Don't Miss

Това ли е най-скъпата сватба на света? Ожени се синът на най-богатата…

   

Една от най-богатите жени в света – 66-годишната милиардерка от Нигерия Фолоруншо Алакиджа, вдигна кралски банкет в старинния дворец Бленъм във Великобритания в чест на сватбата на сина си Фоларин Алакиджа и иранската моделка Назанин Джафериън Джайсарифа, преведе „Блиц“.

За пищното тържество щастливата свекърва се оръсила с 5 милиона паунда.   Старинният замък бил украсен лично от известния флорист Джеф Литам с милиони бели рози и орхидеи на стойност близо 200 000 паунда. На официалната част от церемонията иранската моделка била в искрящо бяла рокля.

Тоалетът й се допълвал от диамантена огърлица, обеци и гривна. По-късно Назанин блеснала с дълга дантелена рокля, с която цяла вечер танцувала със съпруга си. Щастливите младоженци разрязали 3,5-метрова торта, а специално за първия танц на младото семейство на мраморния под на залата със златни букви били изписани инициалите им. Сватбата на иранската моделка и сина на една от най-богатите и влиятелни чернокожи жени в света се оказва част от гигантска афера.

През 2014 година майката на булката обявява банкрут и сега живее в обикновен апартамент в Чешър, собственост на местна жилищна асоциация. Банкрутът на майката обаче няма да е единствената неудобна тема в разговорите на новите роднини. Още поведе неудобни въпроси предизвиква тъмното минало на по-малкия брат на Назанин. 24-годишният младеж е задържан от полицията при превозването на огромно количество кокаин. За това той се е сдобил с условна 6-седмична присъда.

Проблемите в семейството на красивата иранка започнали, когато вторият брак на майка й се разпаднал. Мъжът й – известен ресторантьор, бил с 10 години по-възрастен и издържал всички. След развода обаче семейството останало без пукнат грош и се наложило често да се мести от едно място на друго. Именно тогава брат й Сам се забъркал с дрогата.

Той вече е изтърпял наказанието си, но клеймото на позора не може да се изтрие толкова лесно. Историята им рязко констатира със семейството на Алакиджа. Фолоруншо Алакиджа е сред най-богатите жени в света.

Състоянието й възлиза на 1,68 милиарда долара, което й осигурява  18-ото място в списъка на Forbes, където успява да изпревари дори знаменитата американска телевизионна водеща Опра Уинфри.

Феноменалния си успех е постигнала съвсем сама.

Започва кариерата си като секретарка в Лондон, като в същото време изучава мода.

Малко по-късно се връща в Нигерия, където основава своя марка, след това нагазва в петролния бизнес.                 break } } else { }