Свържете се с нас

Спорт

Реал прегази Ман Сити и гледа към единадесетата

Published

on

Реал Мадрид – Атлетико Мадрид! Това е големият финал в сезон 2015/2016 на Шампионската лига. „Белия балет“ оформи изцяло мадридския финал, след като победи Манчестър Сити с 1:0 на „Сантяго Бернабеу“ и така след 0:0 в първия двубой отстрани „гражданите“.

Автогол на Фернандо, дошъл след удар на Гарет Бейл, донесе големия успех за Реал и осигури повторение на финала от преди 2 години. Тогава Реал триумфира с 10-ата си купа от Шампионската лига след драматичен двубой, в който Серхио Рамос изравни в самия край на редовното време, за да се стигне до успеха в продълженията. На 28 май в Милано обаче Атлетико ще има идеалната възможност за реванш срещу градския си съперник.

В Мадрид Реал нямаше особени проблеми с беззъбия отбор на Сити, който потърси активно гола едва в последните минути на двубоя. През почти всички 90 минути пък Реал имаше преимущество над своя съперник, след голя на белите на няколко пъти застрашиха вратата на Джо Харт, стигна се и до втори гол, който обаче беше отменен заради засада. Най-добрият в мача Гарет Бейл освен, че изработи гола, нацели и напречната греда след страхотен изстрел с глава.
В крайна сметка обаче всичко завърши благополучно за тима на Зинедин Зидан, който ще опита отново да триумфира за сметка на Атлетико и да завоюва 11-ата си титла на Европа.

Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо започна като титуляр за „белия балет“, но извън групата на Реал остана нападателят Карим Бензема. Неговото място бе заето от Хесе Родригес. Аут бе и Каземиро, а на негово място в халфовата линия се появи Иско. В същото време Мануел Пелегрини отново имаше възможността да разчита на Яя Туре.

Домакински натиск в първите минути на „Бернабеу“ нямаше, а дори напротив – „гражданите“ започнаха двубоя напълно равностойно със своя съперник. Те обаче получиха голям удар в 9-ата минута, когато капитанът Венсан Компани получи контузия и принудително напусна терена, заменен от Мангала.

Това явно повлия на „гражданите“, защото тяхната увереност се изпари и в следващите минути Реал наложи своята игра.

В 13-ата минута бе и първото положение в мача, след като Дани Карвахал центрира, а Роналдо засече с глава, но над вратата.

Резултатът бе открит 7 минути по-късно, когато Карвахал проби отдясно и подаде напред към Гарет Бейл, който не се поколеба и от трудна позиция стреля към далечния ъгъл, реализирайки изключително красив гол, за който роля имаше и рикошет в крака на Фернандо. В последствие попадението бе засипано като автогол на бразилеца.

И след попадението домакините продължиха да бъдат по-добрият отбор на терена. В 36-ата минута след центриране на Тони Кроос от фаул и разбъркване в наказателното поле, Серхио Рамос вкара, но попадението не бе зачетено заради засада при паса на Кроос.

В 43-ата минута Бейл отправи нов изстрел към вратата, но този път не успя да затрудни Джо Харт.

Първата голова възможност за гостите дойде в края на първото полувреме, а при нея Фернандиньо пропусна великолепен шанс да изравни. Халфът получи добър пас от Кевин Де Брюин, освободи се пред наказателното поле, но ударът му от отлична позиция мина встрани като дори удари външната страна на гредата.

От началото на втората част Реал демонстрира, че няма никакво намерение да пуска инициативата в двубоя. Лука Модрич излезе сам срещу Харт, но несъществуваща засада спря атаката на Реал.

Роналдо на два пъти стреля към вратата като в 55-ата минута ударът му с глава попадна в ръцете на Харт, а в 59-ата отново Харт бе на мястото си, след като португалецът засече пас на влезлия като резерва Лукас Васкес.

Малко след това пък Бейл бе много близо до втория си гол в мача, който до голяма степен щеше да сложи край на интригата. Улесецът засече отлично с глава след центриране от корнер, но топката нацели напречната греда. В последствие Пепе центрира към останалия в засада Роналдо, който вкара топката във вратата с баскетболна забивка, но именно вдигнатият флаг го спаси от жълт картон.

