Don't Miss

Община Казанлък се присъединява към инициативата „Часът на Земята“

   

За поредна година Община Казанлък се присъединява към глобалната инициатива „Часът на Земята“, инициирана от международната природозащитна организация WWF. Тази година Часът на Земята ще се проведе на 28 март, събота, от 20.30 до 21.30 часа.

„Часът на Земята“ е  световна инициатива, която привлича вниманието на хората към различни природозащитни проблеми и дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. За първи път се провежда през 2007 г. в Австралия и тогава хората акцентират върху въпросите с  климатичните промени, като загасят за един час осветлението в домовете си, в обществени сгради и културни паметници.

В България „Часът на Земята“ се провежда от 2009 г. През 2014 г. в нея са участвали 106 града, институции и медии.

„Часът на Земята ’2015 се посвещава на българските реки – преграждани, изкопавани, унищожавани – апелират организаторите отWWF – Българя. – Състоянието на реките показа какво означава, когато нарушим равновесието. Време е да им отвърнем с грижа, защото сме на път да ги загубим. Можем да променим бъдещето на реките. Часът на Земята ти дава възможност да използваш силата си, за да спасиш българските реки. Защото Часът на Земята е много повече от 60 минути на тъмно.“                 break } } else { }