Свържете се с нас

Любопитно

Къртицата лъсна! Ето коя колежка срина брака на Гущеров и Мария!

Published

on

Алисия „изтропала“ Мария, че е на хотел с Жоро Бирмата в Гърция. Грозна солунска афера и зрелищен женски бой са сложили финалната точка след много събирания и раздели в брата на Мария и Християн Гущеров, пише „Уикенд“. Мара Отварачката буквално се е била с Алисия за гаджето й Георги Станоев-Бирмата. Последната ги хванала посред нощ на калъп в хотел в Гърция и вбесена веднага телефонирала на мъжа на Мария – Християн Гущеров.

Омерзен от случилото се, той решил, че е безумно да продължава да живее с такъв парцал, и подал молба за развод – отбелязва изданието. Цялата схема за изневярата на Мария с Жоро Бирмата била разкрита от приятелка на Алисия, която спи с един от шофьорите на Гущерови. Въпросният служител бил в Солун, когато изведнъж в 5-звездния хотел довтасала и Мара Отварачката. След като приятелката на Алисия и докладвала новината, певицата от Ихтиман веднага се качила на колата и тръгнала за Солун, та да хване на калъп прелюбодейците.

Посред нощ тя нахлула в стаята на Бирмата с гръм и трясък и заварила Мария в леглото му. Последвал истински балкански екшън с елементи на филм на ужасите. Алисия се нахвърлила да бие колежката си директно в леглото, онази от своя страна не й останала длъжна и стаята се превърнала в истинско бойно поле. Само намесата на Жоро Бирмата и неговите бодигардове е причина двете чалгаджийки да се се изтрепят във въпросната нощ. Когато се поуспокоила, Алисия обявила на Станоев, че може да се счита за свободен мъж, да спи с която си иска, но да не си помисля да я търси повече.

После излязла от хотела и директно се обадила на Християн Гущеров, нищо че вече било 3 часа след полунощ. В малките часове на нощта тя ми разказала цялата история, хлипайки. А след няколко дни Мария била окончателно изхвърлена от жилището на съпруга си. Изданието припомня, че навремето Християн Гущеров и Алисия също имали нещо като връзка. Макар и гимназист, младият милионерски наследник бил лудо влюбен в певицата и и правил скъпи подаръци. Това ставало във времето, преди Алисия да срещне бъдещия си съпруг Валери Божинов.

Източник: БЛИЦ

Още

Любопитно

ОПАСНОСТ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ: Живият Нострадамус разкри от къде може да започне следващата пандемия!

Published

on

Екстрасенс, известен като „Живият Нострадамус“, предупреди, че лабораториите за изкуствен интелект могат да станат източника на следващата голяма пандемия.

Атос Саломе си спечели псевдонима, след като, по негови думи, предсказал коронавируса, смъртта на кралица Елизабет II и др.

Сега той предупреди, че изкуственият интелект може да причини повече вреда, отколкото полза. Той каза пред Daily Star: „Въпреки че изкуственият интелект може да помогне в различни аспекти на човешкия живот, то той има и разрушителен потенциал. Бъдещите епидемии и пандемии може да не са природни явления, а по-скоро синтетични творения от лаборатории. Това сливане между биология и технология предполага сценарий, при който могат да бъдат разработени изкуствени вируси, независимо дали за лечение на съществуващи заболявания или, парадоксално, за създаване на нови заболявания“.

Саломе прогнозира, че 2024 г. ще видим „нова глава в човешката история“, въпреки че малко от неговите пророчества за тази година звучат положително. Тревожно е, че преди това той каза, че изкуственият интелект може да се „събуди“ тази година.

Телеграф

Още

Любопитно

Ужасни звуци като на мъчещи се души: Избяга ли Дяволът от ада?

Published

on

Избяга ли затвореният в ада дявол на свобода при опита си да се стигне с копаене до сърцето на Земята? – този въпрос си задават специалисти и спекуланти с всякакви стряскащи теории, пише „Телеграф“.

И като че ли никога преди не е имало толкова силен и реалистичен повод за подобно питане. Още повече че в този случай не става въпрос за някакви суеверни хора, които сляпо вярват на поверия, а за учени, които са преди всичко атеисти и копаят рекордно надълбоко в Колския полуостров.

Балрог

Сякаш легендите и книгите оживяват. На мнозина прилича на прочут момент от „Властелинът на пръстените“, където джуджетата така дълго и усърдно са копали в подземията на Мория, че стигнали не само до небивали богатства, а и до невъобразимо и особено ужасяващо зло.

И събуждат демона Балрог, който е много по-стар от Саурон – страховития повелител на злото. От Балрог се страхуват дори орките и другите ужасяващи създания на Саурон. Когато Задругата на пръстена стига до Мория, тя заварва отдавна избити джуджета. И там сред катакомбите отново се пробужда огненият господар Балрог, който преследва задругата.

