Don't Miss

Четирима иманяри са задържани в момент на незаконни разкопки

   

Четирима души са задържани в момент на извършване на незаконни археологически разкопки на антична римска вила при проведена полицейска операция на 21 август, съобщават от полицията.
В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на престъпления свързани с културни ценности“ при ГД „Криминална полиция“, служители на ОДМВР – Стара Загора и районните управления в Стара Загора и Казанлък. Операцията е под наблюдението на Окръжна прокуратура – Стара Загора.
На археологическия обект, който се намира в землището на село Ветрен, са заловени С.И./38г./, Коня, 33-годишната Т.К., съпругът й М.К./36 г./ – Жупела, тримата от Стара Загора и С.Л./36г./ от Гурково.
При проведените процесуално-следствени действия са открити и иззети 4 металдетектора, инструменти, фрагменти от строителна, битова керамика и други културни ценности.
При последвалите претърсвания в жилищата на задържаните в Стара Загора и Гурково са открити още 165 културни ценности – антични монети, накити и предмети от бита. Четиримата първоначално са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com