Don't Miss

Общонационална стачка парализира Гърция

   

Гърция е парлизирана от обща стачка на синдикатите на държавните служители и на работещите в частния сектор. Транспортът е спрян, не работят държавните учреждения, затворени са аптеките и магазините.
За пореден път от началото на кризата гърците протестират срещу мерките, наложени от кредиторите и приети от парламента. Основно засегнати са държавните служители, които след премахване на бонусите и намалението на заплатите сега са на прага и на масови уволнения. Всички учреждения и държавни фирми са затворени. Не отидоха на работа учители и дори съдиите. Общините също са в стачка. Държавните болници обслужват само спешните случеи.
Силно е засегнат траспортът със спрени влакове и автобуси. Пристанищата трети ден са блокирани от моряците, които искат оттегляне на програмата за приватизация на портовете Пирея и Солун.
Служителите в частния съктор също протестират срещу премахването на колективните трудови договори.
Пенсионери ,безработни и студенти заявиха участие в масовите демонстрации днес.
Политическото напрежение в Гърция се засилва и с наближаването на евроизборите. Основната опозиционна партия СИРИЗА води по доверие пред управляващата „Нова Демокрация“. Социалното напрежение тласка страната към извънредни парламентарни избори, вероятно още през лятото на тази година.
Кросс

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com