Don't Miss

Бареков: Станишев превърна БСП в обслужващ персонал на ДПС! От Борисов зависи отношението ми към него

   

– Г-н Бареков, как оценявате политическата ситуация след изборната нощ?
– Внимателният анализ, който би трябвало да бъде направен от всички, а в момента ние го правим показва, че България има нова политическа карта и конфигурация. ББЦ взима ролята на ключов фактор. Ключът за решаването на политическите проблеми очевидно е този, който е по средата.
От едната страна са фалиралата БСП и ДПС, което използва докрай ресурсите на политическата система. От другата страна е ГЕРБ, който започва да се възражда благодарение на слабостта на БСП и Реформаторския блок, който трайно ще се превърне в патерица на ГЕРБ.
По средата е ББЦ, ние гарантираме, че ще бъдем фактор, който да намери тези точки, които биха обединили най-вече българската нация. Ще се концентрираме главно в две направления – социалната политика и спирането на кражбите по високите етажи на властта.
– Готов ли сте да преговаряте с другите партии?
– Тестът, дали можем да седнем и да преговарям с другите партии оттук насетне е отношението им към Закона за чисти ръце и към бедността. Аз не мога и няма да забравя, че бях избран от младите хора и българските майки, които ще бъдат мои основен приоритет и лична кауза.
– Вчера с Борисов си разменихте поздравления. Възможно ли е да забравите враждата помежду ви и да седнете на преговори?
– В този ред на мисли и аз го похвалих за постигнатия от него резултат. Днес внимателно ще следя какво ще каже той на неговата пресконференция и съобразно неговото поведение и отношение към избирателите на ББЦ и нашите идеи, ще реша какъв ще бъде нашия отговор към неговите послания към нас.
Българският народ си каза тежката дума. Съветвам политиците да слушат какво говори народа. Когато народът е казал, че някой заслужава доверие, дали им харесва или не, това е реалността, с която трябва да се съобразяват.
– Направи ли грешка Сергей Станишев като не подаде оставката след грандиозния провал на БСП?
– На мястото на Сергей Станишев щях още снощи да си подам оставката и да се скрия в земята от срам. Г-н Станишев направи невъзможното и успя да превърне една голяма партия като БСП в обслужващ персонал на ДПС. По тази причина хората го наказаха.
ПИК

                break } } else { }