Свържете се с нас

България

Сварете ябълка с дафинов лист и ще забравите за аптеките. Фантастично домашно средство

Published

on

Ябълка и дафинов лист – две съставки, които често се използват в кухнята и мнозина нямат представа каква лечебна сила имат заедно.

Дафиновият лист се използва главно за подправяне на различни сосове и супи. Но той може да направи много повече. В комбинация с ябълката подобрява зрението, намалява възпаленията и облекчава болката.

Редовната консумация на този чай от дафинов лист и ябълки намалява възпалението на ставите, регулира кръвообращението, помага при мигрена, укрепва имунната система и помага в борбата с респираторните заболявания. Ябълката съдържа антиоксиданти с противовъзпалителен ефект. Този чай е богат и на витамин С, така че е отличен и при грип и настинка.

Консумирането на тази напитка също ще укрепи сърцето ви. Дафиновият лист помага в борбата със сърдечните заболявания, намалява стреса и кръвното налягане.

Тази напитка е подходяща и за диабетици и като превенция срещу диабет, защото регулира нивата на кръвната захар.

Друго предимство на тази напитка е, че забавя стареенето на клетките. Тя е много полезна при астма, възпалени бронхи, а също така подобрява мозъчната функция.

Приготвяне на напитката:Винаги използвайте изсушен дафинов лист, тъй като пресните листа могат да бъдат токсични.

Необходими съставки:3 дафинови листа1 ябълка1 л водапо избор: канела и мед

Приготвяне:Измийте и разрежете ябълките на 4 части и премахнете камерите им. Нарежете на по-малки парчета.

Налейте вода в тенджера и я сложете да заври. След това добавете дафинов лист и канела и варете 5 минути.

Вижте още: Успешна загуба на килограми – спазвайте прости правила!

Накрая добавете ябълките, махнете от котлона и оставете под капак за 10 минути. Прецедете готовата напитка, добавете мед и пийте сутрин на гладно или вечер преди лягане. Никога обаче за период по-дълъг от 2 седмици.

Споделете тази чудесна рецепта с приятелите си!

Още

България

Почти всеки „усвоява” терасата към малката кухня на панелката, но това може да се превърне в най-кошмарното решение

Published

on

Ето как животът и апартаментът на едно българско семейство се превърна в ад именно заради това решение

За добро или лошо, но много от нас живеят в малки панелки. Апартаментите често са с по една спалня, хол и малка кухня. За почуда на мнозина често пъти към кухнята има голям балкон тип лоджа. Често пъти българската инженерна мисъл подтиква мнозина да „усвоят” терасата и така да уголемят кухничката.

Но това може да се превърне най-лошото и кошмарно решение.

Ето как животът и апартаментът на едно българско семейство се превърна в ад именно заради решението им да „усвоят” терасата към кухнята.

Според първоначалния план голямата тераса трябва да уголеми и самата кухня. Един мъж реши да „усвои” терасата към кухнята и там да сложи вграден шкаф за кухненските посуди на жена му и да изнесе мивката там, за да може да сложат и маса за хранене в помещението.

Той не се съмняваше, че това ще бъде доста лесно начинание – все пак само избиваш една стена и сменяш дограмата на терасата. Да, ама не.

В крайна сметка всичко се обърка. И не очакваше, че може да има толкова много проблеми.

Първото затруднение беше обличането. През първата зима след „усвояването”, когато ремонтът все още не беше завършен, а навън градусите бяха минусови, стана ясно, че стената между лоджата и кухнята въобще не е излишна. Студът бе страховит, подът замръзна. Затова мъжът нае специалисти, за да изолира пространството в детайли и за щастие стана малко по-топло.

След прилична инвестиция на пари този проблем беше решен, но наяве излезе друг проблем. Нямаше как да се направи вграден шкаф на малкото пространство на терасата и излезе, че може само да пъхне хладилника там.

И все пак, за да бъдем честни, резултатът от реконструкцията беше нещастен и нефункциониращ. Оказа се също така, че стената не може да бъде премахната изцяло и затова се появи кухненски плот. Разбира се, този допълнителен метър позволи да направи кухнята малко по-свободна, но е трудно да се говори за комфорт, защото се появи тесен проход, който мъжът-ремонтаджия не успя да предвиди.

