Connect with us

Любопитно

Веселин Марешки в лична изповед за цялото си семейство: Дъщеря ми отказа да й купя скъпа кола

Published

on

– Г-н Марешки, вие сте много деен човек, живеете на високи скорости – как ви понесоха първите дни в парламента, не ви ли е скучно?

– Не става дума дали ми е скучно или интересно. В парламента трябва да се работи, и то прагматично и с по-ускорен ритъм. Ние влязохме в Народното събрание със сплотен екип от почтени хора, които са и отлични професионалисти всеки в своята област. Мотивирани сме да покажем различен стил на работа от този, който познаваме досега от депутатите. Свикнали сме да решаваме проблеми бързо и ефективно. Тук виждам, че много се говори и се пилее ценно време… Дано успеем да повлияем това поне малко да се промени. Хората очакват работа, решения, промени, а не приказки.

– Вкарвате в цяла парламентарна група бизнесмени, част от които ваши служители, обвиниха ви и в шуробаджанащина и роднински връзки. Значи ли това, че трудно се доверявате на хората?

– Напротив. Доверчив съм. Вярвам, че всеки има добри намерения и иска да допринесе наистина за развитието на България. Хората в парламентарната група на „Воля“ познавам от много години. Те са се доказали пред мен и затова им дадох шанс да влязат в това ново поприще. Защото знам, че могат. А обвиненията, за които намеквате, бяха част от черния пиар срещу нас в предизборната кампания. Листите неслучайно бяха така подредени. Във всичко има логика и план.

– Как управлявате фирмите си – демократичен ли сте, или залагате на казармения принцип, треперят ли от вас подчинените ви?

– Имам  дългогодишен успешен опит в сформирането на екипи, които дават отлични резултати в работата. Мога добре да преценявам качествата на хората и да им давам задачи, които ще изпълнят както трябва. Имало е случаи да дам шанс на човек, който е започнал от първото стъпало в бизнеса и сега е на висока позиция. Който иска да работи и да се развива, аз го подкрепям. Няма казармен принцип, както казвате. При нас всеки си гледа задълженията отговорно, хората са дисциплинирани и мотивирани. Смятам, че добрият мениджър не трябва да разчита на страха на подчинените си, а на качествата им. Създавам им условия да ги покажат 100 процента. Затова и сме постигнали толкова големи успехи.

– Вярно ли е, че в София сте поискали ведомствено жилище на парламента и защо ще го прави един мултимилионер, питат в социалните мрежи?

– Ведомствени жилища се полагат на всички депутати, които не са от София. Да, получих такова, но ако има възможност, бих го отстъпил за мандата на нуждаещо се семейство от млади и образовани хора. Проучваме въпроса.

– Казвате, че с каквото се захванете, искате да сте номер едно. Коя е голямата ви цел в политиката – премиерски пост?

– Моята цел в политиката не са постовете. Искам да видя България най-развитата държава в Европа. Докато всички ние – обикновените българи, се занимавахме със своите си дела, с фирмите си, със семействата си, некадърни и некомпетентни политици завземаха властта и определяха живота ни. Това ме мотивира да направя „Воля“ и да участваме в изборите. Да, амбициозен съм и искам всичко, което правя, да е номер едно. Така стана и с бизнес проектите ми. Сега този подход ще го приложим и в политиката. Не постът е важен, а какво ще свършиш за хората с властта, която той ти дава.

– Кой сте вие – аптекарски бос, бензинов бос, политик, какво не знаем за вас?

– Аз съм човек, който е постигнал много в частния бизнес с почтен труд, допринесъл съм с нещо за по-добрия живот на хората и ще продължавам да го правя. Смятам, че така трябва да постъпва всеки. Моето виждане е, че бизнес интересът трябва да върви ръка за ръка с интереса на клиентите. Да се намери балансът. Явно го правим добре, защото всеки месец три милиона клиенти влизат в нашите аптеки. Хората ми дадоха огромна подкрепа и постигнах уникален самостоятелен резултат на президентските избори. Сега ни подкрепиха и за парламента. Това е реалната оценка за мен.

