Свържете се с нас

Любопитно

Вижте таблицата! Кое е идеалното ви тегло по българския стандарт?

Published

on

Кое е идеалното тегло? Често то зависи от възрастта, ръста и пола. Някои диетолози препоръчват измерване на обиколките, а не на килограмите, за определяне на точното телесно тегло.

Съществува и таблица, която представя идеалното тегло – по българските стандарти.

Потърсете своите мерки в таблицата и вижте препоръчителните килограми за вас.

Ще забележите, че посочените килограми се променят с годините, което обяснява защо с времето трупаме повече тлъстинки в проблемните зони, коментира сайтът Dama.bg.

Таблица за идеалните килограми по българските стандарти:

Още

Любопитно

Ще ударят джакпота: Страхотен хороскоп за 2 зодии

Published

on

Две зодии ще ударят джакпота в най-скоро време. Тази страхотна прогноза направиха астролозите, до които се допитахме.

„Те ще постигнат желания резултат идната седмица“, казват астролозите.

По думите им това може да е свързано с техните професионални дейности или личен живот.

„Звездите им предричат щастлив период във всеки един аспект“, допълниха астролозите.

Ето кои са двете зодии, които ще ударят джакпота:

Телец

Телците могат значително да подобрят финансовото си състояние. За да направят това, те трябва да помислят за допълнителен източник на доходи.

„Може би преди време сте получили интересни предложения, но сте ги отхвърлили. Може би можете да се върнете към тях и да помислите отново за това“, казват астролозите.

Те също ви съветват да бъдете креативни и да подходите по-креативно към решаването на определени въпроси. Не винаги си струва да продължавате, защото в някои случаи само ще влошите нещата.

„Интуицията ви ще е на върха си, което означава, че трябва да се вслушвате във вътрешния си глас, тъй като той ще ви покаже правилния път.

Ако в някои ситуации изпитвате безпокойство, тогава обърнете внимание на това, защото по този начин тялото ви изпраща сигнал за потенциална опасност или проблеми“, казват астролозите.

По думите им, ако действате както инстинктът ви подсказва, можете да постигнете голям успех напълно неочаквано. jenata.blitz.bg

Още

Любопитно

Жена работи като учителка 45 години и нямаше семейство: когато почина, разкриха огромната й тайна!

Published

on

Женевиев Виа Кава е учител с много необичайна тайна. Едва след смъртта й хората разбират коя е тя всъщност.

Женевиев работи като учител по специално образование в училище в Дюмонт, Ню Джърси. Прекарва цели 45 години от живота си като учителка.

Според CBS New York Женевиев живее много пестеливо. Тя използва купони за отстъпка, които намира във вестници и списания, никога не е ходила на почивка и избягва да купува нови дрехи. Тя е изключително пестелива.

Учениците са нейното истинско семейство

Женевиев няма близки роднини. Казва, че учениците са нейното семейство. Тя наистина иска да им помага и го прави по всякакъв начин.

Добросърдечната учителка не сменя работното си място 45 години, а през 1990 г., когато се пенсионира, редовно посещава училището, за да види как се справят учениците.

Женевиев умира на 88 години през 2011 година.

Наследството

Няколко седмици след смъртта й училището, в което работи, получава неочаквана вест. Адвокат се свързва с училищната администрация и казва, че покойната учителка е оставила крупна сума на училището в завещанието си.

Смайването на директора и останалите учители е огромно, защото никой не е подозирал, че Кара е разполагала със значителни средства.

Тогава тайната на Женевиев излиза наяве. Оказва се, че пестеливата учителка е милионерка! В завещанието си тя пише, че училището, в което е работила 45 години, ще получи значителна сума пари.

Завещаната сума е един милион долара!

Бюрократични спънки

Поради известни бюрократични проблеми обаче районът получава парите едва през април 2018 година, т.е.

близо 7 години след смъртта на Кара. Чекът е на стойност 1 милион долара.

реклама

„Не бях изненадан, че тя щеше да дари нещо“, казва директорът на училището в Дюмон Емануеле Триджано пред New York Times, обяснявайки, че учителката е споменала, че иска да остави нещо на района, преди да умре.

