Connect with us

Любопитно

Веселин Марешки в лична изповед за цялото си семейство: Дъщеря ми отказа да й купя скъпа кола

Published

on

– Г-н Марешки, вие сте много деен човек, живеете на високи скорости – как ви понесоха първите дни в парламента, не ви ли е скучно?

– Не става дума дали ми е скучно или интересно. В парламента трябва да се работи, и то прагматично и с по-ускорен ритъм. Ние влязохме в Народното събрание със сплотен екип от почтени хора, които са и отлични професионалисти всеки в своята област. Мотивирани сме да покажем различен стил на работа от този, който познаваме досега от депутатите. Свикнали сме да решаваме проблеми бързо и ефективно. Тук виждам, че много се говори и се пилее ценно време… Дано успеем да повлияем това поне малко да се промени. Хората очакват работа, решения, промени, а не приказки.

– Вкарвате в цяла парламентарна група бизнесмени, част от които ваши служители, обвиниха ви и в шуробаджанащина и роднински връзки. Значи ли това, че трудно се доверявате на хората?

– Напротив. Доверчив съм. Вярвам, че всеки има добри намерения и иска да допринесе наистина за развитието на България. Хората в парламентарната група на „Воля“ познавам от много години. Те са се доказали пред мен и затова им дадох шанс да влязат в това ново поприще. Защото знам, че могат. А обвиненията, за които намеквате, бяха част от черния пиар срещу нас в предизборната кампания. Листите неслучайно бяха така подредени. Във всичко има логика и план.

– Как управлявате фирмите си – демократичен ли сте, или залагате на казармения принцип, треперят ли от вас подчинените ви?

– Имам  дългогодишен успешен опит в сформирането на екипи, които дават отлични резултати в работата. Мога добре да преценявам качествата на хората и да им давам задачи, които ще изпълнят както трябва. Имало е случаи да дам шанс на човек, който е започнал от първото стъпало в бизнеса и сега е на висока позиция. Който иска да работи и да се развива, аз го подкрепям. Няма казармен принцип, както казвате. При нас всеки си гледа задълженията отговорно, хората са дисциплинирани и мотивирани. Смятам, че добрият мениджър не трябва да разчита на страха на подчинените си, а на качествата им. Създавам им условия да ги покажат 100 процента. Затова и сме постигнали толкова големи успехи.

– Вярно ли е, че в София сте поискали ведомствено жилище на парламента и защо ще го прави един мултимилионер, питат в социалните мрежи?

– Ведомствени жилища се полагат на всички депутати, които не са от София. Да, получих такова, но ако има възможност, бих го отстъпил за мандата на нуждаещо се семейство от млади и образовани хора. Проучваме въпроса.

– Казвате, че с каквото се захванете, искате да сте номер едно. Коя е голямата ви цел в политиката – премиерски пост?

– Моята цел в политиката не са постовете. Искам да видя България най-развитата държава в Европа. Докато всички ние – обикновените българи, се занимавахме със своите си дела, с фирмите си, със семействата си, некадърни и некомпетентни политици завземаха властта и определяха живота ни. Това ме мотивира да направя „Воля“ и да участваме в изборите. Да, амбициозен съм и искам всичко, което правя, да е номер едно. Така стана и с бизнес проектите ми. Сега този подход ще го приложим и в политиката. Не постът е важен, а какво ще свършиш за хората с властта, която той ти дава.

– Кой сте вие – аптекарски бос, бензинов бос, политик, какво не знаем за вас?

– Аз съм човек, който е постигнал много в частния бизнес с почтен труд, допринесъл съм с нещо за по-добрия живот на хората и ще продължавам да го правя. Смятам, че така трябва да постъпва всеки. Моето виждане е, че бизнес интересът трябва да върви ръка за ръка с интереса на клиентите. Да се намери балансът. Явно го правим добре, защото всеки месец три милиона клиенти влизат в нашите аптеки. Хората ми дадоха огромна подкрепа и постигнах уникален самостоятелен резултат на президентските избори. Сега ни подкрепиха и за парламента. Това е реалната оценка за мен.

– Близките ви описват като амбициозен, организиран, работохолик, но в същото време авантюрист, бохем – как балансирате между двете? И как обичате да се забавлявате?

