Connect with us

Свят

ПРЕДАВАМЕ ОТ МЯСТОТО! Целият ресурс на МВР е мобилизиран, убиха двама водещи политици в домовете им!

Published

on

Двама бивши американски сенатори бяха открити мъртви в домовете си, съобщава Си Ен Ен.  

В Арканзас фаталният разстрел на бившия сенатор на републиканския щат Линда Колинс-Смит се разследва като убийство. В Оклахома бившият щатски сенатор Джонатан Никълс е открит мъртъв от изстрел в дома си в Норман.

Властите не са предоставили допълнителни подробности за очевидно несвързаните случаи. В двата щата текат разследвания.

Тялото на Колинс-Смит е намерено във вторник в дома й. Тя е простреляна фатално, а смъртта й е разследвана като убийство.

Колинс-Смит, която беше демократ преди да премине към Републиканската партия, беше избрана за пръв път в Сената на Арканзас през 2014 г. и загуби първата си партия през миналата година.

53-годишният Никълс е сенатор от Оклахома от 2000 до 2012 г., а по-късно работи в университета на Оклахома, пише Блиц. В момента следователите работят, за да определят точната причина и начин на смъртта, заявиха от полицията.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

Свят

Зловеща находка: Жена откри змия в пакетирана салата

Published

on

Жителка на Сидни е открила опасна змия в пакет със салата, който сина й купил от супермаркет. Те забелязали зловещата находка чак когато зеленчуците били у дома им.

Змията се оказала отровна.

Но, още бебе. Това са констатирали експерти по дивата природа, които паникьосаната жена повикала незабавно.

Лезли Кун споделила снимкина влечугото във Facebook, за да предупреди хората, че винаги могат да очакват неочакваното. 20-сантиметровата змия е била опакована в пакет с римска салата. Първоначално жената си помислила, че вътре има огромен червей, каквито често попадат в зеленолистните. Но малко след това забелязала и сцепения език на влечугото.

„Паникьосах се и блокирах когато видях малкото езиче да се подава от устата и да съска. Веднага се досетих какво е, защото зная, че червеите нямат езици“, сподели Лезли.

Според властите отровната змия е пропътувала около 900 км. пакетирана в салатата от плантация в австралийския град Тууомба до Сидни. Ниската температура в хладилника на супермаркета вероятно я е зашеметила, но щом започнала да се стопля, тя се размърдала.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

Свят

Предсмъртно писмо на починал от коронавирус: Звярът влезе в дома ми тихо и ми отнесе най-скъпото

Published

on

Никой от умиращите с коронавирус няма възможност да бъде изпратен от деца, братя и сестри в Италия.

Затова много от болните поверяват предсмъртните си послания на медицински сестри и лекари, които ги предават, или им помагат да видят на видео за последно близките си.

Кметът на Волвера Иван Марусич публикува в профила си във фейсбук разказа на медицинска сестра от торинската болница “Сан Луиджи ди Орбасано“ за последните мигове от живота на една майка на 4 сина, пише „24 часа“.

“Влизаш при пациентката, познаваш я и я поздравяваш. Тя има на главата си каска, нарича се C-pap и ѝ помага да диша по-добре, но няма надежда да живее и мониторът, с който е свързана, го потвърждава. Пациентката обаче е в пълно съзнание, с бистър и ясен ум, ориентира се добре във времето и пространството, и най-вече знае, че ще умре. Усеща го и не яде от дни. Тази сутрин обаче иска да закуси. Има неконтролируем диабет, но дали той сега е най-големият ѝ враг? Този неин умоляващ поглед те убива. Отвреме навреме си отклоняваш погледа от нея, за да не умреш вътре в себе си. Моля я да опише какво чувства.

Имам 4-ма сина и винаги са били мамини синчета. Имаме прекрасни отношения, защото съм им била и баща, и майка, тъй като от млада съм вдовица.

Не ме е страх да умра, не искам обаче да страдам. Един ден един от синовете ми дойде да ме види, но не го пуснаха. Не можах повече да видя внуците си, снахите си. Аз съм тук, те – вкъщи… Обаждам им се всеки ден, чувам ги и те страдат, защото не могат да бъдат с мен до края ми.“

Влиза лекар, звъни един от синовете и докторът му описва ситуацията. Казва на госпожата, че трябва да бъде интубирана и не ѝ остава много да живее. Синът моли да я види за последно, но това не е възможно. Лекарят излиза от стаята и госпожата плаче отчаяно. Докато е на телефона с майка си , синът ѝ плаче заедно с нея. Тя е с вечно умоляващ поглед към теб, сякаш те моли да направиш нещо.

Госпожата има стар телефон, не можеш да го доближиш до ухото си, затова не знаеш какво казва синът ѝ, но този поглед те пробива и ти не си само медицински работник, а майка, дъщеря. Казваш на сина да се съберат с другите братя и да се обадят с видео на твоя телефон. Така могат да видят майка си за последно… След около час отговаряш от твоя телефон на видеообаждане и виждаш и четиримата синове.

