Don't Miss

Путин и Обама преговарят за кризата в Украйна

   

Президентът на САЩ Барак Обама призова руския държавен глава Владимир Путин да изтегли руските войски от украинската граница, предадоха информационните агенции.
В телефонен разговор между двамата Обама е заявил, че американската страна е решена да продължи усилията за намиране на решение на украинската криза по дипломатически път.
„Днес президентът Путин позвъни на президента Обама, за да обсъдят американските предложения за намиране на дипломатическо решение на кризата в Украйна“, се казва в съобщение на Белия дом.
От пресслужбата на президентската администрация допълват, че това е възможно само ако Русия изтегли войските си, струпани до границата с Украйна и „не предприема каквито и да е стъпки за по-нататъшно нарушаване на суверенитета и териториалната цялост на Украйна“.
Обама е призовал руската страна да даде ясен отговор на предложенията на Вашингтон за изход от кризата.
Предвижда се руският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Джон Кери да се срещнат и да обсъдят следващите стъпки, се казва още в съобщението на Белия дом.
Преди това от пресслужбата на Кремъл съобщиха, че Владимир Путин е съобщил на Обама за „актове на заплаха, извършвани от екстремисти в Украйна“.
КРОСС

                break } } else { }