– Така е, работя много. Иначе няма как да се постигнат големи резултати. Живея на бързи обороти. Но не бих казал, че съм авантюрист. Все пак съм завършил математическа гимназия – преценявам, търся логиката в събитията и действията си, планирам внимателно. Забавлявам се като всички хора – с приятели, на екскурзии, спортувам. Когато работиш много, имаш нужда и от тези неща. Мисля, че умея да ги балансирам добре. Намирам време за всичко. Вижте, животът ни предоставя какви ли не възможности. Човек трябва да се възползва максимално.

 

– Пазите съпругата си от светлините на прожекторите, представете я, как се запознахте – заедно сте повече от 20 години.

– Съпругата ми е рускиня. Запознахме се в Москва по време на моето следване там. Три години учих в руската столица инженерни науки, но решихме да живеем в България и завърших тук. Имаме две деца – син и дъщеря. Възпитанието им до голяма степен се дължи на нея, защото през годините тя се занимаваше повече с тях, докато аз изграждах бизнеса ни.

– На какво се крепи един дълъг брак?

– Съпругата ми е моят най-близък приятел. Мисля, че това е една от основните предпоставки за успешния брак – да има приятелство. Оттам нататък следват разбирателство, компромиси, напасване на характерите, общи цели и интереси.

– Синът ви се ожени, ще ставате ли скоро дядо?

– Един ден и това сигурно ще стане. Когато са готови и когато Бог е решил.

– С какво се занимава той?

– Синът ми завърши финанси в Лондон. Радвам се, че избра да се върне в България. Сега помага в бизнеса, и то много активно. Разчитам на него за доста неща. Организиран е, общува добре с хората. Има доста качества.

– А дъщеря ви?

– Дъщеря ми учи икономика във Варна и също работи в семейния бизнес.

– Какъв баща сте? Глезите ли децата си?

– Надявам се да ме смятат за добър баща. За глезенето – аз искам да ги глезя, но те са много скромни. Ето например настоявах да вземем по-скъп автомобил на дъщеря ми – не за друго, а да съм спокоен за сигурността й по пътищата. Но тя си кара една малка кола и не иска друга. Добри и работливи деца са и това ме радва.

– Известна е страстта ви към адреналина и бързите коли – какви екземпляри имате в личния си автопарк, казват, че притежавате и най-скъпата кола в света?

– Вярно е, че обичам мощни коли. Имам една от най-бързите в света  – SSC Ultimate Aero, която може да вдига 430 км в час. Но в София се движа с ауди и карам доста внимателно. Майка ми на млади години е участвала в ралита и сигурно от нея съм наследил тази страст. На 10 години бях шампион по картинг във Варна. Така че това увлечение е отдавна.

– Виждали сме ви да управлявате снегомобил, джет, към кои спортове сте пристрастен и днес?

– Всякакви спортове обичам – зависи от сезона. Не пропускам свободно време, в което мога да спортувам с приятели.

– Имате ли слабост към марковите дрехи? Кои марки предпочитате, суетен ли сте?

– Харесвам добре ушити костюми и хубави вратовръзки. Сега особено ми се налага да ходя повече в делови стил. Но за всекидневието предпочитам спортните дрехи. В гардероба си имам и световни марки, и качествени български дрехи. Дали съм суетен?! Не повече от нормалното за един успял мъж.

– Ваши познати разкриха, че сте фен на операта и в чужбина посещавате оперни спектакли – откъде тази страст към изкуството?

– Когато съм в чужбина, обичам да ходя и на опера, и в катедрали. Не бих казал, че е чак страст към изкуството. По-скоро съм любопитен да видя всичко.

– Може би сте наследили музикалността от майка си, която е известна певица на стари градски песни?

– Да, майка ми е известна изпълнителка, има участия, снима клипове. С удоволствие се занимава с това. Аз харесвам всякаква музика – това е още един начин за разтоварване.

– За коя друга ваша тайна страст не знаем?

– Нямам тайни страсти. Когато човек е успял, става популярен. Още повече ако се занимава и с политика. Животът ни е под прожекторите. Това донякъде е неудобство, но няма как, свикваш. Хората искат да знаят кого избират. Аз съм откровен с избирателите. Нямам какво да крия. Всички знаят, че съм започнал от нулата, карал съм и такси като беден студент. Направих преди 25 години една аптека, нещата потръгнаха и днес сме номер едно в този бранш.