Пациентката прелива от щастие.

Те си говорят, казват си колко се обичат, и ти не си в състояние да искаш от тях да приключват. Обаждането продължава около половин час и все едно, че кръгът се е затворил… Тя беше устояла до сега само заради тях, за да ги види, да се сбогува. Сърцето ти се къса. Мислиш си за теб и за собствените ти синове. Взема ти ръката, благодари ти, казва ти, че ще бди над теб за това, което си направил. След това пациентката угасва.

Решаваш да излезеш и да оставиш на колегите си да извършат процедурите – поливат я с дезинфектант, обвиват я в чаршаф и я отнасят към моргата. Сам-сама, всичките ѝ лични вещи се поставят в троен черен чувал, който ще бъде изгорен. В неделя сутрин погребалната агенция идва да вземе трупа. Само един от синовете присъства, но от разстояние. Дава указания на погребалния агент и си отива – неговата кола завива надясно, а трупът наляво, сам.“

Вълнуващо е и писмото за сбогом на жена от Пиченца до съпруга ѝ, който гасне с коронавирус в болницата. За него разказват доброволци от Червения кръст, които разнасят лекарства по домовете. На тях намиращата се под карантина жена се обажда, за да повери плик с “лекарство“ за мъжа ѝ. Но опипвайки го, доброволците разбират, че е писмо. В гъсто изписаните редове жената излива любовта и живота си, изживян заедно с обичания човек Доброволците отнасят до мъжа последното “лекарство“ от жена му.

На 12 март почива с коронавирус в Рим Марко Трикарико – бизнесмен в сферата на оптиката, съпруг и баща от Ферентино, област Лацио. На 26 март в профила му във фейсбук е публикувано след смъртта му писмо, което е написал приживе.

“Бях обещал на близките си, че през първия ден след излекуването ми ще публикувам нещо във фейсбук. Но щом съм получил всички ваши съобщения и прекрасни мисли, значи, не съм успял. Гледам ви всички отгоре. Разбира се, между един и друг клиент, защото и тук съм много ангажиран… Преди да продължа, исках да ви съобщя, че днес всичките ми близки излизат официално от принудителната карантина.Те са здрави, нямат симптоми и никога не са излизали през тези 14 дни.

Страдали са тихо, физически са сами и все още не могат да повярват.

През тези дни се пуснаха какви ли не слухове, прочетох много коментари и никой не си беше помислил как могат да се чувстват близките ми в един толкова деликатен момент. Звярът (искам да го нарека точно така) влезе в дома ми тихо и ми отнесе най-скъпото, което имах – ЖИВОТА. Елизабета, Аличе и Матия, не тъгувайте! Знам, че болката е огромна и неописуема, но аз ще бъда с вас ВИНАГИ.

Винаги съм ви обичал до полуда! Вие ми давахте сили през тези години. Вие бяхте чист кислород! Аличе с усмивката си и амбицията си, Матия, толкова малък, но винаги е бил голям и ми доказа това, карайки ме да се гордея (видях, че е окосил и тревата в градината), Елизабета – моята спътница в живота от 36 г., която обичах ден след ден, все повече и повече и ще продължа да те обичам. Както се казва в една от любимите ми песни „стана, каквото стана, късметът тепърва ще те срещне“.

Нашите животи се разделиха физически, но ви доказах, че МЕН МЕ ИМА. Не унивайте, даже напротив, посрещнете живота с гърдите напред, както съм ви учил и преследвайте винаги мечтите си. Вие можете. Винаги ще бъда до вас и ще ви подкрепям.“

Източник: plovdiv24

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

Свят

В Испания маските на открити и закрити публични места са задължителни

Published

on

От днес в Испания влиза в сила нов закон, който задължава всички лица над 6-годишна възраст да носят маски на открити и закрити публични места.

Досега при разстояние от метър и половина дистанция носенето на маска не беше задължително на открито, въпреки, че автономните провинции сами затегнаха мерките и го наложиха.

Законът, известен като „нова нормалност”, налага задължителното носене на маски дори по време на слънчеви бани на плажа или на басейна.

Изключения ще се правят само за хора с доказани дихателни проблеми или инвалиди, които не могат сами да си поставят и махат маската. Маска няма да се изисква и при индивидуални спортни упражнения.

Ако обаче тичате или карате колело с приятели и сте без маска рискувате да бъдете глобени със сериозна сума.

На палубата на кораб или на лодка неносенето на маска също е наказуемо деяние. Задължително е носенето на маски във всички видове транспорт, дори в личния ви автомобил, ако в него има лице, което не е от вашето семейство, предава БНР.

