Свържете се с нас

България

Момиченце на 7 години помоли лекарите да го оставят за малко да си почине и то умря –

Published

on

7-годишно момиченце, което в продължение на четири месеца е било в интензивното отделение в болницата в мексиканския град Пуебло, е издъхнало, информиха местните власти.

Детето е било хоспитализирано преди четири месеца с тежки наранявания вследствие на физическо и сексуално насилие, което било системно упражнявано върху него в дома му.

Случаят потресе цяло Мексико, а местни медии припомнят молбата на малката Яцири пред лекарите, умолявайки ги да не я лекуват, а да я оставят да издъхне.

Не ме лекувайте, не искам да се връщам вкъщи, защото родителите ми няма да спрат да ме бият, проплаква тогава 7-годишната Яцири.

Арестуваха бивш кмет в Мексико за съучастие в убийство на журналистка

Родителите на момичето са задържани от полицията, а чичо ѝ, за когото има данни, че я изнасилвал, продължава да се издирва от властите.

Момиченцето и други пъти е било приемано в болницата след нанесен побой от родителите ѝ, но все още не е ясно защо социалните служби не са се заели със случая при предишните посегателства срещу нея.

Още

България

Тази вест почерни цяла България! Отиде си корифей в медицината СНИМКА

Published

on

Д-р Красен Генев от Бургас, специалист вътрешни болести, е починал.

За кончината на специалиста информираха от ДКЦ „Ел Масри“, където той работеше в последните години.

„С мъка Ви съобщаваме, че ни напусна нашият колега, приятел, добър баща, грижовен съпруг, син и лекар д-р Красен Генев.Съболезнования на близки, приятели, колеги и роднини.

Светло ти Небе, Железен! Ще те помним“, обявиха от здравното заведение.

Поклонението ще е във вторник от 11 часа в Гробищния парк на Бургас.

Д-р Генев бе уважаван лекар. Той е завършил Медицинския университет във Варна. В последните години участва в разработването на метода хемодиафилтрация, при който кръвта на пациентите се пречиства идеално.

Още

България

Падна голяма мистерия покрай адското меле с 2 трупа в Пловдив!

Published

on

Джипът ковчег Range Rover Sport, с който 21-годишният Кристиан Екмекчиян загина и погуби живота на 20-годишната си приятелка Теодора Николова около 3,30 ч. в понеделник, е бил нает от жител на град Левски, роден през 1989 г., пише „Телеграф“.

Возилото се води собственост на софийска фирма.

От прокуратурата проверяват как мощният джип, чиято стойност се оценява на над 100 000 лева, се е озовал в ръцете на неопитния младеж, който притежавал свидетелство за управление на МПС едва от 3 години.

При катастрофата тежко пострадаха още двама младежи – 22-годишните Николета и Иван, за чийто живот лекарите в пловдивската МБАЛ „Свети Георги“ продължават да се борят.

Умения

Според запознати причината Кристиян да бъде виждан често със скъпи автомобили е, че съдействал на разни автотърговци при регистрацията им. Майка му Петя Екмекчиян работи в отдел „Регистрации“ на Пътна полиция.

В момента разследващите проверяват до каква степен тя е съдействала на сина си.

От двата профила на Кристиян във Фейсбук е видно, че младежът обича да позира зад волана на различни скъпи коли, има и клипчета. На едно от тях демонстрира шофьорските си умения по главната улица в курорта Слънчев бряг, на друго пък настъпва газта по магистрала близо до Варна.

Кристиан се води съдружник с баща си Антон Екмекчиян във фирмата „Аква де Лукс“. Двамата стопанисват търговски обект в Обзор и младежът често през лятото е пребивавал край морето, става ясно още от профилите му в социалните мрежи.

Чалга

Въпреки че в Пловдив няма камери по улиците, както е в София и Варна например, все пак две записващи устройства са хванали последните метри на джипа. Те са от сгради на кръстовището на булевард „Руски“ и ул. „Гладстон“, както и на това с бул. „Шести септември“.

От записите се вижда, че автомобилът се движи с изключително висока скорост. Самият удар в дърветата обаче не е документиран от камери.

Очевидци свидетелстват, че младежите часове по-рано са били в района на жп гарата. Там са видени да дърпат балони с райски газ.

Джипът бил спрял със свалени стъкла и от него дънела гръцка чалга. Младежите играели на карти и дърпали флакони с райски газ край него. По-късно завалял дъжд и тогава Кристиан и компанията му тръгнали с колата. Трябвало е да ги прибере по домовете им, но така и не стигнали.

Младежът настъпил фатално газта и не успял да овладее управлението на мощния джип. Той се е врязал с висока скорост в дървета. Отсича две от тях, а предницата му се спира в трето. Задницата е разполовена и се завърта към другата страна на булеварда.

Автомобилът е пътувал от Централна гара в посока бул. „Шести септември“.

Актове

Макар и с едва 3 години стаж зад волана, Кристиан има фрапиращ брой нарушения на Закона за движение по пътищата. От януари 2021 г. до фаталния за него 13 май 2024 г. той има регистрирани 16 нарушения, за които са му съставени 5 акта и 11 фиша.

Кръвната проба за алкохол на 21-годишния Кристиан е отрицателна. Това сочат резултатите от назначената по досъдебното производство химическа експертиза.

В процес на изготвяне е друго изследване, което трябва да даде отговор дали в кръвта на шофьора има следи от употреба на наркотични вещества, както и автотехническа експертиза – за установяване на причините за произшествието и скоростта на движение на автомобила, съобщиха от Окръжната прокуратура.

По първоначални данни скоростта е била около 180 км/ч.

Теодора Николова беше погребана в сряда в гробищата на „Рогошко шосе“ в Пловдив, а опелото на Кристиан бе от 11 часа в Централния траурен парк в града под тепетата в четвъртък. И двамата младежи бяха изпратени в последния им път единствено от най-близките им. Те са от скромни семейства.

Кристиан само е позирал със скъпите коли, но реално не е разполагал с пари за тях. Известно време е работил в Англия, където е спестявал пари и мечтаел да си купи собствена луксозна лимузина.

Другите двама вероятно ще оцелеят

Другите двама младежи, които пострадаха в жестоката катастрофа в понеделник, са прескочили трапа и очакванията на лекарите са, че ще оживеят. Все пак медиците не искат да дават прогнози все още официално за тях и препоръчват да се изчака до края на седмицата. 22-годишната Николета Узунова се подобрява и животът й е вън от опасност.

Състоянието на връстника й Иван Петров е малко по-лошо, но и той бързо се подобрява. Момичето е оперирано в сряда, черният й дроб е шит.

Не е никак добро състоянието обаче на 56-годишния пожарникар Димитър Галчев, който бе сред първите отзовали се да вадят телата на младежите от джипа. Върху главата му падна дърво и сега мъжът е в реанимацията на Втора клиника по хирургия в УМБАЛ „Св. Георги”.

Лекарите не желаят да се ангажират с прогноза за него.

Още

Made in BG

Иван и Андрей се завръщат в Нова тв

Published

on

Продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов, които преди години го изиграха, че се разкайват жестоко, че са работили известно време за Нова тв, изглежда отново са вперили взор в тази посока. Тези дни стана ясно, че са дали именно на нея очаквания от години филм за Георги Аспарухов – