Connect with us

Любопитно

Веселин Марешки в лична изповед за цялото си семейство: Дъщеря ми отказа да й купя скъпа кола

Published

on

– Г-н Марешки, вие сте много деен човек, живеете на високи скорости – как ви понесоха първите дни в парламента, не ви ли е скучно?

– Не става дума дали ми е скучно или интересно. В парламента трябва да се работи, и то прагматично и с по-ускорен ритъм. Ние влязохме в Народното събрание със сплотен екип от почтени хора, които са и отлични професионалисти всеки в своята област. Мотивирани сме да покажем различен стил на работа от този, който познаваме досега от депутатите. Свикнали сме да решаваме проблеми бързо и ефективно. Тук виждам, че много се говори и се пилее ценно време… Дано успеем да повлияем това поне малко да се промени. Хората очакват работа, решения, промени, а не приказки.

– Вкарвате в цяла парламентарна група бизнесмени, част от които ваши служители, обвиниха ви и в шуробаджанащина и роднински връзки. Значи ли това, че трудно се доверявате на хората?

– Напротив. Доверчив съм. Вярвам, че всеки има добри намерения и иска да допринесе наистина за развитието на България. Хората в парламентарната група на „Воля“ познавам от много години. Те са се доказали пред мен и затова им дадох шанс да влязат в това ново поприще. Защото знам, че могат. А обвиненията, за които намеквате, бяха част от черния пиар срещу нас в предизборната кампания. Листите неслучайно бяха така подредени. Във всичко има логика и план.

– Как управлявате фирмите си – демократичен ли сте, или залагате на казармения принцип, треперят ли от вас подчинените ви?

– Имам  дългогодишен успешен опит в сформирането на екипи, които дават отлични резултати в работата. Мога добре да преценявам качествата на хората и да им давам задачи, които ще изпълнят както трябва. Имало е случаи да дам шанс на човек, който е започнал от първото стъпало в бизнеса и сега е на висока позиция. Който иска да работи и да се развива, аз го подкрепям. Няма казармен принцип, както казвате. При нас всеки си гледа задълженията отговорно, хората са дисциплинирани и мотивирани. Смятам, че добрият мениджър не трябва да разчита на страха на подчинените си, а на качествата им. Създавам им условия да ги покажат 100 процента. Затова и сме постигнали толкова големи успехи.

– Вярно ли е, че в София сте поискали ведомствено жилище на парламента и защо ще го прави един мултимилионер, питат в социалните мрежи?

– Ведомствени жилища се полагат на всички депутати, които не са от София. Да, получих такова, но ако има възможност, бих го отстъпил за мандата на нуждаещо се семейство от млади и образовани хора. Проучваме въпроса.

– Казвате, че с каквото се захванете, искате да сте номер едно. Коя е голямата ви цел в политиката – премиерски пост?

– Моята цел в политиката не са постовете. Искам да видя България най-развитата държава в Европа. Докато всички ние – обикновените българи, се занимавахме със своите си дела, с фирмите си, със семействата си, некадърни и некомпетентни политици завземаха властта и определяха живота ни. Това ме мотивира да направя „Воля“ и да участваме в изборите. Да, амбициозен съм и искам всичко, което правя, да е номер едно. Така стана и с бизнес проектите ми. Сега този подход ще го приложим и в политиката. Не постът е важен, а какво ще свършиш за хората с властта, която той ти дава.

– Кой сте вие – аптекарски бос, бензинов бос, политик, какво не знаем за вас?

– Аз съм човек, който е постигнал много в частния бизнес с почтен труд, допринесъл съм с нещо за по-добрия живот на хората и ще продължавам да го правя. Смятам, че така трябва да постъпва всеки. Моето виждане е, че бизнес интересът трябва да върви ръка за ръка с интереса на клиентите. Да се намери балансът. Явно го правим добре, защото всеки месец три милиона клиенти влизат в нашите аптеки. Хората ми дадоха огромна подкрепа и постигнах уникален самостоятелен резултат на президентските избори. Сега ни подкрепиха и за парламента. Това е реалната оценка за мен.

– Близките ви описват като амбициозен, организиран, работохолик, но в същото време авантюрист, бохем – как балансирате между двете? И как обичате да се забавлявате?