Но срещу него се изправя Гандалф, който успява да усмири демона и дружината тръгва по пътя си, обаче коварният Балрог се обръща и с един огнен удар сваля магьосника в бездната. Всички смятат, че Гандалф е загинал, но след време разбират, че е водил дълга и епична битка и излиза от преизподнята не като Сивия, а като Белия магьосник.

15 км

Нещо подобно, но без хепиенд, се случва и на Колския полуостров. Няма джуджета, нито магьосници или хобити, а има геолози, военни, специални служби и партийни чиновници на все още съществуващата централизирана комунистическа партия на Съветския съюз.

През септември 1991 г. сондажите са замразени до второ нареждане, което така и не идва. През 1994 г. официално е обявен край на сондажите.

Най-любопитни са твърденията, че когато е поставен рекордът от 12 226 м дълбочина, от сондата излиза нещо, което учените сравняват с плазма, а по-късно други ще кажат, че това е самият Сатана, който е бил освободен и пуснат на воля да се скита по света и да го обърква.

Някои дори ще направят спекулации, че именно оттогава нещата на планетата вървят зле – както климатично, така и обществено, защото дяволът ускорил неимоверно процесите и пречел на хората да се разбират, а насърчавал алчността, наглостта и грубостта.

Всякакви теории има по въпроса, а истината е някъде там, както казваха в един сериал за близки срещи с паранормални явления.

А що се отнася до Колските свръхдълбоки сондажи, то те започват още от 60-те години на миналия век. Учените дълго време търсят къде да правят тези сондажи и стигат до идеята за Колския полуостров.

Мястото е удобно и усамотено, наблизо и в Норвегия, и във Финландия по това време няма населени места – само едно селище на 15 км от пробива в СССР. А и теренът се оказва подходящ, защото се смята, че чрез сондирането му ще бъдат дадени съществени подробности за структурата на земната кора.

Което на практика се случва и днес – основните познания за структурата на Земята идват оттам.

Поставена е и цел – да се достигнат 15 км. Но тя така и никога не е изпълнена, а дупката е запечатана с доводи, че повече няма пари за тези проучвания. Но по-достоверната версия е, че никой от геолозите не иска да спуска толкова надълбоко сондите, опасявайки се от среща със злото или от излизането му. Защото слуховете бързо тръгват как дяволът е там и чака своите жертви.

Самите съществени дълбоки пробиви започват в средата на 1970-те години. Оттогава все по-активно се работи, в това число и по техническите пособия, които извършват дълбаенето. Проектът години наред е засекретен, чак до 1990 г.

Но още през 1980-те години започват да се появяват първите сведения, че дълбаенето е стигнало твърде дълбоко и трябва да бъде спряно.

Стикс

Когато сондите достигат 12 км на 27 декември 1983 г., е решено да се конструира специален термоустойчив микрофон, който да издържа на регистрираната на тази дълбочина температура от 1000 или по-малко градуса по Целзий.

И са изработени няколко такива микрофона, поне така гласи легендата. Първият е пуснат и работи само няколко секунди, а после от високата температура се разтопява. Но успява да предаде записите. И те са стряскащи.

Чуват се вопли като на хиляди, дори милиони изгубени души, попаднали в бездната на ада и призоваващи отчаяно за помощ. Сякаш древните митове оживяват и някой е стигнал до реката на омразата Стикс, която протича през мрачното царство на Хадес и разделя пъкъла от земите на хората и където пази чудовищното триглаво куче Цербер, а лодкарят Харон чака да прекара душите на мъртвите за вечни времена на другия бряг.

Твърди се, че работниците, като чули записа, избягали уплашени. А ръководителят на дълбаенето Дмитрий Азаков прекратил пробивите за десетина дена и така принудил автора на проекта Давид Губерман да се съгласи с него въпреки всички заплахи и скандали.

След дни все пак някои се съгласили да направят още един опит и спуснали друг микрофон, който пак се разтопил за секунди. Но и той записал ужасяващите звуци, като този път сякаш нечий мощен глас ги командвал.

Със спускането на микрофон след още време обаче нищо не било записано. Опитът бил повторен и пак нищо и нищо.

Легендата твърди, че още при първия запис на 12 км дълбочина (а не при рекордния от 12 226 м) от сондата излязла въпросната плазма, която много приличала на крилато същество, наподобяващо чудовищен прилеп, но с човешки форми.

Тя стояла известно време, а после сякаш се разтворила в сумрака. Други твърдят, че това станало седмица след първия отказ на геолозите да пробиват още по-дълбоко. Но каквато и да е истината, никой не отрича, че от сондите е излязло нещо – дали е плазма или друго, само тези варианти са различни.