Новата мярка ще остане в сила докато централното правителство на Педро Санчес обяви края на здравната криза. Регионалните правителства са в правото си да затегнат още повече ограниченията, ако сметнат, че е необходимо.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading
Advertisement

Интересни

България8 часа ago

Може ли да смята „калинката“ шеф на парламента ? (ВИДЕО)

Конституционният съд да отмени всички взети решения през двата дни на новото Народното събрание Петър Анастасов, Фейсбук ЦЕЛИ 3 ГРЕШКИ...

България8 часа ago

Жесток гаф в ефир, Рачков пребледня и изживя кошмар СНИМКИ

Димитър Рачков за първи път изгони гост от шоуто си. Причината е грандиозен гаф, който поканеният от комика допусна.  Първият...

България13 часа ago

Извънредно: Изтече скандален запис с Слави и Доган – фейк или не?

Скандална новина се завъртя в мрежата, качваме я без редакторска намеса: Получихме скандална стенограма между Ахмед Доган и Слави Трифонов!...

България2 дни ago

Орбан ги попиля: Пръв ще застана против НАТО и ЕС, но няма да позволя война с Русия!

C твъpдa пoзиция oтнocнo вce пo-нapacтвaщoтo нaпpeжeниe мeждy CAЩ и Pycия e yнгapcĸият пpeмиep Bиĸтop Opбaн. Чoвeĸът, ĸoйтo зa няĸoлĸo...

България2 дни ago

Фалшива до мозъка на костите си жена

 Мая събуди чувството на отвращение към фалша, лъжата и моралната нечистоплътност Мая Манолова е най-лъжещият политик според анализ на платформата „Лъжеш...

България2 дни ago

Тодор Славков изригна: Без Русия днес щяхме да носим чалми и фереджета

Тодор Славков е известен с проруските си убеждения и той ги е демонстрирал неведнъж. Направи го и сега, когато ситуацията...

Свят2 дни ago

Зловеща находка: Жена откри змия в пакетирана салата

Жителка на Сидни е открила опасна змия в пакет със салата, който сина й купил от супермаркет. Те забелязали зловещата...

България2 дни ago

Дрогиран се вряза в колата на младо семейство-Загинаха майката, бащата и вуйчото на малки деца

Две момиченца – на 1 и 2 годинки, останаха сирачета, след като родителите им и техният вуйчо загинаха на място...

България2 дни ago

ВИДЕО как легендарният Коритаров отряза Мая Манолова, която му предлага свирка в студиото

„Г-жо Манолова между нас с вас таковда понятие „свирка“ не може да има. Благодаря ви за участието“! Това е може...

България3 дни ago

Честито! Татяна Дончева и Атанас Атанасов вече се возят в държавни „Мерцедеси“

Новоизбраните в парламента Татяна Дончева и Атанас Атанасов от днес се возят на държавни „Мерцедес“-и. Служебните автомобили се полагат на...

България3 дни ago

Велизар Енчев заподозря Трифонов, Манолова и Иванов, че обслужват чужди интереси

„В НС току-що имаше политическо земетресение“, обяви в социалните мрежи депутатът от „БСП за България“ и лидер на ПП „Българска...

България3 дни ago

Над 129 млн. лв. в подкрепа на болниците за борба с COVID-19

Над 129 млн. лв. ще бъдат предоставени за борба с разпространението на COVID-19 и за подкрепа на лечебните заведения и...

България3 дни ago

Извънредна К-19 ЗАПОВЕД!

Считано от понеделник, 19 април, посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат...

България3 дни ago

Нидал Алгафари: Радев не е президент, вярват му хора с по-ниско интелектуално ниво

Това е действие на хора, които би трябвало да се замислят върху действията, които извършват, защото поставят на карта цялата...

България3 дни ago

Сиромахов заяде своите: Човек харесва мажоритарната система само докато влезе в парламента (СНИМКА)

Сценаристът му Иво Сиромахов се обърна срещу колегите си Тошко Йорданов и Филип Станев, които станаха депутати и веднага предадоха...

България4 дни ago

Спират На кафе с Гала

Неприятна новина за водещата на предаването „На кафе“ и всички почитатели на шоуто. Шоуто спира, но само за ден. В...

България5 дни ago

Тъжна вест: Проф. Мирослава Кортенска загуби битката с К-19

Проф. Мирослава Кортенска загуби битката с коронавируса. Тъжната новина бе съобщена в профила й във Фейсбук.  През последните седмици театралният критик...

България5 дни ago

24 часа: Десислава Радева е приета спешно в болница с аневризъм в мозъка

Булфото Изключително тревожна вест за състоянието на президеншата. Съпругата на президента Румен Радев – Десислава Радева, е приета в столичната...

България7 дни ago

Майката на намерения мъртъв Марин: Синът ми е убит при експериментално лечение, опитват се да покрият случая

Мария Георгиева подозира, че 25-годишния Марин е жертва на експериментално лечение или тялото му е използвано за донорство, научи 365novini....

България1 седмица ago

Мая Манолова става министър-председател на България

„ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии или загубилите изборите, говоря за ГЕРБ и БСП… Заявяваме, че бихме...

Advertisement

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com