Оказа се и че не е възможно мивката, придружена с всичките тръби и канализация, да бъде изнесена на терасата.

Всъщност, присъединяването на терасата към кухнята се оказа скъпо, безсмислено и грозно начинание, а освен всичко и не особено функционално. Сега Бг мъжът съжалява, че е взел такова решение и отбеляза, че преди да започнем такова начинание, струва си да помислим минимум 10 пъти и да направим точен план, така че по-късно да не се окаже, че подобно допълнение ще се окаже най-кошмарното решение и ще превърне домът ни в неособено красиво място.

А Вие „усвоили” ли сте терасата към кухнята си и какъв е резултатът? Споделете с нас в коментарите. / jenata.blitz.bg

Още

България

Продават за 13 000 лв. бивше училище в обезлюдено търновско село

Published

on

ЗАКРИТОТО ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 50 ГОДИНИ УЧИЛИЩЕ В СЕЛО ГОРЕН ЕНЕВЕЦ Е ОБЯВЕНО ЗА ПРОДАЖБА

Всъщност сградата на някогашното школо там липсва и единствените следи от нея са няколко каменни зида.

„Надявам се да се появи купувач, който да вдъхне нов живот на парцела“, заяви кметският наместник на Горен Еневец Христо Медникаров.

Наддаването за имота започва от 13 800 лв. без ДДС, а търгът ще се проведе на 26 април от 14:00 ч. в стая 419 в сградата на Община Велико Търново. Депозитът е в размер на 4140 лв., а всяка оферта следва да е с 1380 лв. по-висока от предходната.

Имотът е с площ 1502 кв. м и за първи път излиза на тезгяха.

Пореден опит за продажба обаче ще има за училището в Миндя. Търгът за него започва с начална цена 201 290 лв. без ДДС. Закритото учебно заведение се шири на над 6000 кв. м. Зданието е било построено в далечната 1938 г. и е функционирало до 2009 г. Търгът е насрочен за 23 април  от 15:30 ч. в стая 419 в сградата на Община Велико Търново. Депозитът е 60 387 лв.

в. Борба

Още

България

17-годишна национална гимнастичка Мария почина за 24 часа

Published

on

Мъка в света на спорта. Отиде си скоропостижно голяма гимнастимка само на 17 години.

Заради смъртта на младата испанска гимнастичка Мария Херанц Гоме в Гуадалахара е обявен двудневен траур.

Спортистката почина в четвъртък в университетската болница в Кабанияс дел Кампо, съобщават испански медии.

Момичето, което представляваше испанския национален отбор по гимнастика, почина от менингит, съобщиха от градския съвет на Гуадалахара.

„Мария ни напусна внезапно заради ужасен менингит, който я взе само за 24 часа, оставяйки града в неутешима тъга. Градският съвет желае да изрази най-дълбоката си скръб и болка от такова трагично обстоятелство и изпраща най-дълбоките си съболезнования на цялото семейство и приятели на Мария, особено на нейните родители, Ракел и Алфонсо, нейния по-малък брат, баби и дядовци, чичовци и братовчеди, много от които са жители на общината, изказваме съболезнования и на нейните колеги от Гуадалахара и предишните, от школата Сан Блас де Кабаньяс, както и на цялото семейство на „Клуб Рудитрамп“ – се посочва в съобщението.

Мария е специализирала батут, участва с Испания на Световното първенство, което се проведе в Бирмингам през ноември 2023 г. и се състезава във възрастовата група от 17 до 21 години, пише Телеграф.

Миналата година тя беше четвърта в Испания отборно.

Още
Реклама

Интересни

България2 часа ago

Почти всеки „усвоява” терасата към малката кухня на панелката, но това може да се превърне в най-кошмарното решение

Ето как животът и апартаментът на едно българско семейство се превърна в ад именно заради това решение За добро или...

България3 часа ago

Продават за 13 000 лв. бивше училище в обезлюдено търновско село

ЗАКРИТОТО ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 50 ГОДИНИ УЧИЛИЩЕ В СЕЛО ГОРЕН ЕНЕВЕЦ Е ОБЯВЕНО ЗА ПРОДАЖБА Всъщност сградата на някогашното школо...

България4 часа ago

17-годишна национална гимнастичка Мария почина за 24 часа

Мъка в света на спорта. Отиде си скоропостижно голяма гимнастимка само на 17 години. Заради смъртта на младата испанска гимнастичка Мария...