Той добави: „Изненадата беше сумата, която тя ни изпрати.“

Дарението сега ще отиде за по една стипендия от $25 000 на година за финансиране на следгимназиалното образование на студент със специални нужди. Бизнес администраторът на училищния район, Кевин Картото, казва, че парите ще бъдат поставени във фонд, който ще натрупва лихва, като се надяват, че това ще позволи стипендиите да продължат с години.

Г-н Картото каза пред CNN, че това е най-големият подарък, който е виждал през времето си в училищния район.

Ричард Яблонски, близък приятел на г-жа Кава и изпълнител на нейното завещание, казва, че малкото състояние, което учителката е натрупала, вероятно е резултат от нейното упорито събиране на всяко пени. Дете на Голямата депресия, разказва г-н Яблонски, приятелката му рядко си купувала нови дрехи и не ходела на почивки. Тя дори отказала да купи слуховия апарат, от който се нуждаела по-късно в живота си.

Женевиев Кава

„Тя беше много добросърдечна, понякога строга, но много състрадателна дълбоко в себе си“, разказва г-н Яблонски пред NewJersey.com. „Тя беше много любяща и печелеше хората с красивата си усмивка.“

Други си спомниха отдадеността на г-жа Кава към училищния квартал и как тя продължавала да се отбива в часовете дори след като се пенсионирала през 1990 г. Джеймс Кенеди, друг приятел, разказва на NewJersey.com, че можела да си спомни подробности за своите ученици от преди години, а понякога дори им помагала да намерят работа след дипломирането си.

Но учениците на г-жа Виа Кава не са единствените, които ще се възползват от нейната щедрост: според нейния адвокат, Ейприл Савойе, учителката е оставила по 100 000 долара на още пет организации, включително Ramapo Animal Refuge и Salvation Army.

„Тъй като тя нямаше най-близко семейство и дори много не толкова далечни роднини, за нея имаше смисъл да направи това дарение“, казва г-жа Савойе пред CNN.

Още

Любопитно

Драстични промени: Така ще изглеждат жените след 50 години

Published

on

Няма как да не сте забелязали, че хората с всяко следващо поколение се изменят драстично в сравнение с предишните. Учени от Хелзинксия университет се заеха със задачата да разберат как точно ще изглеждат жените след 50 години.

Резултатите от проучванията им могат да шокират десетки, а промените, които ще настъпят при представителките на нежния пол не са никак малко.

Няма да ви караме да чакате повече, а ще ви разкрием до какви изводи са стигнали изследователите.

Според тях синеоките и зеленооки дами ще се превърнат в истинска рядкост. За сметка на това обаче жените ще стават все по-красиви с всяка изминала година.

Очаква се ръст на хубавици от нежния пол с цели 16%.

В същото време специалистът Стивън Стивънс от Йейлския университет изрази мнение, че бъдещите поколения дами ще са по-ниски и по-едри. Причината според него е, че в момента раждат главно жени, които са с по-нисък ръст и по-пищни форми.

След десетина години ще се засили асимилацията и приликите между представителите на нежния пол ще се увеличат. Луничките например според експерта ще се превърнат в истинска рядкост.

Изследователи от САЩ вярват, че жените ще имат повече перспективи в областта на бизнеса и политиката./jenata.blitz.bg

Още
Реклама

Интересни

Made in BG4 часа ago

Халваджиян хвана Галена на тясно и поиска от нея да…

Макар настоящият сезон на „Като две капки вода“ по Нова тв все още да не е приключил, вече е ясен...

Made in BG4 часа ago

Николета и Ники Михайлов пускат собствено риалити, женят се пред зрителите

Плеймейтка номер 1 на републиката Николета Лозанова и мъжът на мечтите й – Ники Михайлов, започват риалити шоу по Нова...

България7 часа ago

Почти всеки „усвоява” терасата към малката кухня на панелката, но това може да се превърне в най-кошмарното решение

Ето как животът и апартаментът на едно българско семейство се превърна в ад именно заради това решение За добро или...

България8 часа ago

Продават за 13 000 лв. бивше училище в обезлюдено търновско село

ЗАКРИТОТО ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 50 ГОДИНИ УЧИЛИЩЕ В СЕЛО ГОРЕН ЕНЕВЕЦ Е ОБЯВЕНО ЗА ПРОДАЖБА Всъщност сградата на някогашното школо...