Съмнения

Има и по-простички обяснения за адските ужасяващи звуци, които се чували при дълбаенето на недрата на Земята и после били записани на фонограми. Все пак земните пластове се движат и е съвсем нормално да има страховити звуци от това (както и при леда в океана), някои се хващат от човешкото ухо, други са извън неговите възможности за възприятие.

Твърди се още, че при 12 км дълбочина не са регистрирани 1000 градуса, а само 220 градуса по Целзий.

Внукът на Дмитрий Азаков споделя в интервю в по-ново време, че дядо му донесъл тези записи у дома и им направил копия. Позволил да бъдат иззети оригиналите от тайните служби и днес никой не знае дали са запазени и къде евентуално се помещават. Според една от версиите тези оригинали били откраднати, според друга внукът не иска да дава своите копия, за да не създава смут, помолен от учени и колеги на дядо си.

Факт е обаче, че през 2002 г. американски радиоводещ получава записи, за които се твърди, че са въпросните, направени при дълбаенето на 12 км. После се доказва, че това са спекулации, а записите са дело на синтезатор.

През годините оттогава в интернет се появяват различни записи. Но внукът на Азаков отрича това да са записите, които е чул от дядо си, още повече на тези при радиоводещия се говори на чист съвременен английски и почти ясно се чува Help! Help! – „Помощ! Помощ!“ – почти като в песен на „Бийтълс“.

Просто спекулации и фалшификации. Което не значи, че в действителност не е записано нещо, наподобяващо наистина голям ужас.

Няма и голяма яснота кога е поставен световният рекорд от 12 262 м дълбочина.

Официално се смята, че е през юни 1990 г., но мнозина предполагат как това е станало доста по-рано. Все пак 12-ият километър е достигнат още през 1983 г. и официално е обявен на Световния конгрес на геолозите през 1984 г. в Москва.

Предполага се, че другите 262 метра до рекорда са могли да бъдат доста по-рано изкопани, отколкото след шест и половина години. Някои от работниците, правили сондажите, твърдят, че са минати и 14 км дълбочина, но не знаят защо не са обявени.

След известно време на разсекретяване, породено от разпадането на Съветския съюз, проектът пак е засекретен, този път от Русия. Тогава в западната преса се появяват гръмки заглавия като „Руснаците засекретиха прекия път към ада“.

Има много неясноти и съмнения по въпроса и днес се борави повече с легенди. Финландците имат свои, а американците дори правят игрален филм с хорър елементи – Nine Miles Down („9 мили под земята“) с Ейдриън Пол (сериалът „Шотландски боец“) в главната роля.

Още

Любопитно

От 2 литра мляко правя 1 кг домашно сирене: без закваска и лимонтузу, яде се след 4 часа!

Published

on

Опитвали ли сте домашно сирене ? Мекият му и не толкова солен вкус е любим на мнозина. По структура и качества напомня много на италианската моцарела .

Днес ще ви научим как да си направите вкусно домашно сирене . За целта ви трябват 2 литра мляко. Всичко става лесно и просто, без дори да използвате мая или други ензими, без лимонена киселина или оцет. А най-хубавото е, че себестойността му излиза двойно или тройно по-малка от тази на купешкото сирене.

Домашното сирене, приготвено така, може да се яде след 4 часа. Опитайте и няма да съжалите!

домашно сирене

Домашно сирене

Продукти:

прясно мляко – 2 литра;
сол -1,5 -2 супени лъжици (или на вкус);
заквасена сметана – 400 грама;
яйца – 6 броя;
кисело мляко – 200 грама (по избор).

Приготвяне:

1. Изсипете млякото в тенджера, добавете солта.

2. Ако харесвате по-несолено сирене, добавете по-малко сол.

3. Докато млякото заври, разбийте яйцата.

4. Добавете заквасената сметана и разбитите яйца във врящото мляко, като разбърквате непрекъснато (за предпочитане с тел). Варете така около 5-6 минути.

5. Трябва да видите как се отделят изварата и суроватката.

6. Поставете голямо сито върху тенджера, покрийте го с марля, сгъната на 4 слоя, и изсипете сместа в гевгира.

7. Оставете да се отцеди напълно.

8. Увийте отцедената смес с марля (просто завържете краищата, които висят надолу).

9. Поставете отгоре тежест. Може да го поставите между две дъски или във форма, като отгоре сложите някакъв предмет с тегло 1 кг.

12. След 4 часа сиренето е готово, махнете тежестта.

13. Оставете го в марлята за още няколко часа в хладилника.

14. Можете също така да добавите и 200 грама кисело мляко, когато добавяте заквасената сметана, сиренето става още по-нежно.

15. А ако имате нужда от по-плътно сирене, можете да поставите по-голяма тежест при отцеждането.

