не правете това с краставиците!

Има няколко неща, които сякаш задължително (или много често) присъстват в българската кухня и трапеза. Един от тези продукти са...

Made in BG17 часа ago

И Ергенът Виктор посече жестоко Алек, нарече го мошеник! ВИДЕО

Виктор Стоянов, който стана национално известен благодарение на първия сезон на „Ергенът“, не спести отрицателното си отношение към Алек Младенов....

България17 часа ago

След трагедията с 2 трупа: Пловдив настръхна след нов случай по ключов булевард ВИДЕО

Мерцедес лети със 170 км/ч по Асеновградско шосе. Кадри от безумното шофиране са публикувани във фейсбук и инстаграм профила на...

България17 часа ago

Прикриват ли се следи: Ето какво изникна на мястото на катастрофата с джипа на Кирил Петков

Мястото, където стана катастрофата с колата на НСО с Кирил Петков и загина човек, е прясно асфалтирано преди два-три дни. Това...

Made in BG20 часа ago

Какво се случва?! Нина Добрев пусна притеснителна СНИМКА от болничната стая

Нина Добрев притесни сериозно феновете си с кадър, който сподели в социалните мрежи. Звездата от „Дневниците на вампира“ е претърпяла...

Реклама

Trending