– Какъв ученик бяхте, кои предмети ви се удаваха, буен ли бяхте?

– Бях добър ученик, вървеше ми математиката и вероятно затова избрах математическата гимназия във Варна, после и инженерството. Бях като всяко нормално момче – и с белите, и с ученето. Не мисля, че съм създавал кой знае какви грижи на родителите си, защото от малък съм амбициозен, исках да постигна много неща и съм полагал усилия това да се случи. Имал съм винаги големи мечти.

– Кой е най-големият ви недостатък?

– Гледам да не показвам недостатъци. С годините човек се опознава добре. Знае си силните и слабите страни, научава се да намира баланса. Може би малък недостатък е това, че искам нещата да се случват по-бързо, а понякога това не зависи само от мен. Вероятно и това, че съм честен човек и давам в аванс голям кредит на доверие на хората, които срещам в живота си. Невинаги това се оценява.

– Малцина знаят, че често влизате в ролята на благодетел, защо не говорите за благотворителните си акции? Разбрахме, че дарявате модерна линейка на ВМА.

– Да ,така е. Винаги съм подкрепял и хора, и инициативи. Специално за линейката – от ВМА се обърнаха към мен за помощ в края на миналата година. Поръчахме я и тя вече е тук. Ще е от полза и за лекарите, и за пациентите. Вижте, и в Библията е казано – лявата ръка да не знае какво прави дясната. Когато помагаш на хора в нужда, го правиш със сърцето си и без много шум. Другото е неискреност и търсене на някаква лична облага и популярност на гърба на тези, на които помагаш. Не споделям такова мислене.

Източник: Retro.bg

САМО В ПИК И "РЕТРО"! Веселин Марешки в лична изповед: Дъщеря ми отказа да й купя скъпа кола

Continue Reading

България

ПЕРНИК. МЪЖ И ЖЕНА ХАПВАТ СУПА, НО ЖЕНАТА СЪРБА ЗВУЧНО

Published

on

Перник.
Мъж и жена хапват супа, но жената сърба звучно.
Мъжът става, плясва й шамар и си сяда.
– Ама… Защо! ?
– Сърбаш!

Продължили, жената внимава и след минута – пляяяс, още по-силен шамар.
– Какво сега!? – СЪРБАААШ!
Продължил той, но на жената й писнало и оставила лъжицата.
След минутка – пак зверска плесница…
– Ее, ама сега не съм направила нищо!
– Само като се сетя как сърбашеееее…

Continue Reading

Любопитно

Лудия репортер съобщи дългоочаквана новина за семейството си (СНИМКА)

Published

on

Лудия репортер Даниел Петканов сподели с последователите си в социалните мрежи новина, която предизвика у едни радостни възгласи, докато други останаха скептици. „Нямах търпение да споделя с вас дългоочакваната новина!!!

С Александра ще си имаме дете. Бременен съм в 4-тия месец „, написа Петканов и предизвика вълна от коментари в мрежата.

Припомняме, че след като двамата имаха скандална раздяла, заради изневерите на Александра, а по-късно по време на Вип Брадър се сдобриха и ожениха, сега вероятно идва и логичното продължение на връзката им.

Все пак потребителите на социалните мрежи са скептици, че това е някаква новина.

Един от тях дори е споделил пост на Петканов, в който той е публикувал снимка на видеозон от декември миналата година.

Това означава, че ако половинката на Лудия репортер ще става майка, то това е, както се казва, вчерашна новина.

Някой от потребителите се и шегуват с израза на Петканов, че той е „бременен“ и питат Алекс ли е бащата. Не липсват и пиперливи подмятания, свързани с бухната им връзка в миналото.

Continue Reading

Любопитно

МИСТЕРИЯТА Е РАЗБИТА! Всички се чудехме, но изтече чак сега! Ето какво ще се случи на финала на сериала Сега и завинаги

Published

on

B ĸpaйнa cмeтĸa Hyp и Ийт вce пaĸ ycпявaт дa ce oжeнят Kaĸтo вeчe знaeтe финaлът нa xитoвия cepиaл, излъчвaн в eфиpa нa Би Tи Bи – „Ceгa и зaвинaги“, e близo.

B пoнeдeлниĸ, ĸoгaтo щe бъдe излъчeн пocлeдният eпизoд oт cepиaлa „Ceгa и зaвинaги“, зpитeлитe щe cтaнaт cвидeтeли нa дocтa дpaмaтични cъбития.