Още
Реклама

Интересни

Made in BG13 часа ago

ВРЪЩА МУ ЗАВОДСКИТЕ НАСТРОЙКИ: Ивка Бейбе и Азис правят тройка! (ВИДЕО)

Скандалната репортерка Ива Иванова, по известна като Ивка Бейбе разкри че е хвърлила мерак на Костинбродския славей Азис. След страстната им...

Любопитно13 часа ago

ОПАСНОСТ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ: Живият Нострадамус разкри от къде може да започне следващата пандемия!

Екстрасенс, известен като „Живият Нострадамус“, предупреди, че лабораториите за изкуствен интелект могат да станат източника на следващата голяма пандемия. Атос...

Made in BG13 часа ago

Риана иска още деца, ще пробва за момиченце

Риана и A$AP Роки вече имат две деца – двама сина, но носителката на Грами сподели, че няма нищо против...

България13 часа ago

Новите ни лични карти ще са немско производство. Цените скачат!

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов предлага да се увеличи цената на услугите за издаване на лична карта. В случай...

България13 часа ago

БРУТАЛНО: Намериха труп, вързан със свински опашки, насред столичен парк!

Тяло на мъж е било открито в „Западен парк” в понеделник следобед, съобщи NOVA. Мястото е почерняло от полиция, районът...

България13 часа ago

Зловещо: Първа версия за кървавия ужас с два трупа в Пловдивско

Най-вероятно на водача, който е загинал в тежката катастрофа между пловдивските села Чешнегирово и Поповица този следобед, му е прилошало....

България17 часа ago

Огромен скандал със завърналата се у нас „Карфур“ и известен бизнесмен СНИМКИ

Длъжник с милиони дългове към НАП и банки завъртя бизнес авантюра с френската верига „Карфур“. Варненският бизнесмен Добромир Андонов има...

България20 часа ago

Този ли хотел във Варна е прилапал Робърт де Ниро

Гранд хотел Варна, който варненци помнят като Шведския хотел, вероятно ще е обектът на веригата на Робърт де Ниро в морската столица....

България20 часа ago

Какво се случва?! Нова стрелба по човек в България

21-годишен простреля с въздушна пушка 33-годишен мъж в село Бъркач, община Долни Дъбник, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал на...

Made in BG23 часа ago

Ергенът Виктор влюбен във водеща на bTV

Риалити героят, който всеки път прави жестоко шоу в „Денсинг старс“, а последният път дори излезе с балетна пачка на...

България24 часа ago

Бутиковият козунак удари 80 лв. за кило!

Козунакът за Великден стига цена от 45 лева за 550 грама, което прави 82 лева за килограм. Скъпото лакомство се...

Здраве24 часа ago

Диабетици и хора над 60-годишна възраст да забравят за този вкусен плод

Много възрастни страдат от инсулинова резистентност или захарен диабет затова е по-добре да не употребяват този плод Така твърдят доказани...

Здраве24 часа ago

Ако имате тези симптоми, тичайте при лекаря, защото…

Преди една година забелязах, че едната ръка на шестгодишната ми дъщеря трепери, докато спи. Направихме й енцефалограма, а неврологът беше...

Любопитно24 часа ago

Ужасни звуци като на мъчещи се души: Избяга ли Дяволът от ада?

Избяга ли затвореният в ада дявол на свобода при опита си да се стигне с копаене до сърцето на Земята?...

Българияедин ден ago

Голям празник! Почитаме съратници на апостол Павел

На 15 април Църквата почита свети апостоли Аристарх, Пуд и Трофим. Свети Аристарх бил спътник на свети апостол Павел в...

Любопитноедин ден ago

От 2 литра мляко правя 1 кг домашно сирене: без закваска и лимонтузу, яде се след 4 часа!

Опитвали ли сте домашно сирене ? Мекият му и не толкова солен вкус е любим на мнозина. По структура и...

Любопитноедин ден ago

Господ Бог винаги има някакъв план за нас. Прочети и осъзнай, че желанията ти винаги се сбъдват

Понякога нещата не се случват така, както си ги представяме. Това обаче не бива да ни отчайва, защото е много...

Здраве2 дни ago

Топкардиолог: Кръвно се мери само след ходене до WC!

Д-р Александър Носиков е сред най-известните столични кардиолози. Той дава ценни съвети и насоки как хората да мерят правилно кръвното...

Made in BG2 дни ago

Фараона ИЗБУХНА: 5 бона глоба за „Моя страна, моя България“? Струваше си рекламата, искам още!

„Всъщност, за 5000 лв. тази реклама, която ми направиха – мисля, че си струва. Даже, бих дал още толкова, за...

Любопитно2 дни ago

Лечебното място в Родопите, което дори Александър Македонски е посещавал

Скрита дълбоко в сърцето на Средните Родопи се намира малката община Баните. Място, което е сякаш целунато от Бога –...

Реклама

Trending