Свържете се с нас

България

На кого прилича бебето на Десислава Иванчева?

Published

on

Преди седмица бившата кметица на столичния ж.к. „Младост“ Десислава Иванчева стана майка. Сега тя публикува първите снимки на малкия Валентин-Александър.

„Приятели, моята най-голяма мечта се сбъдна. Имам прекрасен син Валентин-Александър. Бог чу молитвите ми и въпреки всички изпитания, препятствия и репресии, на които бях подложена, станах майка на прекрасно момченце. Във вселената има баланс – животът ме сблъска челно с много лошотия и зли хора, готови на всичко в името на пари и кариера, да смачкат хора, като мен и Биляна, да съсипват човешки съдби, каузи и мечти. Но с мен останаха силни и добри хора, които не ме изоставиха въпреки всичко. Появи се и една дама, българка, живееща в чужбина, която ми помогна финансово за инвитро процедурата, в резултат на която аз сбъднах мечтата си за бебче!“ – написа 47-годишната Десислава Иванчева във Фейсбук.

През 2018 г. тя бе обвинена в получаване на подкуп от строителен предприемач. След три години в следствения арест и под домашен арест, през юни Десислава Иванчева излезе на свобода срещу гаранция от 10 000 лв.

В социалните мрежи започна дебат на кого прилича бебето на Десислава Иванчева и дали може да наведе до някоя известна личност от българските бизнес или политически среди.

На кого прилича бебето на Иванчева, според Вас?

Още

България

Нощта на Лазаровден срещу Цветница е вълшебна! Ето как да събудите мощната й енергия

Published

on

В неделя, 28 април, отбелязваме Цветница – може би най-красивия и позитивен пролетен празник. По традиция датата му е подвижна и се празнува точно седмица преди християнския Великден.

Само ден преди Цветница пък Православната църква отбелязва  Лазаровден, който е ден богат на много обреди, поверия и обичаи, а нощта на този празничен ден е заредена с голяма енергия, от която трябва да се възползваме.Поверията гласят, че нощта на Лазаровден срещу Цветница е магична и трябва да имаме само хубави помисли, за да бъде позитивна и цялата ни година. Особено неомъжените девойки трябва да намислят своите най-съкровени желания тази нощ.

Цветница върбови клонки

На Цветница има и още няколко поверия, в които хората вярват и смятат, че и до ден днешен се сбъдват.

Казано е, че в никакъв случай не трябва да сваляте старите върбови клонки от иконата или къщата, където сте ги сложили за здраве от миналата година. Това носи голямо нещастие на цялата къща.

Поверието гласи, първо да донесете новите върбови клонки от църквата за здраве и след това да изхвърлите старите в течаща вода с всичката негативна енергия, която се е събрала и ви е предпазвала от болести и неприятности.

Ако печете питка на Цветница, но тя не се изпича и отвътре остава сурова, това предвещава скорошна раздяла с близък за вас човек.

Не забучвайте никога нож в хляб, това предвещава бедни години не само за вас, но и за всички членове на семейството ви.

Цветница венци

Докато печете питка, никога не чистете в къщата, защото ще прогоните своя късмет. Ако в началото и в края на хранене хапнете по едно малко парченце хляб, поръсено със сол, това предвещава щастие в семейството. Ако и останалите на масата направят същото, късметът винаги ще е с тях.

Още

България

Смутно време удря България за празниците! Проф. Рачев с почасова прогноза

Published

on

„От днес до вторник ни очаква едно много по-топло, слънчево и с по-приятна атмосфера време. Което не означава, че в следобедните часове на отделни места в планинските райони има възможност да превали“, каза проф. Рачев пред bTV.

„Вчера в София си беше направо студ. Имаше един хубав вятър, дамите бяха с качулки.

Но ще стане много по-топло още днес. Стабилизира се времето. Преди мача довечера има вероятност да превали в София, но вероятността е едва 30%.

В неделя, особено в Дунавската равнина, ще има над 20 градуса. Хубаво късно априлско и майско време – сутрин свежо и приятно, на обед температура от порядъка на 19-24 градуса и на отделни места превалявания.

Вторник е последният ден преди да започнат празниците. Европейският модел дава едни сериозни превалявания в източна България.

Вторник ни очаква хубаво време, но от сряда се появяват едни облачета.

От 3 до 6-ти май доста често в следобедните часове ще има превалявания. Типичното майско време – сутринта е слънчево, а следобед се развива купесто дъждовна облачност, бум-бам, извалява се и отново идва слънцето.

Но от следващата неделя дъждовете ще се увеличат. Няма да вали по цял ден, а само следобед.

Смутно време покрай Гергьовден ще бъде и по морето. Но хората трябва да се радват, защото са почивни дни и им трябва само хубава компания.“, завършва с усмивка проф. Рачев.

Още

България

Покушение срещу роден бизнесмен

Published

on

Иван Георгиев Христов бе оставен в ареста от Районния съд на Бургас заради палежа на строителната техника на фирма „Беркс 2004“ от 25 март т.г., пише „Флагман“. 

Според прокуратурата 47-годишният бургазлия имал неизяснени финансови взаимоотношения с компанията на бургаския предприемач Атанас Ангелов. Двете страни притежавали общ имот, който така и не могли да разделят.

 

Спорът ескалирал, след като в края на март Иван организирал и извършил опожаряването на вишка и камион „Ивеко“ на стойност 130 хил.лева.

