Възможно е „Демократична България“ да не предложи министри, а да участва в управлението само с парламентарната си подкрепа. Това заяви съпредседателят на „Зелено движение“, част от ДБ, Борислав Сандов в студиото на БТВ.

Сандов увери, че „Демократична България“ отчита своята електорална тежест. Парцелирането на правителството няма да подобри ситуацията, убеден е Сандов.

Според него на първо място е важно в бъдещата коалиция партиите да се разберат за политиките. Без коалиционно споразумение обаче няма да се получи, посочи той, като уточни, че разговорът с „Продължаваме промяната“ ще е изключително сериозен.

Не са обсъждани имена, включително и неговото за екоминистър, увери Сандов.

Специално по отношение на екологията Сандов каза, че има решаване за проблеми, включително наказателни процедури от ЕК.

Коментарът му за кампанията за президент и балотажа от вчера е, че не е чул нищо ново и нищо различно от г-н Герджиков. Сандов чул същите изказвания по-рано и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

От друга страна Радев е по-последователен и затова може би хората го подкрепиха, коментира Сандов. Припомняме, че от Зеленото движение единствени от „Демократична България“ излязоха с ясно решение преди балотажа и призив към своите привърженици за подкрепа на Румен Радев.

Относно думите на Румен Радев за Крим, Борислав Сандов посочи, че искрено се надява това да е било просто политическа флуктуация. По думите му, президентът еднолично не може да определя и налага позиции на България в международната политика.