– Така е, работя много. Иначе няма как да се постигнат големи резултати. Живея на бързи обороти. Но не бих казал, че съм авантюрист. Все пак съм завършил математическа гимназия – преценявам, търся логиката в събитията и действията си, планирам внимателно. Забавлявам се като всички хора – с приятели, на екскурзии, спортувам. Когато работиш много, имаш нужда и от тези неща. Мисля, че умея да ги балансирам добре. Намирам време за всичко. Вижте, животът ни предоставя какви ли не възможности. Човек трябва да се възползва максимално.

 

– Пазите съпругата си от светлините на прожекторите, представете я, как се запознахте – заедно сте повече от 20 години.

– Съпругата ми е рускиня. Запознахме се в Москва по време на моето следване там. Три години учих в руската столица инженерни науки, но решихме да живеем в България и завърших тук. Имаме две деца – син и дъщеря. Възпитанието им до голяма степен се дължи на нея, защото през годините тя се занимаваше повече с тях, докато аз изграждах бизнеса ни.

– На какво се крепи един дълъг брак?

– Съпругата ми е моят най-близък приятел. Мисля, че това е една от основните предпоставки за успешния брак – да има приятелство. Оттам нататък следват разбирателство, компромиси, напасване на характерите, общи цели и интереси.

– Синът ви се ожени, ще ставате ли скоро дядо?

– Един ден и това сигурно ще стане. Когато са готови и когато Бог е решил.

– С какво се занимава той?

– Синът ми завърши финанси в Лондон. Радвам се, че избра да се върне в България. Сега помага в бизнеса, и то много активно. Разчитам на него за доста неща. Организиран е, общува добре с хората. Има доста качества.

– А дъщеря ви?

– Дъщеря ми учи икономика във Варна и също работи в семейния бизнес.

– Какъв баща сте? Глезите ли децата си?

– Надявам се да ме смятат за добър баща. За глезенето – аз искам да ги глезя, но те са много скромни. Ето например настоявах да вземем по-скъп автомобил на дъщеря ми – не за друго, а да съм спокоен за сигурността й по пътищата. Но тя си кара една малка кола и не иска друга. Добри и работливи деца са и това ме радва.

– Известна е страстта ви към адреналина и бързите коли – какви екземпляри имате в личния си автопарк, казват, че притежавате и най-скъпата кола в света?

– Вярно е, че обичам мощни коли. Имам една от най-бързите в света  – SSC Ultimate Aero, която може да вдига 430 км в час. Но в София се движа с ауди и карам доста внимателно. Майка ми на млади години е участвала в ралита и сигурно от нея съм наследил тази страст. На 10 години бях шампион по картинг във Варна. Така че това увлечение е отдавна.

– Виждали сме ви да управлявате снегомобил, джет, към кои спортове сте пристрастен и днес?

– Всякакви спортове обичам – зависи от сезона. Не пропускам свободно време, в което мога да спортувам с приятели.

– Имате ли слабост към марковите дрехи? Кои марки предпочитате, суетен ли сте?

– Харесвам добре ушити костюми и хубави вратовръзки. Сега особено ми се налага да ходя повече в делови стил. Но за всекидневието предпочитам спортните дрехи. В гардероба си имам и световни марки, и качествени български дрехи. Дали съм суетен?! Не повече от нормалното за един успял мъж.

– Ваши познати разкриха, че сте фен на операта и в чужбина посещавате оперни спектакли – откъде тази страст към изкуството?

– Когато съм в чужбина, обичам да ходя и на опера, и в катедрали. Не бих казал, че е чак страст към изкуството. По-скоро съм любопитен да видя всичко.

– Може би сте наследили музикалността от майка си, която е известна певица на стари градски песни?

– Да, майка ми е известна изпълнителка, има участия, снима клипове. С удоволствие се занимава с това. Аз харесвам всякаква музика – това е още един начин за разтоварване.

– За коя друга ваша тайна страст не знаем?

– Нямам тайни страсти. Когато човек е успял, става популярен. Още повече ако се занимава и с политика. Животът ни е под прожекторите. Това донякъде е неудобство, но няма как, свикваш. Хората искат да знаят кого избират. Аз съм откровен с избирателите. Нямам какво да крия. Всички знаят, че съм започнал от нулата, карал съм и такси като беден студент. Направих преди 25 години една аптека, нещата потръгнаха и днес сме номер едно в този бранш.

– Какъв ученик бяхте, кои предмети ви се удаваха, буен ли бяхте?

– Бях добър ученик, вървеше ми математиката и вероятно затова избрах математическата гимназия във Варна, после и инженерството. Бях като всяко нормално момче – и с белите, и с ученето. Не мисля, че съм създавал кой знае какви грижи на родителите си, защото от малък съм амбициозен, исках да постигна много неща и съм полагал усилия това да се случи. Имал съм винаги големи мечти.

