Don't Miss

Ангел Филипов направи дарение на Регионалния исторически музей в Стара Загора

   

Кандидатът за депутат в Европейския парламент от листата на ПП ГЕРБ Ангел Филипов дари пиано за нуждите на Регионалния исторически музей в Стара Загора, в навечерието на Европейската нощ на музеите – 17 май.

От думите на Ангел Филипов стана ясно, че съвместните инициативи с РИМ тепърва предстоят. „Ще каним чуждестранни гости и ще презентираме богатото културно-историческо наследство на Стара Загора в целия свят. Човек е преходен, но духът и културата са вечни“, обърна се към посетителите в музея младият старозагорски кандидат за депутат в Европейския парламент.

„Благодарни сме, че хора, близки по сърце и душа до културата и духовността, откликват и подкрепят нашата институция“, каза директорът на РИМ д-р Ангел Динев. „Музеят ни се нуждаеше от този класически музикален инструмент, за да направи своите събития още по-интересни и привлекателни за нашите гости. В тази материална и динамична епоха г-н Филипов осъзна нашите нужди. Всички сме щастливи от неговия благороден и полезен жест“, допълни Динев.

Всички гости на Регионалния музей имаха възможност още същата вечер да се насладят на прекрасните звуци на пианото „Рига“, които прозвучаха за първи път в музея. Пианистката Полина Влахова и млади оперни певци от Стара Загора зарадваха публиката със своите изпълнения.
„Платено съдържание“                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com