Don't Miss

ШОКИРАЩ ОБРАТ! Майката на 6-годишния Юри с неочаквани признания за убийството във Виноградец

   

Няма какво да кажа. Каквото има да кажа, ще го кажа в съда. Няма да преча на разследването. С тези думи Лазар Влайков мина покрай журналистите, окупирали залата в Окръжен съд – Пазарджик, където започна делото за мярката за неотклонение на бившия председател на Общинския съвет в Септември. Той бе обвинен за трагедията във Виноградец, когато по време на детско тържество с неговия пистолет беше застрелян човек при все още неизяснени обстоятелства, съобщава „Трафик Нюз“.

Миналия петък Пазарджишкият районен съд освободи Влайков от ареста и му наложи по-леката мярка – домашен арест. Срещу това определение на районните магистрати Окръжна прокуратура в Пазарджик е внесла протест в съда. Разследването за убийството на 47-годишния ресторантьор Наско Тонкев продължава.

Междувременно в съда стана ясно, че съдебно-медицинската и химичната експертиза са пристигнали снощи и според нея и по Влайков, и по детето има еднакви микрочастици по ръцете и дрехите. По Наско са открити също частици, но не същите.Според медицинската експертиза раната е от лява ръка към гръден кош. Стреляно е от ляво надясно, от долу нагоре. Т.е. детето е било от лявата страна на Наско.

Според прокурора има несъответствие в показанията. Няма как Наско да е дал пистолета на Юри, тъй като няма нагар и частици по ръцете. От разпечатки се вижда, че Влайков е звънял 15 пъти на жена си, което предполага, че тя дори не е била в кръчмата, а в същото време тя дава обяснения. Прокурорът добави, че Влайков е обществено опасен, може да се укрие и да манипулира свидетелите.

Според адвокатката на Лазар Влайков Юри и Влайков стреляли с газов пистолет преди да отидат в ресторанта и затова са с еднакви частици. Майката на детето потвърждава това в показанията си.

Цветана Цветанова – майката, и бащата на Юри пред разследващите разказват, че починалият дал пистолета на детето, а що се отнася до алкохола, адвокатката смята, че промилите не съответствали на пияно състояние. Според прокурора на делото обаче всичко е обратното. Наско нямал нагар и такива частици като детето и Влайков.

Според Панкова няма как Влайков да се укрие – имал трудова ангажираност. Имал земеделска зема, грижел се за семейството си, баща му бил инвалид. Не можел да въздейства и върху свидетелите, тъй като бил под домашен арест.

Очаквайте решението на съда!

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com