– Кой е най-големият ви недостатък?

– Гледам да не показвам недостатъци. С годините човек се опознава добре. Знае си силните и слабите страни, научава се да намира баланса. Може би малък недостатък е това, че искам нещата да се случват по-бързо, а понякога това не зависи само от мен. Вероятно и това, че съм честен човек и давам в аванс голям кредит на доверие на хората, които срещам в живота си. Невинаги това се оценява.

– Малцина знаят, че често влизате в ролята на благодетел, защо не говорите за благотворителните си акции? Разбрахме, че дарявате модерна линейка на ВМА.

– Да ,така е. Винаги съм подкрепял и хора, и инициативи. Специално за линейката – от ВМА се обърнаха към мен за помощ в края на миналата година. Поръчахме я и тя вече е тук. Ще е от полза и за лекарите, и за пациентите. Вижте, и в Библията е казано – лявата ръка да не знае какво прави дясната. Когато помагаш на хора в нужда, го правиш със сърцето си и без много шум. Другото е неискреност и търсене на някаква лична облага и популярност на гърба на тези, на които помагаш. Не споделям такова мислене.

Източник: Retro.bg

САМО В ПИК И "РЕТРО"! Веселин Марешки в лична изповед: Дъщеря ми отказа да й купя скъпа кола

Continue Reading

България

Вижте наследниците на Лили Иванова (Уникална снимка)

Published

on

На четири ще бъдат разделени милионите на Лили Иванова. Макар примата на българската естрада да няма свои наследници, като такива тя приема внучетата на своята сестра Магда. Каката на звездата има две дъщери Мария и Радмила, а всяка от тях пък е родила по две деца. С бабо към Иванова се обръщат две момиченца и две момченца, но неин любимец бил най-големият от тях Иван. Хора от екипа на Вечната Амбър разкриват, че негова снимка дълго време красяла дисплея на телефона на певицата, а Иван, чийто талант бил рисуването, не пропускал по празници да я изненадва със собственоръчно направени картички и картини.

Напук на мълвата, че Лили цепи стотинката на две, тя продължавала да се грижи за по-голямата си сестра, която вземала оскъдна пенсия, като дори й купила апартамента, в който Магда живеела в момента. Освен това често купувала подаръци на любимите си племеннички и децата им и била в отлични отношения с тях. Скандали във фамилията за имоти нямало, а преди известно време дори стана ясно, че Лили е откупила от племенницата си Мария общ семеен имот в родния на певицата Кубрат. Не е тайна, че естрадната легенда има нюх на истински брокер към сделките с недвижима собственост и спечеленото през годините от записи, концерти и изяви по частни партита предвидливо е инвестирала в тузарски имоти.

Стойността им по пазарни цени днес надхвърляла няколко милиона лева. Изпълнителката на Ветрове притежава луксозна мансарда в идеалния център на столицата, апартамент в затворен комплекс във Варна, както и луксозен имот край София.

През 2005 г. Лили се сдобива с мезонет в местността Свети Николай край морската столица. Мезонетът във вилната зона до морския бряг е в елитен район със скъпарски имоти, от които се открива безбрежна панорама към морето. Последната й сделка е от 2009 г., когато си купува апартамент от 137 кв. м в местността Кръстова вада. За жилището плаща 201 430 лв. И до момента обаче обитава легендарния си апартамент на столичната ул. Оборище, където през лятото направи освежителен ремонт.

Племенницата на Лили – Мария, с четирите и внучета

Continue Reading

България

Руслан Мъйнов: Чакам бебе от лудата сервитьорка от „Комиците”!

Published

on

Най-голямата мечта на комика Руслан Мъйнов – да свие семейно гнездо и да създаде свое поколение, е на път да се сбъдне. От 4 години Спас Лютов от хитовия сериал „Столичани в повече” има връзка с колежката си Анелия Луцинова и усилено работят за свой наследник.

„Да, с Анелия съм! Работим за бебе. Господ ще каже кога”, призна Руслан. Според колеги на 42-годишния комик той бил готов да чуе Марша на Менделсон, но след като е сигурен, че щъркелът ще долети. Отношенията на артистичната двойка обаче бяха на приливи и отливи и още в началото на връзката им двамата бяха разделени за около година. Любовта им пламнала по време на снимките на забавното предаване „Комиците” през 2015 г. В него Анелия нашумя със скечовете си на Лудата сервитьорка. Съдбата ги срещнала в труден за актьора момент, когато в рамките на 6 месеца изгубил няколко близки хора. Починали баща му, близък негов приятел, с когото били като братя, негова приятелка си отишла от болест, а катастрофа погубила друг негов авер.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Спират Биг Брадър завинаги!

