Свържете се с нас

Made in BG

Проф. Шаренкова: Комунизмът сложи България на 27 място в света, 30 години слушаме само лъжи!

Published

on

Светлана Шаренкова направи на пух и прах днешните демократи, близки със западните ни „братя“!

Известната бесепарка Светлана Шаренкова вече повече от 30 години се бори срещу манипулациите и лъжливите данни за тоталитарния режим и най-вече времето на Тодор Живков. Тя категорично не е съгласна, че този период е нещо ужасно в българската история, а напротив, смята го за най-хубавия период на България след Освобождението.

„Толкова много години слушаме лъжите на едни хора, които преиначават историята. А истината е, че комунистите поеха една изключително слаба икономически държава, която тънеше в бедност и мизерия. Тодор Живков успя да докара България до 27-мо място на индустриално развитие в света. Тогава България имаше такъв авторитет пред света, какъвто повече никога няма да има“, твърди известната редакторка.

Проф. Шаренкова отказва да се съгласи с тиражираната в продължение на 32 години информация, че Тато е искал да „продаде“ България на СССР. За нея това е абсолютна лъжа.

Проф. Светлана Шаренкова продължава да се бори срещу лъжите за Тодор Живков„Другарят Живков никога не е искал България да стане 16 република на СССР, това са долни лъжи. На събранието е имало шеги на тази тема, но такова решение не е взимано“ – разкри в ефир издателката, която е автор на книгата „История на Българската социалистическа партия“.

Според професорката концлагерите също са представени манипулативно в историята. Тя твърди, че те са премахнати през 1962 г. лично от Тодор Живков и той няма никаква вина за тяхното съществуване преди това.

„Тодор Живков беше един модерен държавник, който знаеше как се прави политика, но преди всичко я правеше за българския народ.“ – смята проф. Шаренкова.

Издателката не може да се съгласи и с укорите срещу Живков, че е оставил външен дълг от 10 млрд. лв. Тя твърди, че след началото на промените в СССР България остава без подкрепа отвън и се налага да тегли кредити. Това обаче е нищо в сравнение с настоящите ни задължения.

„Михаил Горбачов е големият предател, който разби една добре смазана машина и това остави България без пари. Тези 10 млрд. се натрупаха в последните години от Живковото управление, когато нямахме друг избор, освен да търсим кредити.“ – разкрива Светлана Шаренкова, която беше кандидат за депутат от БСП и на последните парламентарни избори.

Според нея България трябва да обърне повече внимание на отношенията си с Русия, които са в криза, вместо да се подмазва постоянно на Брюксел и Вашингтон.

/interesninews.eu

Още

Made in BG

Сашо Кадиев окончателно закопа Ергенът Алек с това

Published

on

Драматичният финал на „Ергенът“ отприщи вълна от реакции в социалните мрежи. Сред тях не издържа да не се причисли и синът на Катето Евро. Сашо Кадиев спретна повече от колоритна реакция, която прикова вниманието от раз!

„Не знам да се радвам ли, да плача ли? Имам една добра и една лоша новина за вас. Добрата е, че вече не съм мамино синче номер едно в България. Изместиха ме, детронираха ме“, казва с усмивка Кадиев във видео, записано в дома му. И така брутално се помайтапи с Алек Младенов, че свят му се е завил със сигурност!

„За едни животът е МАЙКА, а за други МАЩЕХА!“ – така е озаглавил видеото Сашо Кадиев.

„Това го направи Алек – Ергенът, пред очите ми се случи това нещо. Не съм вярвал, че ще дойде такъв ден, но той го направи. Лошата новина е, че вече не съм номер едно по нищо. Оказа се, че съм един съвсем нормален човек като всички останали – син, мъж.

Искам да поздравя Алек, разбира се, защото майката трябва да се слуша при всякакви обстоятелства. Всъщност защо ти трябва при жива майка да се жениш?“, иронично завършва Кадиев./show.blitz.bg

Още

Made in BG

Иван и Андрей се завръщат в Нова тв

Published

on

Продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов, които преди години го изиграха, че се разкайват жестоко, че са работили известно време за Нова тв, изглежда отново са вперили взор в тази посока. Тези дни стана ясно, че са дали именно на нея очаквания от години филм за Георги Аспарухов – Гунди, превръщайки медията в свой ексклузивен медиен партньор.

Това се случи, след като от bTV им врътнаха кранчето за финансиране, спирайки почти всичките им проекти. По всяка вероятност двамата продуценти ще насочат дейността си изцяло към конкуренцията.