Едва в последните десетина минути Сити опита да стигне до гола, който щеше да класира „гражданите“ в следващата фаза. В 84-ата минута Де Брюин стреля опасно от фаул от малък ъгъл, но топката излезе в аут. В 89-ата минута пък Агуеро стреля опасно извън наказателното поле, но топката мина на сантиметри над вратата.

В добавеното време Реал умело успя да задържи топката в свое владение и да не позволи на съперника да вкара гол в последния момент и така заслужено си осигури място в големия финал.

Съставите на двата отбора:

Реал Мадрид: Навас; Марсело, Рамос, Пепе, Карвахал; Иско (67′ Хамес), Кроос, Модрич; Бейл, Роналдо, Хесе (56′ Лукас Васкес).
Манчестър Сити: Харт, Клиши, Отаменди, Компани (10′ Мангала), Саня; Фернандо, Туре (61′ Стърлинг), Фернандиньо, Де Брюин, Хесус Навас (69′ Ихеаначо); Агуеро.

Още

България

Пенсионер на 43 години: Почивам си и се забавлявам, но за 600 милиона…

Published

on

Най-богатият спортист в света Флойд Мейуедър призна, че на 43 години се чувства много удобно като пенсионер.

Боксьорът разкри, че повече се забавлява и си почива, но продължава да тренира, за да поддържа добра форма.

„Приключих с бокса и сега тренирам само за здраве. За мен е особено важно, че спрях навреме за разлика от много други мои колеги“, каза Мейуедър.

„Обичам сегашния си живот, но ако ми се отдаде възможност да се позабавлявам за последно и да спечеля 600 милиона долара, защо не?“, обяви американецът.

Мейуедър има 50 победи (27 с нокаут) и нито една загуба в професионалния бокс. Става световен шампион в пет категории и бронзов медалист от Олимпиадата през 1996 г. Тогава на полуфинала на Игрите в Атланта Мейуедър губи от Серафим Тодоров. Това е последното поражение на профиринга на американеца. 

Още

България

Ужасът се завърна, но сега май положението е по-лошо

Published

on

Пореден ужас изживя ММА звездата Хабиб Нурмагомедов, чийто баща Абдуламанап отново е в болница, но този път проблемите със здравословното му състояние изглеждат по-сериозно.

Преди седмица той беше приет в болница в Махачкала със съмнение за коронавирус, а сега се е наложило да бъде отведен в московска болница след проблеми със сърцето.

„Преди дни разговарях с него и ми каза, че се чувства добре. Явно проблемите му сега са се появили внезапно“, коментира семеен приятел на Нурмагомедови.

Местните медии допълват, че резултатът от направения на Абдуламанап Нурмагомедов тест за коронавирус все още не е известен и е възможно проблемите му да се дължат на глобалната зараза COVID-19.

Още

България

Издадоха заповед, която чакат милиони българи

Published

on

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед № РД-09-371/03.05.2020 г., с която се допуска упражняването на индивидуални спортни занимания на открито при спазването на всички противоепидемични мерки. Те могат да се провеждат и на открити спортни обекти (стадиони, тенис кортове и др.). Задължително е спазването на дистанция от най-малко 2,5 метра между отделните спортуващи.

От днес се допускат също посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни при спазването на строги противоепидемични мерки. Задължително е провеждането на филтър на входа с измерване на телесната температура  на всички посетители, както и почистването и дезинфекцирането на помещенията и уредите на всеки час. Не се допуска струпването на много хора едновременно в общите помещения на обектите. Задължително е осигуряването на диспенсери с дезинфектанти, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите, както и ползването от персонала на защитни маски и ръкавици.

Заповедта на министър Кралев е издадена съгласно т. 3 от Заповед № РД-01-249/03.05.2020 г. на министъра на здравеопазването и ще бъде съобщена на всички лицензирани спортни организации и техните членове.

Още
Реклама

Интересни

Любопитноедин час ago

Астрологът Влад Рос с пълен хороскоп за месец април

Април месец наближава с пълна сила. И може би точно заради това много хора искат да знаят за какви изненади...

Българияедин час ago

ГЕРБ с мълниеносна реакция след изненадващата новина от „Дондуков“ 2

„От преговори никога не сме се въздържали, водихме такива близо месец. Ако бъдем поканени от „Има такъв народ“ (ИТН), разбира...