Според запознати, именно Анелия била причината Руслан да се стопи драстично само за няколко месеца и да свали цели 25 кг. от теглото си. Луцинова и Мъйнов заживели под един покрив и точно, когато всички около бесарабския българин се радвали, че най-накрая е срещнал любовта и ще създадат прекрасно семейство, връзката им се разпаднала. 32-годишната Анелия не се чувствала готова за брак и деца и предпочела да остави Руслан да търси щастието си другаде. Красивата брюнетка съобщила решението си на чувствителния актьор с бележка. В нея Луцинова написала, че има чувства към него, но по-добре за двамата било да се разделят.

2 години по-късно Ани, както я наричал актьорът, преосмислила решението си. Помогнала им съвместната им работа в комедийната постановка „Стая 1313” в театър „Сълза и смях”, с която обикалят из страната, продължават да си партнират и в „Комиците” по Би Ти Ви. Сега двамата усилено се мъчат да си създадат наследник, пише „Уикенд“.

Continue Reading

България

Криза: Всички лекари в болница в български град хвърлиха оставки

Published

on

18 от 20 лекари в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ Карлово са подали днес оставки, съобщи за БЛИЦ председателят на лекарския съюз в здравното заведение д-р Дориана Маринова. Оставките на медиците са били решени днес на заседание на Лекарския съюз. Двамата, които не са подали такива, просто не са били днес на работа. Оставките са с едномесечно предизвестие.

Преди дни Медицинският съвет е изпратил писмо до ресорното министерство, общината и ОбС Карлово. В него недоволните специалисти в бели престилки са категорично против откриването на новия денонощен кабинет, който стартира в болницата. Те заявяват, че дейността му ще се дублира с работата на Спешна помощ. Пишат още, че здравното заведение няма изискване по стандарт за такъв кабинет. В болницата има приемни кабинети, в които по график се приемат болни, а лекарите осигуряват 24-часови дежурства и здправното заведение е обезпечено със специалисти. 

Ако проблемът спешно не се разреши, Карлово ще остане без болница. БЛИЦ се свърза с управителя на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев. Той каза, че на Медицински съвет колегите му са дебатирали по казуса и не са съгласни с решението на Областния щаб да бъде разкрит такъв кабинет, въпреки, че вчера областният управител Дани Каназирева го обяви официално в Карлово.  В понеделник д-р Пелев ще разговаря с кмета д-р Кабаиванов, с председателя на ОбС Карлово Доньо Тодоров и с председателя на Здравната комисия в местния парламент д-р Стоянка Делевска, за да решат какво да правят.

Паралелно с това обаче д-р Пелев заяви, че кабинетът ще стартира официално работа от понеделник. Той допълни, че опасенията на лекарите са, че джипитата ще започнат да изпращат пациенти в новия кабинет, но той според управителя е предназначен само за болни, които са за Спешна помощ.  Припомняме, че карловската болница е една от малкото в областта, в които се приемат и лекуват болни от КОВИД-19. Такива заразени пациенти обикновено се лекуват в пловдивските здравни заведения.  Пред БЛИЦ областният управител Дани Каназирева коментира, че този проблем с липсата на приемен денонощен кабинет съществува от доста години. Граждани многократно са подавали сигнали.

РЗИ ме информира за същото със свой доклад сред извършена проверка. Заради това, за да се спази закона, според който всяко лечебно заведение трябва да осигури 24-часова медицинска помощ ,се открива този кабинет. Напускането на кадрите е въпрос на мениджмънт, няма как да не бъде спазен, обясниш Каназирева. Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Continue Reading
Advertisement

Интересни

България2 дни ago

Банев Източил 100 млн. от Предприятията през 4 офшорки. ПРИ АРЕСТА ПОБЕЛЯЛ за една нощ!

Четири са офшорките на Николай и Евгения Баневи през които са източени над 50 млн. евро от фалиралите и обезкостени...

България2 дни ago

Вижте наследниците на Лили Иванова (Уникална снимка)

На четири ще бъдат разделени милионите на Лили Иванова. Макар примата на българската естрада да няма свои наследници, като такива...

България3 дни ago

Млада жена преби пенсионер и му открадна 5 хиляди лева

26-годишна жена от Лом преби и ограби пенсионер в бойчиновското село Лехчево, съобщиха от полицията. Нападението станало на 22 май,...