– Близките ви описват като амбициозен, организиран, работохолик, но в същото време авантюрист, бохем – как балансирате между двете? И как обичате да се забавлявате?

– Така е, работя много. Иначе няма как да се постигнат големи резултати. Живея на бързи обороти. Но не бих казал, че съм авантюрист. Все пак съм завършил математическа гимназия – преценявам, търся логиката в събитията и действията си, планирам внимателно. Забавлявам се като всички хора – с приятели, на екскурзии, спортувам. Когато работиш много, имаш нужда и от тези неща. Мисля, че умея да ги балансирам добре. Намирам време за всичко. Вижте, животът ни предоставя какви ли не възможности. Човек трябва да се възползва максимално.

 

– Пазите съпругата си от светлините на прожекторите, представете я, как се запознахте – заедно сте повече от 20 години.

– Съпругата ми е рускиня. Запознахме се в Москва по време на моето следване там. Три години учих в руската столица инженерни науки, но решихме да живеем в България и завърших тук. Имаме две деца – син и дъщеря. Възпитанието им до голяма степен се дължи на нея, защото през годините тя се занимаваше повече с тях, докато аз изграждах бизнеса ни.

– На какво се крепи един дълъг брак?

– Съпругата ми е моят най-близък приятел. Мисля, че това е една от основните предпоставки за успешния брак – да има приятелство. Оттам нататък следват разбирателство, компромиси, напасване на характерите, общи цели и интереси.

– Синът ви се ожени, ще ставате ли скоро дядо?

– Един ден и това сигурно ще стане. Когато са готови и когато Бог е решил.

– С какво се занимава той?

– Синът ми завърши финанси в Лондон. Радвам се, че избра да се върне в България. Сега помага в бизнеса, и то много активно. Разчитам на него за доста неща. Организиран е, общува добре с хората. Има доста качества.

– А дъщеря ви?

– Дъщеря ми учи икономика във Варна и също работи в семейния бизнес.

– Какъв баща сте? Глезите ли децата си?

– Надявам се да ме смятат за добър баща. За глезенето – аз искам да ги глезя, но те са много скромни. Ето например настоявах да вземем по-скъп автомобил на дъщеря ми – не за друго, а да съм спокоен за сигурността й по пътищата. Но тя си кара една малка кола и не иска друга. Добри и работливи деца са и това ме радва.

– Известна е страстта ви към адреналина и бързите коли – какви екземпляри имате в личния си автопарк, казват, че притежавате и най-скъпата кола в света?

– Вярно е, че обичам мощни коли. Имам една от най-бързите в света  – SSC Ultimate Aero, която може да вдига 430 км в час. Но в София се движа с ауди и карам доста внимателно. Майка ми на млади години е участвала в ралита и сигурно от нея съм наследил тази страст. На 10 години бях шампион по картинг във Варна. Така че това увлечение е отдавна.

– Виждали сме ви да управлявате снегомобил, джет, към кои спортове сте пристрастен и днес?

– Всякакви спортове обичам – зависи от сезона. Не пропускам свободно време, в което мога да спортувам с приятели.

– Имате ли слабост към марковите дрехи? Кои марки предпочитате, суетен ли сте?

– Харесвам добре ушити костюми и хубави вратовръзки. Сега особено ми се налага да ходя повече в делови стил. Но за всекидневието предпочитам спортните дрехи. В гардероба си имам и световни марки, и качествени български дрехи. Дали съм суетен?! Не повече от нормалното за един успял мъж.

– Ваши познати разкриха, че сте фен на операта и в чужбина посещавате оперни спектакли – откъде тази страст към изкуството?

– Когато съм в чужбина, обичам да ходя и на опера, и в катедрали. Не бих казал, че е чак страст към изкуството. По-скоро съм любопитен да видя всичко.

– Може би сте наследили музикалността от майка си, която е известна певица на стари градски песни?