За пренасочването им от bTV към Нова тв имаше индикации още от преди повече от година, когато приеха офертата да правят спортно футболно шоу за един от каналите на медийната група. По онова време вече се носеше мълвата, че от bTV възнамеряват да спрат най-касовото им риалити – „Фермата“, без да им предлагат работа но нови проекти.

И друго предаване на фирмата им „Междинна станция“ – „Размяна на съпруги“, е спряно от години, тъй като липсвали желаещи за участие в него.

Единствените ангажименти на Христов и Арнаудов в bTV към момента, са сериалът „Съни бийч“ и риалитито „Бригада Нов дом“, което отнесе редица критики през новия сезон. И двата ангажимента обаче вече са приключени и не е ясно дали ще бъдат поръчани нови сезони.

Продуцентите не могат да си позволят да останат без работа, тъй като зад гърба си имат огромен екип, чието препитание зависи от договорите им с телевизиите.

За тяхно щастие Нова тв винаги ска готови за нови идеи и нямат нищо против да работят пак с тях. Припомняме, че те дори вече прилапаха друга важна фирма, която допреди няколко години снимаше само с bTV – тази на Евтим Милошев, който в момента е министър на туризма. Очевидно и занапред ще продължат да приличат кадри от конкуренцията.

За момента двамата продуценти продължават работата си върху спортните програми и подготвят излизането на филма по киноекраните, планирано за 18 октомври. Не е изключено обаче след легендата за Георги Аспарухов – „Гунди – Легенда за любовта“, да снимат и сериал. За целта ще им се наложи да намерят спонсори, тъй като мълвата носи, че телевизиите обмислят спиране на скъпите продукции и сериалите, заради намаляващите приходи от реклама.

Поради тази причина е по-вероятно Иван и Андрей да се насочат към риалититата с хора от народа. Наесен се очаква нов сезон на позабравеното „Биг Брадър“, но за момента все още не са планирани други риалитита, което означава, че в Нова тв се заформят доста празни квадратчета, които ще трябва да се запълват.

Източник: Уикенд

Още

Made in BG

В „КОВЪНТ ГАРДЪН“: Васко Василев на раздумка с Чарлз III (СНИМКИ)

Published

on

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев се срещна лично с крал Чарлз III в Кралската опера „Ковънт Гардън“ миналата вечер.

Виртуозният музикант си публикува снимка с монарха в личните профили в социалните мрежи, на която се вижда как двамата си говорят, докато той държи цигулката си.

Поклон

Каква е била темата на разговор така и не става ясно, но най-вероятно кралят на Великобритания и виртуозът са обсъждали концерта, на който специален гост бе Чарлз. Музикалната проява бе в чест на диригента и музикален директор на Кралската опера и Лондонския симфоничен оркестър Антонио Папано. В края на концерта монархът, който все по-рядко се появява на публични събития, се качи на сцената,за да се ръкува с маестрото, и дори самият той се поклони.

Верди

Британските медии пишат, че изпълнението на концерт-майстора Васко Василев е било зашеметяващо. Той е изпълнил виртуозно соло за цигулка от четвъртата опера на Верди I Lombardi.

Това не е първата изява на Васко Василев пред Чарлз. Миналата година в интервю за „Телеграф“ той разкри: „Много пъти съм свирил пред него, но като принц, не като крал. Той има откровено отношение към класическото изкуство – опера, балет, и много често посещава Кралската опера като зрител. През годините се е случвало да свиря на много и различни събития под патронажа на неговата баба, майка или него в различните дворци на кралското семейство. Не приемам това за някаква привилегия, а по-скоро за гласувано доверие. Все пак това не са някакви кралски прищявки, претенции или приятелски събирания, а винаги събития с каузи за различни кампании за набиране на средства. Това е част от техните ангажименти като кралско семейство и моите като цигулар и солист“.

Телеграф

Още
Реклама

Интересни

България7 часа ago

Тази вест почерни цяла България! Отиде си корифей в медицината СНИМКА

Д-р Красен Генев от Бургас, специалист вътрешни болести, е починал. За кончината на специалиста информираха от ДКЦ „Ел Масри“, където...

Made in BG7 часа ago

Сашо Кадиев окончателно закопа Ергенът Алек с това

Драматичният финал на „Ергенът“ отприщи вълна от реакции в социалните мрежи. Сред тях не издържа да не се причисли и...

България7 часа ago

Падна голяма мистерия покрай адското меле с 2 трупа в Пловдив!