България2 часа ago

Слави Трифонов и екипът му се завръщат в bTV с ново ТВ предаване

Екипът на Слави Трифонов се завръща в Би Ти Ви. Ще прави риалити „Бягство към победата“, което ще бъде излъчвано...

България2 часа ago

Диджей, но и лечител се похвали с 300 километра в час

Водач се похвали в социалните мрежи как шофира луксозния си автомобил с 300 км/ч, съобщава bTV. Поредният случай на опасно...

България2 часа ago

Родителите на изчезналата Ивана обявяват парична награда

Родителите на Ивана, която изчезна на 22 февруари, обявяват парична награда за този, който предостави достоверна информация или доведе детето у дома....

България3 часа ago

Вижте кой има имен ден днес

Православната църква чества преп. Иларион Нови, Изповедник. Преп. Стефан Изповедник. Свщмчци Георги, еп. Загорски и Петър, презв. Мъгленски. Св. мчк...

България3 часа ago

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития в Цалапица Димитър Малинов – Недялко Малинов. Това съобщи във Фейсбук Атанаска Бакалова, майката на Митко. „Един баща се...

България3 часа ago

Сбъдна се предсказание на живия Нострадамус!

Едно от предсказанията на гадателя, известен като живия Нострадамус, действително се сбъдна. Много хора се надяват това да е просто...

България15 часа ago

НАТРЕСЕ ИМ СЕ: Бъбрива перничанка спретна див екшън в Бургас! (СНИМКА)

Перничанка направи екшън в Бургас като се обърна по таван. Докато шофирала в морския град, тя напук на всички забрани...

Любопитно15 часа ago

ФАТАЛНА ДАТА: Слънчевото затъмнение идва с масова смърт! (СНИМКА)

Учени предупредиха, че може да има скок в фаталните автомобилни катастрофи по време на слънчевото затъмнение през април. Изследователи от...

Made in BG16 часа ago

Мигът настъпи! Десислава става баба на 45: Снаха й влиза да ражда, едва си носи корема! (СНИМКИ)

Ангелогласната Десислава става баба и то до броени дни. 45-годишната изпълнителка сякаш още не може да повярва, че синът й...

Любопитно16 часа ago

5 неща, които пазят по- силно от уроки от червения конец

Забелязвам, че след среща с някои хора винаги се чувствам уморен. Мисля, че и вие имате това чувство. Работата е...

Любопитно16 часа ago

Вече захващам розите само така! Винаги се получават хубави коренчета

Всяко лято се отпускаме като семейство на вилата. Чудесно време да се насладите на природата, чистия въздух и да си...

Made in BG16 часа ago

Зрителите приплакаха: Какво стори със себе си, Преслава? (Шок снимки)

Преслава бе една от певиците, които доскоро не бяха „посегнали“ на себе си Нещата се измениха коренно, когато тя стана...

Made in BG16 часа ago

Отново извънредна ситуация в „Ергенът“, Алек с категорично решение

Силни любовни трепети, бурни вълнения и непредсказуеми обрати престоят в тазседмичните епизоди на „Ергенът“. Тази вечер (27 март) зрителите ще станат свидетели...

България16 часа ago

Хотелиерите по морето потриват ръце, народът резервира на поразия

Между 10 и 20% ръст на туристите очакват хотелиери по Южното Черноморие. По-добре се движат и ранните записвания на летовници....

Made in BG16 часа ago

Безобразие! Емрах Стораро налита да целува по устата…. СНИМКА

Историята на Петко Димитров и Яна от „Денсинг старс“ през 2013 година май ще се повтори и в новия сезон...

Любопитно18 часа ago

От сервитьорка до съпруга на арабски шейх – невероятната история на принцеса Наташа (Снимки)

Тази история сякаш е извадена от някоя холивудска продукция – обикновена сервитьорка се превръща в арабска принцеса! Но всъщност сценарият...

Любопитно18 часа ago

Беинса Дуно: Като носите старите си дрехи, нещата няма да се наредят

Докато сте облечени със старите си дрехи, работите Ви няма да се наредят добре. Какво ще Ви даде една стара...

България19 часа ago

Николай Денков върна празна папка за съставяне на правителство – обвини ГЕРБ-СДС

Президентът Румен Радев връчи  мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група...

Реклама

Trending