– Да, майка ми е известна изпълнителка, има участия, снима клипове. С удоволствие се занимава с това. Аз харесвам всякаква музика – това е още един начин за разтоварване.

– За коя друга ваша тайна страст не знаем?

– Нямам тайни страсти. Когато човек е успял, става популярен. Още повече ако се занимава и с политика. Животът ни е под прожекторите. Това донякъде е неудобство, но няма как, свикваш. Хората искат да знаят кого избират. Аз съм откровен с избирателите. Нямам какво да крия. Всички знаят, че съм започнал от нулата, карал съм и такси като беден студент. Направих преди 25 години една аптека, нещата потръгнаха и днес сме номер едно в този бранш.

– Какъв ученик бяхте, кои предмети ви се удаваха, буен ли бяхте?

– Бях добър ученик, вървеше ми математиката и вероятно затова избрах математическата гимназия във Варна, после и инженерството. Бях като всяко нормално момче – и с белите, и с ученето. Не мисля, че съм създавал кой знае какви грижи на родителите си, защото от малък съм амбициозен, исках да постигна много неща и съм полагал усилия това да се случи. Имал съм винаги големи мечти.

– Кой е най-големият ви недостатък?

– Гледам да не показвам недостатъци. С годините човек се опознава добре. Знае си силните и слабите страни, научава се да намира баланса. Може би малък недостатък е това, че искам нещата да се случват по-бързо, а понякога това не зависи само от мен. Вероятно и това, че съм честен човек и давам в аванс голям кредит на доверие на хората, които срещам в живота си. Невинаги това се оценява.

– Малцина знаят, че често влизате в ролята на благодетел, защо не говорите за благотворителните си акции? Разбрахме, че дарявате модерна линейка на ВМА.

– Да ,така е. Винаги съм подкрепял и хора, и инициативи. Специално за линейката – от ВМА се обърнаха към мен за помощ в края на миналата година. Поръчахме я и тя вече е тук. Ще е от полза и за лекарите, и за пациентите. Вижте, и в Библията е казано – лявата ръка да не знае какво прави дясната. Когато помагаш на хора в нужда, го правиш със сърцето си и без много шум. Другото е неискреност и търсене на някаква лична облага и популярност на гърба на тези, на които помагаш. Не споделям такова мислене.

Източник: Retro.bg

САМО В ПИК И "РЕТРО"! Веселин Марешки в лична изповед: Дъщеря ми отказа да й купя скъпа кола

Continue Reading

България

Ето как Галя- Баничката стана Глория и после мегазвезда! Нови, нечувани подробности за емблематичната певица

Published

on

Примата на поп фолка Глория- преди и сега. Разликата е видима и тя не се дължи само на годините. Певицата, като много от колежките си, се е подлагала на доста корекции, за да подобри визията си.

Но за разлика от тях, при нея всичко е направено с мярка. И резултатът не е стряскащ, дори напротив.

Мнозина от феновете са на мнение, че към днешна дата любимката им изглежда доста по- добре, отколкото в зората на кариерата си, когато все още беше просто Галя и после Галя- Баничката. В началото на 90- те тя е с доста по- закръглено и бузесто лице. Но защо Баничката ще се запитат може би мнозина?! В Бургас автентичната история е широко известна.

Преди четвърт век начинаещата тогава певица Галя идва с влак от Русе за участие в Бургас. В района на жп гарата в морския град има пейка, където тя сяда и се е замислила, брои дребни левчета и стотинки. Предстои й концерт в новооткрития бар „Плейбой“ в кв. Победа и навярно си прави сметката, как да иде до отдалечения квартал- с такси или рейс. Преглежда си и музикалния репертоар който към онзи момент е бил „копи- пейст“ на кънтри легендата Доли Партън. В този момент покрай нея минава трикратния световен и европейски шампион Антон Коджабашев. Близки до него лица разказват как бившия шеф на щангите и бизнесмен вади лични пари и купува топла баничка на Глория. Може би от съжаление.

