Don't Miss

Нови мерки срещу Русия – бизнесът срещу Обама

   

Две водещи американски бизнес лобита ще се обявят публично против политиката на президента Барак Обама, предвид възможността за налагане на нови санкции срещу Русия, пише Bloomberg.
Американската търговска палата (United States Chamber of Commerce) и Националната асоциация на индустриалците (National Association of Manufacturers) планират да публикуват утре в New York Times, Wall Street Journal и Washington Post предупреждение за това, че нови санкции срещу Русия ще навредят на американските работници и и на бизнеса, съобщава анонимен източник на Bloomberg.
Лидерите на САЩ и ЕС заплашват с нов пакет санкции срещу отделни отрасли на руската икономика, ако страната не предприеме мерки за разрешаване на украинската криза.
Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви вчера пред членове на своята партия, че санкциите срещу руската икономика (2 трлн. долара БВП), са включени в дневния ред на срещата на лидерите на ЕС на 26-27 юни.
Руският президент Владимир Путин опита да противодейства на двигателя на тези санкции. Той помоли руските законодатели да отменят постановлението за използване на руски войски на територията на Украйна, а вчера отиде във Виена, за да придаде особена тежест на сделката между „Газпром“ и австрийската компания OMV за строителството на газопровода „Южен поток“.
В медийната публикация, оформена като съвместно заявление на Джей Тимънс и Томас Донохю, ръководители на NAM и на USCC, името на Обама няма да бъде посочено изрично, но ще бъдат отбелязани действия, разглеждани като „определени от американските политически ръководители“.
Прессекретарят на търговската палата Сали-Шенън Бъркел отказа коментар. Представители на NAM не са отговорили на молбата за коментар на изявлението.
Официалният представител на Съвета за национална безопасност към Белия дом Лора Лукас Магнусон отбелязва, че „администрация често беседва с бизнеслидерите по определени въпроси от началото на кризата, за да разбира по-добре тяхната загриженост“.
Информационна агенция „КРОСС“

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com