Don't Miss

УЕФА прати на БФС официалното си мнение по казуса ЦСКА – вижте какво е то

   

Европейската футболна централа УЕФА е изпратила официално писмо в БФС, в което дава своя отговор на казуса дали е възможно Литекс да се преобразува в ЦСКА и законно ли е това, научи Sportal.bg.

В писмото въобще не е коментирано дали това може да се случи, тъй като УЕФА няма тези правомощия, а по родните закони такова нещо е напълно възможно. Ако клубовете Литекс и ЦСКА искат да се слеят и от това преобразуване да остане само ЦСКА, то новият клуб няма да има правото да играе в евротурнирите в рамките на три години са заявили от футболната централа. Причината затова е, че от УЕФА ще го припознаят, като напълно нов клуб.

При положение, че ловчанлии приемат емблемата на ЦСКА, клубните цветове и стадион, УЕФА ще разглежда преустроения клуб като свой нов член и по този начин дори да стане шампион на България, той няма да бъде допуснат да играе в нито един от турнирите на УЕФА. Такава ще бъде ситуацията в рамките на три години, след което новият клуб, както и във всеки един друг случай на създаване на нов футболен тим, ще има правото да участва в турнирите под егидата на футболната централа.

Сегашният лиценз на Литекс за европейските клубни турнири ще бъде изгубен от „оранжевите“. Ако клубът иска да играе в евротурнирите, те трябва да играят с емблемата, екипите и химна на Литекс.

Интересен е фактът, че БФС е направило запитването си към УЕФА без да има такова от страна на ЦСКА или Литекс в родната централа. Към момента нито една от страните – от Ловеч и София, не е потърсила БФС за евентуално преустройство на клубовете.                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com