Джипът ковчег Range Rover Sport, с който 21-годишният Кристиан Екмекчиян загина и погуби живота на 20-годишната си приятелка Теодора Николова...

Made in BG7 часа ago

Иван и Андрей се завръщат в Нова тв

Продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов, които преди години го изиграха, че се разкайват жестоко, че са работили известно време...

България7 часа ago

Лекуват децата с магарешко мляко, дават го сурово, лекарите против!

Епидемията от коклюш засили в пъти интереса на българите към рядкото магарешко мляко и в социалните мрежи майки от цялата...

Made in BG7 часа ago

В „КОВЪНТ ГАРДЪН“: Васко Василев на раздумка с Чарлз III (СНИМКИ)

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев се срещна лично с крал Чарлз III в Кралската опера „Ковънт Гардън“ миналата вечер. Виртуозният...

Любопитно9 часа ago

Дъщеря ми е неблагодарница! Дадох й бизнес в ръцете, а тя забрави откъде е тръгнала!

Бих могъл да нарека своята история с думите на Алеко Константинов – „Пази, боже, сляпо да прогледа“. Като се обърна назад в...

Made in BG10 часа ago

Богомил Бонев смля Ергенът: Да хванеш пародонтит от целувки два месеца и накрая майка ти да те прибере

Да хванеш зъбен камък и пародонтит от целувки два месеца, да ръсиш мазни шаблони, и накрая майка ти да те...

Любопитно10 часа ago

В какви години от живота всеки зодиакален знак има шанс да промени съдбата си

Всеки от нас преживява периоди в живота, които могат да се нарекат съдбовни. Това е времето, когато настъпват промени, които...

Любопитно10 часа ago

Пълнолунието на 23 май ще промени драматично живота на шест зодии – Водолеят внезапно ще стане по-богат

За шестте зодии Пълнолунието в Стрелец на 23 май ще донесе драматични промени. За някои те ще бъдат невероятно позитивни,...

Made in BG10 часа ago

Още по-голямо щастие сполетя Неделя Щонова след Dancing Stars

След като спечели Dancing Stars Неделя Щонова сподели още по-голямо щастие, което ѝ се е случило, малко след като грабна...

Made in BG10 часа ago

Мизерна издръжка от бившия на Надежда за нея и детето й-Алек или той е по-симпатичен-Снимка

Надежда Вишнева от „Ергенът“ бързо се възстанови и дни след изписването й от болницата тя вече скача на батут със...

България10 часа ago

Нешка Робева: За 35 години се опитаха да разрушат, отрекат и забравят постиженията ни в различни области, но не успяха!

Легендарната Нешка Робева с публикация във фейсбук относно 17 май – Ден на българския спорт. „Има кого и за какво...

България10 часа ago

Българите, които държат пари под „дюшека“, може да имат проблеми, aко бързо не ги обменят в евро

Месеци преди приемането на България в еврозоната бизнесът с жилищните имоти става все по-привлекателен за „играчи“ не само от България,...

България10 часа ago

Гордост: Българките влезнаха в топ 3 на най-красивата класация!

Най-красивите жени по света се раждат между Средиземно море и Северния океан. Конкуренция на дамите от близките на нас географски...

България10 часа ago

Грозно: Родни търговци цакат скандално българите с китайски стоки

Наши търговци надуват цените с до пет пъти на китайски стоки от големи онлайн пазари. Това установи проверка по сигнали...

България10 часа ago

Иван от Пловдив е в неизвестност от месеци, но с имотите му се случва нещо шокиращо

Пловдивчанин изчезна безследно и вече 7 месеца няма и следа от него. Подаден е сигнал в полицията, но до момента...

България11 часа ago

Гал Сасон сравни България с булка, каза какво да направим преди вота и какъв нов военен конфликт назрява

Световноизвестният астролог и кабалист Гал Сасон направи прогноза какво я чака България през 2024 година. Той посочи, че трудно ще...

България11 часа ago

Шокиращо разкритие: На 100 м. преди катастрофата край Аксаково има камери за скорост, но…

Бившият временен председател на СДС Борис Марков изрази възмущението си, след катастрофата, причинена край Аксаково от кола на НСО с Кирил...

България15 часа ago

Ексклузивно: Говори мъжът, който спаси Сашко от Перник

След като отново се изгуби, как беше намерен Сашко от Перник? Детето изчезна за кратко в събота край село Лозен, но...

Реклама

Trending