Πpeдcтoи изнeнaдвaщ oбpaт в живoтa нa няĸoи oт глaвнитe лицa. Kaĸтo знaeтe в пeтъчния eпизoд Фъpaт пpeдyпpeди Иджлял, чe мaйĸa й гoтви нeщo гoлямo. Aйтюл oбaчe в типичния cи cтил нe ocтaви нeщaтa нa cлyчaйнocтитe нa cъдбaтa и издъpпa тeлeфoнa oт pъĸaтa нa дъщepя cи.

Cлeд ĸaтo пpeдyпpeди Фъpaт, тя пoвиĸa Ийт и мy дaдe тeлeфoнa нa Иджлял пoд пpeтeĸcт, чe няĸaĸъв мaниaĸ я тopмoзи. Aйтюл нacтoя Ийт дa cмeни нoмepa нa cъпpyгaтa cи, a тoй дa взeмe тoзи нa Иджлял, зa дa ce paзпpaви c „мaниaĸa“.

B пocлeдния eпизoд нa „Ceгa и зaвинaги“ в пoнeдeлниĸ, зpитeлитe щe видят ĸaĸ Ийт cъвeтвa Иджлял дa зaдъpжи щacтиeтo, c ĸoeтo я дapявa Фъpaт. Cлeд ĸaтo Aйтъл пoлyчaвa cъoбщeниe oт Фиĸpeт, тя й пpeвeждa пapитe.

C нeя вeщицaтa имa yгoвopĸa дa yнищoжи Hyp. Джaxит ce пpибиpa и чyвa дyмитe нa Haзaн, ĸoятo нacъpчaвa Haзлъ дa пpoдължи дa лъжe, изĸapвaйĸи Eлмaз oпacнo лyдa. Paзбиpaйĸи иcтинaтa Джaxит гoни Haзaн и ce вpъщa пpи Eлмaз. Bpъщa й бeбeтo и зaeднo c Haзлъ иcĸaт пpoшĸa oт нeя.

Meждyвpeмeннo Ямyp и Eмин ycпявaт дa пpинyдят Hyp и Ийт дa ce cpeщнaт в pecтopaнт. Двaмaтa ycпявaт дa ce cдoбpят зa пopeдeн път. Ha вpъщaнe Aйтюл зaплaшвa Hyp c пиcтoлeт.

Tя oбaчe paзбиpa, чe пpecтъплeниятa й ca paзĸpити. Πpи oпитa й дa yбиe Hyp, ĸypшyмът зacягa Ийт. Cлeд ĸaтo Aйтюл ce пpoщaвa c дъщepя cи, cлaгa ĸpaй нa живoтa cи. Tpи мeceцa пo-ĸъcнo Фъpaт пoceщaвa пcиxиaтpичнaтa ĸлиниĸa, в ĸoятo e нacтaнeнa Иджлял. Toй й oбeщaвa, чe cлeд ĸaтo ce възcтaнoви, щe зaживeят зaeднo c Mepт. B дoмa нa Hyp вдигaт cвaтбa.

Ямyp ce пoявявa c Eмин, a Яpeн c нoв мъж. Джaxит yвeщaвa Eлмaз дa мy пpocти и я ĸaни нa пиĸниĸ зaeднo c Haзлъ и бeбeтo. Haĸpaя Hyp и Ийт вce пaĸ ycпявaт дa ce oжeнят.

Continue Reading
Advertisement

Интересни

България7 месеца ago

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Второ денонощие продължава разследването на жестокото убийство на 30-годишната Виктория Маринова, административен директор и водеща в телевизия ТВН. В Русе...

България8 месеца ago

Ловец и свещеник са на лов за зайци

Ловец и свещеник са на лов за зайци. Ловецът изкрещява: – ЗАЕК! – стреля,стреля,стреля, но не уцелва. Започва да се...

България8 месеца ago

Климатологът Рачев обяви каква зима ни чака. Прогнозата е, че тази зима ще бъде

Очаква ни нормална есен, в повечето случаи топла. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев. Поне до края на...

България8 месеца ago

Могъщ ход на ГЕРБ срещу БСП! Вдигат заплатите с 10 % още в

10-процентно увеличение на заплатите в бюджетната сфера от януари 2019 г. прогнозира днес министърът на финансите Владислав Горанов на фона...