България9 часа ago

17-годишна национална гимнастичка Мария почина за 24 часа

Мъка в света на спорта. Отиде си скоропостижно голяма гимнастимка само на 17 години. Заради смъртта на младата испанска гимнастичка Мария...

България9 часа ago

ВНИМАНИЕ: Половин милион мълнии удрят България

Половин милион мълнии падат над България за година. През отминалата е имало около 464 000 мълнии на територията на цялата...

Made in BG9 часа ago

Алисия шокира с нова визия! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Попфолк звездата Алисия изненада феновете си с нова визия. Певицата е сменила прическата, като освен, че отново е в отбора на...

България9 часа ago

Трагедията е потвърдена! Доц. Кунчев проговори за смъртта на двете бебета

От Министерство на здравеопазването (МЗ) потвърдиха трагичната новина, че има първи смъртни случаи на коклюш у нас. „Две едномесечни бебета са починали...

България9 часа ago

От НИМХ ни шашнаха с времето за Великден, да не очакваме… КАРТА

В последните дни на април и до Великден ще остане сравнително топло и с количества на валежите около нормите. Това...

България9 часа ago

Ексклузивно! Десет магистрати „на мушката“ на ДАНС!

Баща и син – Марин и Стефан Димитрови от аферата с ареста на бившата шефка на агенция „Митници“ Петя Банкова,...

България18 часа ago

2-годишно дете подкара колата на баща си в Монтанско, вряза се в заведение

Двегодишното момче било заедно със своите родители. Те били на метри от автомобила, когато видели, че той потегля. „Тръгнах да си...

Любопитно18 часа ago

Ще ударят джакпота: Страхотен хороскоп за 2 зодии

Две зодии ще ударят джакпота в най-скоро време. Тази страхотна прогноза направиха астролозите, до които се допитахме. „Те ще постигнат...

Любопитноедин ден ago

Жена работи като учителка 45 години и нямаше семейство: когато почина, разкриха огромната й тайна!

Женевиев Виа Кава е учител с много необичайна тайна. Едва след смъртта й хората разбират коя е тя всъщност. Женевиев работи...

Made in BGедин ден ago

Ето го сина-близнак на Евгени Маестрото! Кристиан е наследил таланта му (СНИМКИ)

На 31 декември 2004 г. студентката Елла Наумова ражда близнаците Кристиан и Александър, а гордият татко Евгени Димитров-Маестрото е на седмото небе от щастие. Радостта...

Българияедин ден ago

Най-накрая забогатяваме: Влезем ли в еврото, пенсии и заплати литват, ето как

Според проекта на Закон за въвеждане на еврото, пенсиите и заплатите в България ще бъдат закръглени нагоре при влизането в...

Made in BGедин ден ago

Мисис България вдигна сватба на Малдивите! (СНИМКИ)

Носителката на титлата „Мисис България“ Александра Милтенова се омъжи на едно от най-романтичните места по света, а именно Малдивите. Красавицата...

Made in BGедин ден ago

Съвършено проста: 37-годишната Магдалена Томова показа, че няма грам обща култура! (и Наум се изцъкли – ВИЖ ТУК)

Тя е най-възрастната в имението на „Ергенът“. Мнозина я определяха като най-надутата, а сега с пълно основание могат да твърдят...

Българияедин ден ago

Внимавайте! Плъзна стара измама

Добре позната на мнозина измама набира отново скорост. Мъже се преструват на закъсали на пътя. Те махат с ръце и...

Любопитноедин ден ago

Драстични промени: Така ще изглеждат жените след 50 години

Няма как да не сте забелязали, че хората с всяко следващо поколение се изменят драстично в сравнение с предишните. Учени...

Българияедин ден ago

Бомба! Ето с коя депутатска съпруга Асен Василев обикаля света като командирован ДОКУМЕНТИ

От днес изданието MEDIAMALL.INFO започва поредица, в която ще разберете на базата на документи, къде са обикаляли министрите. Започва се с финансовия...

Реклама

Trending