Криминалистите от ОД на МВР в Бургас, Пето РУ и служители на Института по психология са установили извършителя след безупречно разследване. Събраните доказателства срещу него бяха достатъчно солидни, за да поиска днес прокуратурата постоянния му арест. Районният съд уважи молбата. Определението може да се обжалва пред въззивна инстанция.

Иван Георгиев Христов е на 47 години, от ж.к.“Изгрев“, а от досието му става ясно, че е криминално проявен и осъждан. Днес той бе бранен от свои близки в съдебна зала, но те бяха попарени от новината, че Иван може да се окаже зад решетките за дълго. Той е привлечен като обвиняем по чл.330 от НК и го грози присъда от 1 до 8 години, но предвид досието му и нанесените щети, със сигурност ще отнесе доста сурово наказание.

 

Още
Реклама

Интересни

България7 часа ago

Нощта на Лазаровден срещу Цветница е вълшебна! Ето как да събудите мощната й енергия

В неделя, 28 април, отбелязваме Цветница – може би най-красивия и позитивен пролетен празник. По традиция датата му е подвижна и...

Made in BG7 часа ago

Ивет побърза да покаже бебето, с татко Симоне го прибраха вкъщи (ВИДЕО)

Българската рекордьорка на 100 метра Ивет Лалова се похвали с чудесна новина в социалните мрежи. Красивата спортистка качи видео в...

Made in BG7 часа ago

Юнона 3 години чакала среща с мъжа си! (СНИМКИ)

Попфолк певицата Юнона чакала цели три години, за да се срещне с мъжа си. Красавицата се занимавала с бизнес в...

Made in BG11 часа ago

Чудо! Нана се връща от САЩ и поема „Съдебен спор“ (Зрителите в екстаз+снимки)

Зрителите на „Съдебен спор“ имат повод за празнуват тази събота Тяхната любимка Нана Гладуиш се връща от Америка, за да...

България11 часа ago

Смутно време удря България за празниците! Проф. Рачев с почасова прогноза

„От днес до вторник ни очаква едно много по-топло, слънчево и с по-приятна атмосфера време. Което не означава, че в...

България11 часа ago

Покушение срещу роден бизнесмен

Иван Георгиев Христов бе оставен в ареста от Районния съд на Бургас заради палежа на строителната техника на фирма „Беркс...

Made in BG16 часа ago

Отърва ли кожата Лоренцо на Софка?

Синът на попфолк певицата Софи Маринова – Лоренцо, май няма да бъде разследван за трафик на мигранти. Разследването срещу него...

България16 часа ago

Лепят ни нов стикер за ГТП!

Нов стикер за годишен технически преглед (ГТП) започват да поставят в долния ляв ъгъл на предното панорамно стъкло на автомобила,...

България16 часа ago

Гадателка преподава магии за 3 000 лева

Разследване на NOVA разкри първата ясновидска къща у нас.  Димитринка Стайкова от Варна, която е поредната представяща се за ясновидка номер...

Made in BGедин ден ago

Алек заведе Надежда в дома си, a часове по-късно тя влезе в болница на системи

След като ергенът Алек заведе красивата Надежда на мястото, където живее по време на романтичното шоу, на всички стана повече...

Made in BGедин ден ago

Силви от „Ергенът“ съди останалите ергенки, посочи и основната интригантка

Юристката Силви Русева от „Ергенът“ е твърдо решена да заведе дело срещу някои от участничките с риалито шоуто на bTV, които...

Любопитноедин ден ago

Астрологът Влад Рос смълча всички зодии: През май да се готвят за…

Всеки иска да бъде подготвен за бъдещето. Но знаем, че това е много трудно и няма как да знаем какви...

Made in BGедин ден ago

Лили Иванова полетя от щастие, показа какво й се случи на рождения ден СНИМКИ

Примата на българската музика Лили Иванова е получила подаръци от ПФК Левски по случай рождения си ден. Не е тайна, че...

Българияедин ден ago

ЧАКА НИ СТРАШНО БЕДСТВИЕ: Брутална слънчева буря заплашва Земята!

Четири изригвания почти по едно и също време бяха регистрирани на Слънцето във вторник и има голям шанс да предизвикат...

Българияедин ден ago

Мъката е голяма! Двойна трагедия в семейството на проф. Чирков

Двойна трагедия покруси фамилията на легендарният български медик проф. Александър Чирков, който си отиде от този свят през 2020 година. Неговият...

Българияедин ден ago

Извънредна новина за Динко Вълев и аверите му

Близките приятели на Динко Вълев – Стойко Калудов и Григор Гочев, които бяха арестувани във връзка с обвинение за участие...

Любопитноедин ден ago

Сложете само ДВЕ неща в портфейла си и ще го превърнете в магнит за пари!

Според философията на фън шуй ритуалите за привличане на пари са много мощни.Според фън шуй философията на живота всички предмети...

Made in BGедин ден ago

Емилия проговори пред Гала за раздялата с Башур – истината ще ви смае!

Какво ли не се изписа в медиите за това, че поп фолк-звездата Емилия и мъжът й, Жорж Башур, са разделени...

Made in BGедин ден ago

Христо Стоичков на върха на щастието-Стана дядо на момче!

След като Камата отгледа две дъщери, а след това се зарадва и на внучка, сега той има и внук, за...

Българияедин ден ago

Кеворк Кеворкян с фотозагадка от плажа

Стара плажна снимка чак от 1970 г, публикува Кеворк Кеворкян. Под нея водещият задава на последователите си следните въпроси: 1-во:...

Реклама

Trending