Свържете се с нас

Свят

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Откриха мястото в Черно море, където е паднал руският Ту-154

Published

on

Служители на руската Държавна инспекция за малките плавателни съдове са открили предполагаемото място, където в Черно море е паднал самолетът Ту-154 на руското министерство на отбраната. Това съобщи пресслужбата на Южния регионален център (ЮРЦ) на руското министерство на извънредните ситуации, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

„На 5,5 км от бреговата линия е открито петно от масло. На 1,5 км са открити отломки от пътническия лайнер, в частност колесник. В акваторията на Черно море са открити лични вещи на пътници на самолета“, заяви пресслужбата. ЮРЦ посочи, че служители на Държавната инспекция за малките плавателни съдове са изпратени по предполагаемия маршрут на самолета, който е излетял от Сочи за Латакия и е летял над Черно море. В хода на огледа са открити петното и отломки от самолета. „В района на масленото петно дълбочината е 100-150 м“, заяви министерството на извънредните ситуации.

Руското министерство на отбраната потвърди, че на 1,5 км от крайбрежието на Сочи са открити отломки от корпуса на самолета, на дълбочина 50-70 м. Следственият комитет на Русия е образувал наказателно производство във връзка с катастрофата със самолета, съобщи говорителят на комитета Светлана Петренко. „Военният следствен отдел към Следствения комитет на Руската федерация при Сочинския гарнизон образува наказателно производство по признаци за престъпление, предвидени в Член 351 от Наказателния кодекс на Руската федерация (Нарушение на правилата за полети, довело до тежки последици)“, каза говорителката.

„Установено е, че самолетът е изпълнявал планов полет за Сирия. На борда му е имало 83 пътници и осем души екипаж. Известно време след като е излетял от летище Адлер, където е имало зареждане с гориво, Ту-154 е изчезнал от екрана на радара. Издирването на мястото на катастрофата се провежда от спасително-издирвателните служби на министерството на отбраната на Руската федерация и на министерството на извънредните ситуации на Русия“, заяви Петренко.

На борда на самолета е имало снимачна група в състав от трима души на телевизия „Звезда“, се казва в съобщение на сайта на медията.

32 кораба и катера, 80 водолази, 5 хеликоптера, безпилотни летателни апарати и телеуправляеми дълбоководни апарати издирват разбилия се в Черно море руски самолет Ту-154, предаде ТАСС, като се позова на министерството на отбраната. След като бъдат открити, телата на жертвите ще бъдат транспортирани в столицата Москва за разпознаване.

Киргизстанският президент Алмазбек Атамбаев изпрати съболезнователна телеграма до руския си колега Владимир Путин във връзка с катастрофата. Министрите на външните работи на Норвегия и Великобритания, Бьорге Бренде и Борис Джонсън, поднесоха съболезнования на близките на жертвите. Хора оставят цветя пред руското посолство в Полша.

Още

България

УДАР ЗА МИЛИОНИ: Ошушкаха кaзинo, задигнаха над 3 500 000 лева!

Published

on

Уникална кражба от кaзинo напълни джобовете на наблюдателни тарикати.

Те успели да задигнат над 3 500 000 лева (3,2 милиона австралийски долара) от игрaлнa зала в Сидни, Австралия.

Kaзинo, The Star , претърпя тежки загуби, когато софтуерен бъг в няколко машини позволи на потребителите да теглят милиони долари.

Тази необичайна ситуация продължила две седмици, преди да бъде открита, като междувременно били отмъкнати над 3,2 милиона австралийски долара (над 3 500 000 лева).

Грешката засегнала четири машини за „влизане и изплащане на билети“ (TICO), което позволява на потребителите да използват многократно един и същ билет за изплащане на пари в брой. Обикновено машините са програмирани да се въвеждат до два билета наведнъж, но поради грешка в софтуера един и същ билет можело да се използва неограничен брой пъти.

Въпреки че било възможно да се изтеглят максимум $2000 наведнъж, това не предотвратило значителна загуба на пари.

Новината за инцидента изтича след независимо разследване на операциите на кaзинoтo, според Sydney Morning Herald.

Смята се, че най-малко 43 души са се възползвали от тази грешка, за да изтеглят пари,  които не им принадлежат. .

След като проблемът бил открит, кaзинoтo съобщило за тези потребители на полицията, която започнала разследване и арестувала няколко заподозрени за измама.

Телеграф

Още

България

Семейство плюска на корем по ресторанти и бяга без да плати сметката! (СНИМКА)

Published

on

Осемчленно семейство беше уловено от камерата да бяга от ресторант, без да плати, след като е натрупало огромна сметка. Сега родата отива на съд в Южен Уелс заради опита за измама в доста големи размери.

Малко след като кадрите бяха разпространени, други две заведение съобщиха, че същото многочленно семейство ги завлякло с огромни сметки, съобщава Mirror. Мениджърът на един от ресторантите твърди, че мошениците хапнали скъпи пържоли и избягали преди да платят сметката, която възлизала на стотици британски лири.

Семейството практикува тази измама от доста време, тъй като сигнали за подобна случка има още от миналия август. Тогава скъпарско заведение публикува изображения от камери за видеонаблюдение на страницата си в социалните режи с надпис: „Това очевидно беше внимателно планирано, тъй като всички те просто изчезнаха“.

Напускането на заведение без заплащане носи наказание лишаване от свобода до две години. Разследването продължава, уточниха от полицията в Южен Уелс.

Телеграф

Още

България

Жена се омъжи в болница пред погледа на умиращия си баща (ВИДЕО)

Published

on

31-годишната Елизабет Линде стана сензация в социалните мрежи и трогна милиони потребители по света, взимайки решението да премести датата и мястото на своята сватба.

