Don't Miss

Бойко Борисов в Казанлък: За стабилност трябва заем от 6 милиарда лева

   

В момента единственият вариант е с реформи и съкращаване на разходите да се постигне стабилност. Да се вземе заем с най-ниска лихва поне 5-6 млрд.лв. Заемът ще отиде над 10 млрд., ако не оздравят КТБ. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Казанлък. Той пристигна в Града на розите, за да участва в официалното откриване на новата сграда на Пожарната.

По думите му ГЕРБ ще влезе в управлението, само ако има 110-120 депутати, така че дори и да поканят някой да се присъедини към тях, останалите да не могат да управляват сами. „Не виждам никакъв разум у другите политически партии и желание за диалог”, категоричен бе Борисов. „Това са първите избори, за които не мисля. Интересува ме само стабилността на България. Ако не ние, други да я осигурят след 5-ти октомври”, каза още лидерът на партията.

Той похвали кметовете на Стара Загора и Казанлък Живко Таодорв и Галина Стоянова и обясни, че ГЕРБ е оцелял, защото такива като тях са работили неуморно, затова и няма да влизат в листите, а ще продължат да управляват общините.

„Ще се смея на глас в Парламента, ако съм в опозиция, когато тези шилета тръгнат да актуализират бюджета и да взимат заеми”, коментира още Борисов и призова да се запомнят думите му. Според него Българският енергиен холдинг няма пари и не може да купи газ за зимата, не може да запълни и газохранилището в Чирен.

Бойко Борисов преряза лентата на новата Пожарна, заедно с вътрешния министър Йордан Бакалов и кметицата на Казанлък Галина Стоянова. Новата сграда е най-модерната в ситемата на Пожарната у нас. Парите за нея са над 1.8 млн. лв. и са осигурени от вътрешното министерство по време на управлението на ГЕРБ.

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който направи първата копка на обекта в началото на 2013 г. , подари на шефа на казанлъшките огнеборци уникална медна каска от 1917 г. , която е била ползвана от Берлинската пожарна. „Да бъдат с немска точност и немски стандарт”, пожела Цветанов на казанлъшките пожарникари и каската да бъде първия експонат на бъдещия музей тук.

Вътрешният министър Йордан Бакалов пък съобщи, че утре ще бъде на границата с Турция, за да инспектира оградата. По думите му нараства не броя на бежанците, а на каналджиите. „Политическото решение за бъдещата охрана на оставащите около 60 км от границата, които са без заграждения и видеонаблюдение, ще бъде на следващото правителство”, обясни Бакалов. Той отрече казаното от Борисов, че няма пари за заплати на полицаите и обясни, че в момента върви одит във вътрешното министерство.                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com