Свържете се с нас

България

Просто фантастичен! ГРИШО размаза Стефан Робер и продължава към финала на „Ролан Гарос“ във Франция

Published

on

Първата ни ракета Григор Димитров се поздрави с прекрасна победа на турнира „Ролан Гарос“ във Франция. Гришо спечели безапелационно срещу представителя на домакините Стефан Робер с 6:2, 6:3, 6:4 в срещата си от първия кръг на „Ролан Гарос“.

Той трябваше да спасява три възможности за пробив още в първия гейм. Българинът стартира мача  с двойна грешка, а след това се стигна до 15:40. Той се справи със ситуацията, но последва още една възможност за пробив, която неутрализира с отлично излизане на мрежата. Първият сервис на Григор не влизаше и това даваше шансове на французина. Все пак първата ни ракета измъкна гейма, който продължи 9 минути.

Робер по нищо не отстъпваше при по-дългите разигравания и обърна гейм от 0:30 за 1:1. Димитров обаче започна да налага превъзходството си и в четвъртия гейм стигна до пробив и то на нула. Българинът влезе в отличен ритъм, началният удар започна да влиза и той направи серия от осем поредни точки, след които поведе с 4:1. Сервис геймовете на хасковлията ставаха все по-убедителни, а завършващите удари все по-прецизни. Отличната му игра продължи и след нов пробив той затвори първия сет при 6:2 след 37 минути игра.

Григор започна втората част с третия пореден гейм на нула при свой сервис. При следващото си сервиране обаче се стигна до две възможности за пробив за Робер след няколко отлични уинъри на французина от бекхенд. Първата бе спасена след ас, а при втората Стефан прати топката в аут. Поставеният под номер 11 българин спечели гейма, а в следващия натисна и проби за 3:1.

Превъзходството на Димитров ставаше все по-голямо с всяка изминала минута, а това накара 37-годишния французин да прави по-често грешки. Публиката на „Филип Шатрие“ се опитваше да подкрепя представителя на домакините, но поводите за това бяха рядкост. Нещата се развиваха толкова гладко, че българинът сякаш се отпусна за момент, допусна пробив и съперникът му запази някакви надежди. При следващото си подаване Григор сложи край на сета, печелейки го с 6:3.

Първата ракета на България започна с пробив третата част, а Робер все по-трудно взимаше точки. Французинът почти се бе предал, но след няколко грешки на Димитров се стигна до три възможности за пробив за Робер. Тогава Григор демонстрира класата си и обърна гейма, като поведе с 4:0.

Откритото първенство на Франция и клеят не са сред любимите за Григор. Той отпадна в първия кръг на „Ролан Гарос“ последните три години. Най-доброто му постижение е през 2013 г., когато достига до третия кръг, където губи от Новак Джокович.

Димитров ще играе във втория кръг срещу победителя от мача между испанския ветеран Томи Робредо и Даниел Еванс (Великобритания).

Още

България

Тревога в цяла България заради отвлечена 30-г. жена от Благоевград

Published

on

Няколко полицейски управления бяха вдигнати на крак снощи, след като баща на 30-годишна жена от Благоевград депозира спешен сигнал в полицията, че дъщеря му е отвлечена от криминалнопроявен мъж, с когото тя се познавала.

Инцидентът станал около 19 часа снощи, когато младата жена се прибирала към дома си, уточнява Struma.com.

На улица „Полк Дрангов“ в близост до кръстовище, до нея спрял таксиметров автомобил, от който слязъл Костадин К.

Със сила и заплахи той вкарал жената в таксито и тръгнали в неизвестна посока.

Незабавно е започнало издирване на жената. Часове по-късно тя била открита на централна гара в София, до нея бил въпросният мъж, който обаче успял да избяга.

Обявен е за издирване. Похитителят е от плевенско село.

Още

България

ГЕРБ с мълниеносна реакция след изненадващата новина от „Дондуков“ 2

Published

on

„От преговори никога не сме се въздържали, водихме такива близо месец. Ако бъдем поканени от „Има такъв народ“ (ИТН), разбира се, че ще участваме, никога не сме се въздържали, но всичко е въпрос на математика“, това обяви зам.-шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС Рая Назарян.

Това тя каза минути, след като стана ясно, че президентът Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат на партията на Слави Трифонов ИТН днес.

„След като преживяхме преговорния процес, се сетихме за записа, и бяхме възмутени, че това, което преживяхме е добре замислен и мрачен план„, коментира тя.