България8 месеца ago

Щерката на Глория показа плът (Снимки 18 плюс)

Симона Загорова видя, че без скандал трудно се стига до голям успех в шоубизнеса и реши да покаже плът. Напоследък...

България8 месеца ago

Историята на 43-годишната Милена разплака всички във „Фермата“

Милена е на 43 години, от Кюстендил и по професия е лесовъд. Известна сред близките си като „Горския“, днес тя...

България8 месеца ago

Гръмна сега: Жестоко убийство след пиянски скандал. Ето кого изловиха

За часове плевенски криминалисти под ръководството на окръжен прокурор са разкрили извършител на убийството на 52-годишен мъж от Плевен, съобщиха...

България8 месеца ago

3-ТЕ ЗОДИИ, НА КОИТО ИМ ПРЕДСТОИ РАЗДЯЛА

…за по-добро! Скоро ще срещнете истинската любов. Засега обаче трябва да мислите за раздялата като за свежо начало и да...

България8 месеца ago

Има го навсякъде около нас, а не знаем колко е ценно! Спестява ни хиляди левове годишно от

За какво се ползва билката Дафинов лист ?  При болки в ставите. За краката. При проблеми със стомаха. За здрава...

България8 месеца ago

Изнесоха шокиращи кадри от най-скъпото имение в Източна Европа: на Арабаджиеви! (Тънат в лукс и злато – МНОГО СНИМКИ)

Ветко и Маринела Арабаджиеви буквално са тънели в лукс и злато! Втори Версай – в това са се опитали да...

България8 месеца ago

Кое превърна бияча от Слънчев бряг Дани от любящ син в чудовище за броени часове!

Британецът Дани Джеймс Нот, който нападна инвалид в луксозен хотел в Слънчев бряг, е претърпял пълна метаморфоза за по-малко от...

България8 месеца ago

Жестоко убийство след пиянски скандал в Плевен! Ето кого изловиха

За часове плевенски криминалисти под ръководството на окръжен прокурор са разкрили извършител на убийството на 52-годишен мъж от Плевен, съобщиха...

България8 месеца ago

Разпространява се като мълния! Слави изпя личната си драма във „Фейсбук“. Връща ми се за

източник: Факти.бг „Затова“ е името на новия проект на Слави Трифонов и Ку-Ку бенд. Песента и видеото бяха представени на официалната...

България8 месеца ago

Новата Лада Нива е като космически кораб, с много екстри, а струва едва

Второто поколение на Lada 4×4 ще бъде по-скъпо от стария модел, но въпреки това ще остане едно от най-евтините предложения...

България8 месеца ago

Вижте уникалното имение на Ветко Арабаджиев в Сен Тропе, което струва 17 милиона евро! (СНИМКИ)

Пловдивският бизнесмен може се похвали с уникално имение в едно от райските кътчета на Земята – Сен Тропе. Ветко Арабаджиев...

България8 месеца ago

МИСТЕРИОЗЕН ВЪЗХОД! Ветко Арабаджиев – от обикновен шофьор до най-богатия Българин! Ето как е станало!

Бизнесменът Ветко Арабаджиев има досие в бившите тайни служби, което по-късно е унищожено в нарушение на закона. За бившите служби...

България8 месеца ago

Скандал във „Фермата“: Един от участниците: Не е имало турско робство, имало е присъствие

Жестока разправия се разпали още на старта на риалитито „Фермата“, а участниците вътре вече са се наежили срещу българомохамеданина Нури....

България8 месеца ago

Кристин Илиева: Дивна ми направи невероятен подарък за рождения ден!

Моделът Кристин Илиева призна, че има приятел, който е с нея още преди жестоката катастрофа на 12 март. „Скоро ще...

България8 месеца ago

Шок и ужас: Бежанец изнасили козата Милена в Странджанско, пастир го бие с гега и плаче

Бежанец бе спипан от възрастен пастир да мърсува с коза от стадото му посред бял ден. Срамната история се разиграла...

България8 месеца ago

В момента радостта е много голяма за цяла България! Забравих за всички проблеми. Обявиха: Имаме нов

Българският талант Адриан Андреев записа нов огромен успех за българският тенис. Андреев и неговият партньор Антон Матушевич от Великобритания нямат...

Advertisement

Trending