Нощното участие в еротичния бар пък и „подарява“ артистичния псевдоним Глория. Така се е казвал балета в нощното заведение, който пък е бил неизменна част от шоу- програмата до ранни зори. Така Галя става Глория, а т. нар. кръстник е местния мениджър на име Георги. Няколко седмици по- късно Глория е поканена да участва в откриването на друг бар „Плейбой“, този във Велико Търново. На място завързва тесни контакти с широко известен лидер на силна по онова време групировка. Въпросният лидер към онзи момент е в разцвета на силите и младостта си. С днешна дата е покойник. Осведомени твърдят как същия вади и дава където трябва 10 000 долара за да тръгне устремно нагоре кариерата на сегашната прима. Въпросната компания тогава и сега се води шапка на чалга звездите.

Иначе в момента Глория е с много по- ясно очертани и плътни устни, както и с видимо изтънен нос. Скулите й пък са изключително подчертани, което е променило изцяло и формата на лицето й.

Самата певица отказва да коментира слуховете, че има корекции, но и не ги отрича, тъй като са доста видими. Не може да отрече все пак, че промяната във вида й се дължи не само на корекциите. А и на здравословното хранене и хранителни режими, които спазва от години.

Благодарение на които към днешна дата е доста по- стройна отколкото преди 20- на години и повече например, когато тепърва стартираше кариерата си край Дунава и Дунав мост 1.

/бербим

Continue Reading

България

ПЕРНИК. МЪЖ И ЖЕНА ХАПВАТ СУПА, НО ЖЕНАТА СЪРБА ЗВУЧНО

Published

on

Перник.
Мъж и жена хапват супа, но жената сърба звучно.
Мъжът става, плясва й шамар и си сяда.
– Ама… Защо! ?
– Сърбаш!

Продължили, жената внимава и след минута – пляяяс, още по-силен шамар.
– Какво сега!? – СЪРБАААШ!
Продължил той, но на жената й писнало и оставила лъжицата.
След минутка – пак зверска плесница…
– Ее, ама сега не съм направила нищо!
– Само като се сетя как сърбашеееее…

Continue Reading

Любопитно

Лудия репортер съобщи дългоочаквана новина за семейството си (СНИМКА)

Published

on

Лудия репортер Даниел Петканов сподели с последователите си в социалните мрежи новина, която предизвика у едни радостни възгласи, докато други останаха скептици. „Нямах търпение да споделя с вас дългоочакваната новина!!!

С Александра ще си имаме дете. Бременен съм в 4-тия месец „, написа Петканов и предизвика вълна от коментари в мрежата.

Припомняме, че след като двамата имаха скандална раздяла, заради изневерите на Александра, а по-късно по време на Вип Брадър се сдобриха и ожениха, сега вероятно идва и логичното продължение на връзката им.

Все пак потребителите на социалните мрежи са скептици, че това е някаква новина.

Един от тях дори е споделил пост на Петканов, в който той е публикувал снимка на видеозон от декември миналата година.

Това означава, че ако половинката на Лудия репортер ще става майка, то това е, както се казва, вчерашна новина.

Някой от потребителите се и шегуват с израза на Петканов, че той е „бременен“ и питат Алекс ли е бащата. Не липсват и пиперливи подмятания, свързани с бухната им връзка в миналото.

Continue Reading
Advertisement

Интересни

България7 часа ago

Трагично: Ето какво се е случило с Буги Барабата часове преди смъртта му

В петък е бил опериран, а в събота през нощта е починал. Това заяви новинарят на Нова телевизия Богомил Грозев...

Българияедин ден ago

Двуседмично бебе е било насилено и се бори за живота си

Двуседмично бебе е било изнасилено и се бори за живота си в болница, научи News2. Бебето е впедиатрично отделение на...

България2 дни ago

Спецчасти натръшкаха Ицо Бричката и Баев в офиса им на ул.“Бузлуджа“! Крадели са цели апартаменти!