„Съвместното управление с ПП-ДБ беше, за да се намери изход от политическата криза. Имали сме едно наум и затова сме били много предпазливи с тях„, добави Рая Назарян в сутрешния блок на БНТ.

Според нея деветте месеца управление не били създали у ПП-ДБ държавническо мислене.

„Споразумението, което съвместно изготвихме, е добра основа за бъдещи преговори“, каза тя.

По думите й Кирил Петков и Делян Пеевски написали заедно един текст от споразумението, който засягал квалифицираното мнозинство за регулаторните органи.

„Не мисля, че ДПС са имали участие в преговорите. Те са подкрепяли конституционната реформа, помощта за Украйна“, обясни Рая Назарян.

Според нея ГЕРБ нямат никакви притеснения по отношение на нито една реформа. Единственият дебат бил по отношение на следствената тайна и датата за службите.

„В споразумението няма конкретна дата за реформа в съдебната власт, защото това е процес. Несериозно да се кажа 30 април за реформи в службите“, поясни тя.

Преговорите се провалиха, защото имаше нарушаване на договорките„, коментира Рая Назарян. Според нея още в меморандума било загатното желание да се ходи на избори 2 в 1.

„Когато гласувахме оставката по спешност, министрите ги нямаше в залата, не можеше да им се задават въпроси, ние им знаем оценките, те не са добри. Мария Габриел има 99% успеваемост, но при останалите министерства са под 50% успеваемост, съобщи тя.

Ако ИТН желаят да проведат разговори, ние ще се явим, а дали изборите ще бъдат 2 в 1 това е преценка на президента и на Централната избирателна комисия (ЦИК)“ – върна се тя към началото на разговора.

„Когото президентът посочи за служебен премиер, той ще бъде. Ако президентът посочи Росен Желязков, той е длъжен да приеме“, смята Рая Назарян. bitz

Още

България

Слави Трифонов и екипът му се завръщат в bTV с ново ТВ предаване

Published

on

Екипът на Слави Трифонов се завръща в Би Ти Ви. Ще прави риалити „Бягство към победата“, което ще бъде излъчвано тази година.

Състезателното риалити се завръща в ефира на телевизията, за да предизвика участници и зрители да се впуснат заедно в динамична надпревара, чрез която да научат повече за България, преминавайки през нейната територия, история и култура и справяйки се с различни предизвикателства.

С „Бягство към победата 2: Съкровището“ bTV ще предложи тази година на зрителите още един развлекателен формат, с който медията затвърждава позицията си на доказана марка за създаване на едни от най-добрите световни и оригинални риалити предавания в българския телевизионен ефир.

„Бягство към победата 2 : Съкровището“ има състезателен характер. В него няколко двойки играчи, обединени от различни роднински, приятелски или други връзки, предприемат пътуване и преминават през разнообразни вълнуващи изпитания, за да стигнат до голямата награда, наричана „Съкровището“, предава Шоу Блиц.

Пътят на двойките се движи през различни локации в страната, които включват природни, исторически и културни забележителности. Всички указания и задачи, които получават участниците, са свързани с България – исторически личности и обекти, обичаи, реалност, бит и нрави. Част от указанията са под формата на изображения, логически и технически задачи или загадки.

Двойките тръгват заедно от едно място и през решаване на различните задачи разкриват нова информация, която ги превежда през пътуването и ще ги отведе до финала. Реализацията на формата е поверена на „ЕМД Ентертеймънт“ и Евгени Димитров – Маестрото, с чието име се свързват редица успешни телевизионни предавания като „Гласът на България“, „Music Idol“, „Dancing Stars“, “Lord Of the Chefs”, „България търси талант“ и други.

„Бягство към победата 2: Съкровището“ е изпитание за бързина, издръжливост, ориентация, съобразителност, способност за работа в екип и обща култура. Дълги преходи без почивка, хубави и лоши метеорологични условия, както и тежестта на собствения багаж са само част от трудностите, с които трябва да се справят участниците.

Още
Реклама

Интересни

България30 минути ago

Тревога в цяла България заради отвлечена 30-г. жена от Благоевград

Няколко полицейски управления бяха вдигнати на крак снощи, след като баща на 30-годишна жена от Благоевград депозира спешен сигнал в...

Любопитно2 часа ago

Астрологът Влад Рос с пълен хороскоп за месец април

Април месец наближава с пълна сила. И може би точно заради това много хора искат да знаят за какви изненади...

