Don't Miss

Под прикритие сезон 5

   

Най-успешният български сериал – „Под прикритие” се завръща тази есен с нов завладяващ сезон, изпълнен с още повече екшън, драма и спиращи дъха моменти. През последните няколко месеца бъдещето на телевизионната поредица бе обект на множество слухове и спекулации, а в медийното пространство витаеше убеждението, че снимките на родната продукция няма да бъдат подновени. За радост на зрителите, тези твърдения се оказаха неверни и феновете ще могат да се насладят на най-малко още един сезон на любимия им сериал.

Вече е официално – новият пети сезон на „Под прикритие” ще се появи на екран тази есен. В момента се довършва сценарият, а до две-три седмици ще започнат и снимките на хитовата поредица. Повечето подробности около сюжета и героите все още се пазят в тайна, но феновете могат да очакват още повече екшън. Продуцентът на сериала – Димитър Митовски загатна какво да очакваме наесен:

„Джаро е убит от Попов и някой ще трябва да заеме мястото му. Най-естествено е това да е Иво. Ченгето под прикритие Мартин е разкрит, а в края на четвърти сезон Попов му разкри, че Ерол е новото ченге под прикритие. Ясно е, че и екшънът ще продължи, това е най-типичното за този жанр. Но със сигурност сериалът ще продължава да има социална и обществена позиция по всякакви актуални теми”.

По думите му предстоящият сезон на сериала в никакъв случай нямало да бъде последен, тъй като тепърва предстояло истинското развитие на сюжета. Петата част на криминалната поредица по-скоро щяла да изиграе ролята на бутон за „рестарт”.

„Под прикритие” зарадва феновете с още една чудесна новина. Четвъртият сезон на хитовата продукция е сред селектираните за най-престижната награда за телевизионни сериали – „Еми”. Родната поредица ще се състезава в категорията „Драма“ за международни сериали в 43-то издание на световните награди. Тук е важно да уточним, че криминалната сага все още не е номинирана за прочутата статуетка. Всички сериали минават през три кръга на оценяване. В момента тече първият, в който журито гласува онлайн, Той ще приключи през юни и тогава ще узнаем дали „Под прикритие” ще продължи към следващия тур. Вторият кръг, познат още като полуфинал, се провежда между юни и септември и в него оценки дават изявени специалисти от различни телевизии, лично поканени от Академията. Реалните номинации за наградата „Еми” в различните категории ще бъдат обявени в края на третия етап на 12-ти октомври в Кан, Франция. Победителите ще станат ясни на официалната церемония по награждаването, която ще се проведе на 23-ти ноември в Ню Йорк.

Иначе казано – битката за престижните статуетки няма да бъде лека, но това не значи, че нашият претендент, в лицето на „Под прикритие”, няма реални шансове за победа. Нека не забравяме, че родният сериал бе селектиран на първи кръг още през 2012 година (със сезон 1 и 2), както и година по-късно – през 2013та (със сезон 3). За разлика от предишните си участия, този път хитовата продукция е с „едни гърди напред”, тъй като влиза в състезанието с различна изходна позиция и много по-сериозно портфолио. Сериалът е продаден в 148 територии и е познат на международната аудитория и световната филмова общност. Всичко това оказва огромно влияние върху изхода от надпреварата.

Стискаме палци любимата ни криминална поредица да премине успешно трите кръга и да се върне от Ню Йорк с награда „Еми”. Междувременно можем да започнем да броим дните до началото на новия пети сезон./tvnovini.com                 break } } else { }