България6 дни ago

ИЗВЪНРЕДНО: Силен трус удари Вранча (ОБНОВЕНА/КАРТА)

Силно земетресение с магнитуд 4,1 по Рихтер е регистрирано в 15:07 часа днес в сеизмичния район НА Вранча в Източна...

България1 седмица ago

Първите признаци на рак, на които никой не обръща внимание

Първите симптоми на рак често не предизвикват безпокойство у хората и не им се обръща сериозно внимание, научи 365novini. Именно ранното...

България2 седмици ago

Руслан Мъйнов: Чакам бебе от лудата сервитьорка от „Комиците”!

Най-голямата мечта на комика Руслан Мъйнов – да свие семейно гнездо и да създаде свое поколение, е на път да...

България2 седмици ago

Проф. Аргирова обяви сензационнни резултати от тестове за К-19 у нас през последните 10 дни

Рaзбирa ce, мeчтaя тaзи eпидeмия дa я нямa, нo никaк нe мeчтaя дa нe ce зaнимaвaм c вируcи и c...

България2 седмици ago

Исландското чудо спря коронавируса – 0 нови заразени и най-много излекувани СНИМКИ

В хода на специални изследвания учените откриха „слабо място“ във вируса на патогена COVID-19. Резултатите от научната работа на специалисти...

България2 седмици ago

Началото на края: Ген. Мутафчийски най-сетне обяви добра новина за епидемията у нас

„Ключовата дума при отхлабване на мерките е да се преценяват много внимателно рисковете и всяка мярка да бъде премерен риск....

България2 седмици ago

Вкараха Андреа в болница на системи – всичко за инцидента (Снимки): –

След като миналата седмица станахме свидетели на взаимните обиди, които си размениха Митко Пайнера и попфолк-дивата Андреа, както и пламенната...

България2 седмици ago

Италиански депутат: Статистиката за жертвите на коронавируса е силно манипулирана

Итaлиaнcки дeпутaт зaяви oт трибунaтa нa пaрлaмeнтa, чe итaлиaнcкият нaрoд e пoдлoжeн нa тeрoризъм, визирaйки нeвeрнитe cпoрeд нeгo дaнни зa...

България2 седмици ago

Божков проговори от Дубай: Бългaрия ce упрaвлявa oт хунтa!

В Дубaй cъм oт крaя нa януaри. Дoбрe cъм. Aпaртaмeнтът нe e мoй, нo тoвa нe e cъщecтвeнo. Cтaтутът ми...

България2 седмици ago

Извънредно! Младеж профуча на червено, помля колата на Карбовски и стана страшно СНИМКИ

Колата на журналиста Мартин Карбовски е била ударена. Младеж е минал на червено и е отнесъл возилото на познатото от...

България2 седмици ago

Бесен екшън: Полицейско преследване със стрелба и арести в София

Зрелищна гонка между полицията и лек автомобил завърши с арест на четирима. Ситуацията се разигра в неделя привечер в столичния квартал...

България2 седмици ago

Трагична смърт! Майка и 5-г. й дъщеря полетяха прегърнати от 7-ия етаж ВИДЕО

Телата на загинали майка и дъщеря са намерени под прозорците на многоетажна сграда в квартал Калинински на руския град Санкт...

България2 седмици ago

Напитка с канела и лимон гори по 500 гр. от излишното ви тегло всяка вечер-Сутрин се събуждате по-леки!

В борбата с излишните сантиметри по бедрата, корема и талията всички начини са добри! За разлика от скептично отношение към...

България2 седмици ago

Сигнал: Зловеща катастрофа със самоубиец в София

Зловеща катастрофа е станала днес следобед в столицата. За това съобщават очевидци в сигнал до БЛИЦ. В района на бул....

България2 седмици ago

Учени: Кучетата надушват рак, защо не и Covid-19

Британски учени са се заели да изследват дали кучетата могат да надушват пациенти с COVID-19 в опит да открият бърз...

България2 седмици ago

Поредната добра новина – Рилският манастир отвори порти за поклонници и туристи

Поредната добра новина – Рилският манастир отвори порти за поклонници и туристи. Помещенията се хигиенизират всеки ден, а изискването към...

България2 седмици ago

Брутална жестокост посред бял ден на пъпа на София

15-годишно момче е било нападнато и бито този следобед в столичния квартал „Лозенец“. Инцидентът е станал на ул. „Милин Камък“...

Advertisement

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com