Заради болния ѝ от рак баща, младата жена, която работи като медицинска сестра, извършва бракосъчетанието в болницата, в която е настанен баща ѝ, тъй като това е било последното му желание – да види дъщеря си в булчинска рокля.

„Ти беше невероятен! Животът ни нямаше да е същият, ако не беше ти. Благодаря ти, обичам те много!“, прошепва тя на баща си.

След което тя казва заветното „да“ пред погледа му на своя дългогодишен приятел, с когото се радват на 8-годишен син.

Нещо повече, след съгласието на баща ѝ, съпругът ще вземе фамилията на съпругата си Линде, в знак на уважение към умиращия мъж, за да може синът на двойката също да носи тази фамилия.

По думите на жената тя и избраникът ѝ навремето са били наркозависими, но именно баща ѝ изиграл ключова роля двамата да изоставят наркотиците, за да изживеят пълноценно любовта си.

За жалост, два дни след сватбата, мъжът издъхва на 56 години.

Телеграф

Още
Реклама

Интересни

България5 дни ago

Нощта на Лазаровден срещу Цветница е вълшебна! Ето как да събудите мощната й енергия

В неделя, 28 април, отбелязваме Цветница – може би най-красивия и позитивен пролетен празник. По традиция датата му е подвижна и...

Made in BG5 дни ago

Ивет побърза да покаже бебето, с татко Симоне го прибраха вкъщи (ВИДЕО)

Българската рекордьорка на 100 метра Ивет Лалова се похвали с чудесна новина в социалните мрежи. Красивата спортистка качи видео в...

Made in BG5 дни ago

Юнона 3 години чакала среща с мъжа си! (СНИМКИ)

Попфолк певицата Юнона чакала цели три години, за да се срещне с мъжа си. Красавицата се занимавала с бизнес в...

Made in BG5 дни ago

Чудо! Нана се връща от САЩ и поема „Съдебен спор“ (Зрителите в екстаз+снимки)

Зрителите на „Съдебен спор“ имат повод за празнуват тази събота Тяхната любимка Нана Гладуиш се връща от Америка, за да...

България5 дни ago

Смутно време удря България за празниците! Проф. Рачев с почасова прогноза

„От днес до вторник ни очаква едно много по-топло, слънчево и с по-приятна атмосфера време. Което не означава, че в...

България5 дни ago

Покушение срещу роден бизнесмен

Иван Георгиев Христов бе оставен в ареста от Районния съд на Бургас заради палежа на строителната техника на фирма „Беркс...

Made in BG6 дни ago

Отърва ли кожата Лоренцо на Софка?

Синът на попфолк певицата Софи Маринова – Лоренцо, май няма да бъде разследван за трафик на мигранти. Разследването срещу него...

България6 дни ago

Лепят ни нов стикер за ГТП!

Нов стикер за годишен технически преглед (ГТП) започват да поставят в долния ляв ъгъл на предното панорамно стъкло на автомобила,...

България6 дни ago

Гадателка преподава магии за 3 000 лева

Разследване на NOVA разкри първата ясновидска къща у нас.  Димитринка Стайкова от Варна, която е поредната представяща се за ясновидка номер...

Made in BG6 дни ago

Алек заведе Надежда в дома си, a часове по-късно тя влезе в болница на системи

След като ергенът Алек заведе красивата Надежда на мястото, където живее по време на романтичното шоу, на всички стана повече...

Made in BG6 дни ago

Силви от „Ергенът“ съди останалите ергенки, посочи и основната интригантка

Юристката Силви Русева от „Ергенът“ е твърдо решена да заведе дело срещу някои от участничките с риалито шоуто на bTV, които...

Любопитно6 дни ago

Астрологът Влад Рос смълча всички зодии: През май да се готвят за…

Всеки иска да бъде подготвен за бъдещето. Но знаем, че това е много трудно и няма как да знаем какви...

Made in BG6 дни ago

Лили Иванова полетя от щастие, показа какво й се случи на рождения ден СНИМКИ

Примата на българската музика Лили Иванова е получила подаръци от ПФК Левски по случай рождения си ден. Не е тайна, че...

България6 дни ago

ЧАКА НИ СТРАШНО БЕДСТВИЕ: Брутална слънчева буря заплашва Земята!

Четири изригвания почти по едно и също време бяха регистрирани на Слънцето във вторник и има голям шанс да предизвикат...

България6 дни ago

Мъката е голяма! Двойна трагедия в семейството на проф. Чирков

Двойна трагедия покруси фамилията на легендарният български медик проф. Александър Чирков, който си отиде от този свят през 2020 година. Неговият...

България6 дни ago

Извънредна новина за Динко Вълев и аверите му

Близките приятели на Динко Вълев – Стойко Калудов и Григор Гочев, които бяха арестувани във връзка с обвинение за участие...

Любопитно6 дни ago

Сложете само ДВЕ неща в портфейла си и ще го превърнете в магнит за пари!

Според философията на фън шуй ритуалите за привличане на пари са много мощни.Според фън шуй философията на живота всички предмети...

Made in BG6 дни ago

Емилия проговори пред Гала за раздялата с Башур – истината ще ви смае!

Какво ли не се изписа в медиите за това, че поп фолк-звездата Емилия и мъжът й, Жорж Башур, са разделени...

Made in BG6 дни ago

Христо Стоичков на върха на щастието-Стана дядо на момче!

След като Камата отгледа две дъщери, а след това се зарадва и на внучка, сега той има и внук, за...

България6 дни ago

Кеворк Кеворкян с фотозагадка от плажа

Стара плажна снимка чак от 1970 г, публикува Кеворк Кеворкян. Под нея водещият задава на последователите си следните въпроси: 1-во:...

Реклама

Trending