Ицо Бричката и Йордан Баев са тарторите на разбитата група за лихварство и рекет в Лясковец. В офиса им на...

България2 дни ago

Важни данъчни промени за 600 000 коли с газови уредби! Управляващи предлагат да се намали данъка на половина

На 14 декември е внесено ново искане в парламента. Депутати от управляващата коалиция ще се борят за важна промяна в...

България2 дни ago

Изловиха сина на Лепа Брена да…

Виктор Живойнович, който е син на Лепа Брена и Боба Живойнович, е на почивка, и то не къде да е,...

България2 дни ago

Едно най-страшните предсказание на баба Ванга се сбъдна

Трудолюбивите пчели измират, точно както предсказва баба Ванга. В едно от пророчествата си петричката ясновидка предрича масовата гибел на пчелите...

България2 дни ago

Светило в медицината обясни как се отслабва наистина бързо

Според световната статистика средно около 40% от хората страдат от наднормено тегло. И пак горе-долу толкова поне веднъж в живота...

България1 седмица ago

ПОСЛЕДНА ИНФОРМАЦИЯ: Масово убийство потресе България! Бисер Арсов уби трима души!

12 години затвор даде Великотърновският окръжен съд на пиян шофьор, убил с бясна скорост трима мъже в катастрофа преди две...

България1 седмица ago

Как да разпознаем зверски загорялата жена

Загорялата жена почти винаги означава – незадоволена жена, което пък мъжете много често бъркат с предменструалния синдром. Но дори да е...

България1 седмица ago

Колите с газова уредба да плащат 50% от размера на данъка

Още от началото на следващата година данъкът за автомобилите с газови уредби да е 50% от този, който трябва да...

България2 седмици ago

Карат пияния Тони Стораро в болница, оперираха го от…

Стана ясна причината за спешната операция на Тони Стораро Вчера всички медии гръмнаха с новината, че Човека-глас е приет по спешност...

България2 седмици ago

Алекс Сърчаджиева забъркана в долна интрига

Александра Сърчаджиева ще бъде водеща на хитовото шоу „Игри на волята“, което ще се завърти в ефира на Нова телевизия...

България2 седмици ago

Жесток кървав екшън на бензиностанция на входа на София!

Голям екшън се е разиграл на бензиностанция на АМ „Тракия“. За това разказа очевидец пред БЛИЦ. По думите на свидетеля...

България2 седмици ago

Всички, които са родени между 1945 и 1992 година – Прочетете това!

Най-важното е да кажем, че ние сме родени нормално и сме живи и здрави, въпреки че нашите майки са пили...

България2 седмици ago

Страшен екшън в махалата! Полицията стреля на месо, всички са изплашени

Полицаи стреляха по микробус в ромската махала на Самоков по време на акция. В него вместо следи от престъпление, униформените...

България2 седмици ago

ТРАУР. Прилоша й, приеха я по спешност в болница. България се сбогува с великата си актриса

Една от примите на българския театър и кино пое пътя си Нагоре Директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин...

България2 седмици ago

Мургавата Анка която обеси кучето си: Кучето си е мое, аз решавам…. аз го беся!

Поредна жестокост към животно, този път в град Раковски. Семейство откри убито пред къщата си куче. Собственичката на животното е...

България2 седмици ago

Вижте какъв номер ми скрои касиерка в Кауфланд

Преглеждайки си касовата бележка от Кауфланд, забелязах, че имам платен хляб, който не съм купувала. Не съм за 80 стотинки,...

България2 седмици ago

Опустошителна буря отнесе Благоевград. Гледката е апокалиптиична – СНИМКИ

Бурята, придружена от пороен дъжд в Благоевград пречупи и изкорени дървета и клони, нанесени са щети на автомобили. Припомня, че за...

България2 седмици ago

Трагедията е огромна: Стана ясно кой е загиналият младеж в Пловдив

В понеделник около 16.45 часа бе получен сигнал за блъснал се в стълб мотоциклет „Ямаха“. В резултат на удара настъпила...

Advertisement

Trending