България2 часа ago

ГЕРБ с мълниеносна реакция след изненадващата новина от „Дондуков“ 2

„От преговори никога не сме се въздържали, водихме такива близо месец. Ако бъдем поканени от „Има такъв народ“ (ИТН), разбира...

България3 часа ago

Слави Трифонов и екипът му се завръщат в bTV с ново ТВ предаване

Екипът на Слави Трифонов се завръща в Би Ти Ви. Ще прави риалити „Бягство към победата“, което ще бъде излъчвано...

България3 часа ago

Диджей, но и лечител се похвали с 300 километра в час

Водач се похвали в социалните мрежи как шофира луксозния си автомобил с 300 км/ч, съобщава bTV. Поредният случай на опасно...

България3 часа ago

Родителите на изчезналата Ивана обявяват парична награда

Родителите на Ивана, която изчезна на 22 февруари, обявяват парична награда за този, който предостави достоверна информация или доведе детето у дома....

България3 часа ago

Вижте кой има имен ден днес

Православната църква чества преп. Иларион Нови, Изповедник. Преп. Стефан Изповедник. Свщмчци Георги, еп. Загорски и Петър, презв. Мъгленски. Св. мчк...

България3 часа ago

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития в Цалапица Димитър Малинов – Недялко Малинов. Това съобщи във Фейсбук Атанаска Бакалова, майката на Митко. „Един баща се...

България4 часа ago

Сбъдна се предсказание на живия Нострадамус!

Едно от предсказанията на гадателя, известен като живия Нострадамус, действително се сбъдна. Много хора се надяват това да е просто...

България15 часа ago

НАТРЕСЕ ИМ СЕ: Бъбрива перничанка спретна див екшън в Бургас! (СНИМКА)

Перничанка направи екшън в Бургас като се обърна по таван. Докато шофирала в морския град, тя напук на всички забрани...

Любопитно15 часа ago

ФАТАЛНА ДАТА: Слънчевото затъмнение идва с масова смърт! (СНИМКА)

Учени предупредиха, че може да има скок в фаталните автомобилни катастрофи по време на слънчевото затъмнение през април. Изследователи от...

Made in BG16 часа ago

Мигът настъпи! Десислава става баба на 45: Снаха й влиза да ражда, едва си носи корема! (СНИМКИ)

Ангелогласната Десислава става баба и то до броени дни. 45-годишната изпълнителка сякаш още не може да повярва, че синът й...

Любопитно17 часа ago

5 неща, които пазят по- силно от уроки от червения конец

Забелязвам, че след среща с някои хора винаги се чувствам уморен. Мисля, че и вие имате това чувство. Работата е...

Любопитно17 часа ago

Вече захващам розите само така! Винаги се получават хубави коренчета

Всяко лято се отпускаме като семейство на вилата. Чудесно време да се насладите на природата, чистия въздух и да си...

Made in BG17 часа ago

Зрителите приплакаха: Какво стори със себе си, Преслава? (Шок снимки)

Преслава бе една от певиците, които доскоро не бяха „посегнали“ на себе си Нещата се измениха коренно, когато тя стана...

Made in BG17 часа ago

Отново извънредна ситуация в „Ергенът“, Алек с категорично решение

Силни любовни трепети, бурни вълнения и непредсказуеми обрати престоят в тазседмичните епизоди на „Ергенът“. Тази вечер (27 март) зрителите ще станат свидетели...

България17 часа ago

Хотелиерите по морето потриват ръце, народът резервира на поразия

Между 10 и 20% ръст на туристите очакват хотелиери по Южното Черноморие. По-добре се движат и ранните записвания на летовници....

Made in BG17 часа ago

Безобразие! Емрах Стораро налита да целува по устата…. СНИМКА

Историята на Петко Димитров и Яна от „Денсинг старс“ през 2013 година май ще се повтори и в новия сезон...

Любопитно19 часа ago

От сервитьорка до съпруга на арабски шейх – невероятната история на принцеса Наташа (Снимки)

Тази история сякаш е извадена от някоя холивудска продукция – обикновена сервитьорка се превръща в арабска принцеса! Но всъщност сценарият...

Любопитно19 часа ago

Беинса Дуно: Като носите старите си дрехи, нещата няма да се наредят

Докато сте облечени със старите си дрехи, работите Ви няма да се наредят добре. Какво ще Ви даде една стара...

Реклама

Trending