България4 часа ago

ВНИМАНИЕ: Половин милион мълнии удрят България

Половин милион мълнии падат над България за година. През отминалата е имало около 464 000 мълнии на територията на цялата...

Made in BG4 часа ago

Алисия шокира с нова визия! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Попфолк звездата Алисия изненада феновете си с нова визия. Певицата е сменила прическата, като освен, че отново е в отбора на...

България5 часа ago

Трагедията е потвърдена! Доц. Кунчев проговори за смъртта на двете бебета

От Министерство на здравеопазването (МЗ) потвърдиха трагичната новина, че има първи смъртни случаи на коклюш у нас. „Две едномесечни бебета са починали...

България5 часа ago

От НИМХ ни шашнаха с времето за Великден, да не очакваме… КАРТА

В последните дни на април и до Великден ще остане сравнително топло и с количества на валежите около нормите. Това...

България5 часа ago

Ексклузивно! Десет магистрати „на мушката“ на ДАНС!

Баща и син – Марин и Стефан Димитрови от аферата с ареста на бившата шефка на агенция „Митници“ Петя Банкова,...

България14 часа ago

2-годишно дете подкара колата на баща си в Монтанско, вряза се в заведение

Двегодишното момче било заедно със своите родители. Те били на метри от автомобила, когато видели, че той потегля. „Тръгнах да си...

Любопитно14 часа ago

Ще ударят джакпота: Страхотен хороскоп за 2 зодии

Две зодии ще ударят джакпота в най-скоро време. Тази страхотна прогноза направиха астролозите, до които се допитахме. „Те ще постигнат...

Любопитноедин ден ago

Жена работи като учителка 45 години и нямаше семейство: когато почина, разкриха огромната й тайна!

Женевиев Виа Кава е учител с много необичайна тайна. Едва след смъртта й хората разбират коя е тя всъщност. Женевиев работи...

Made in BGедин ден ago

Ето го сина-близнак на Евгени Маестрото! Кристиан е наследил таланта му (СНИМКИ)

На 31 декември 2004 г. студентката Елла Наумова ражда близнаците Кристиан и Александър, а гордият татко Евгени Димитров-Маестрото е на седмото небе от щастие. Радостта...

Българияедин ден ago

Най-накрая забогатяваме: Влезем ли в еврото, пенсии и заплати литват, ето как

Според проекта на Закон за въвеждане на еврото, пенсиите и заплатите в България ще бъдат закръглени нагоре при влизането в...

Made in BGедин ден ago

Мисис България вдигна сватба на Малдивите! (СНИМКИ)

Носителката на титлата „Мисис България“ Александра Милтенова се омъжи на едно от най-романтичните места по света, а именно Малдивите. Красавицата...

Made in BGедин ден ago

Съвършено проста: 37-годишната Магдалена Томова показа, че няма грам обща култура! (и Наум се изцъкли – ВИЖ ТУК)

Тя е най-възрастната в имението на „Ергенът“. Мнозина я определяха като най-надутата, а сега с пълно основание могат да твърдят...

Българияедин ден ago

Внимавайте! Плъзна стара измама

Добре позната на мнозина измама набира отново скорост. Мъже се преструват на закъсали на пътя. Те махат с ръце и...

Любопитноедин ден ago

Драстични промени: Така ще изглеждат жените след 50 години

Няма как да не сте забелязали, че хората с всяко следващо поколение се изменят драстично в сравнение с предишните. Учени...

Българияедин ден ago

Бомба! Ето с коя депутатска съпруга Асен Василев обикаля света като командирован ДОКУМЕНТИ

От днес изданието MEDIAMALL.INFO започва поредица, в която ще разберете на базата на документи, къде са обикаляли министрите. Започва се с финансовия...

Made in BGедин ден ago

Фики се отказва от музиката! (ВИДЕО)

Попфолк певецът Фики Стораро направи шокиращи признания за кариерата си и личния живот. Оказва се, че хейтът съсипвал младия Стораро,...

Любопитноедин ден ago

ЧУДО: Бебе възкръсна в ковчег!

Бебе, което бе обявено за мъртво при раждането си, е „възкръснало“ на погребението си. Случаят е от парагвайския град Сиудад...

Реклама

Trending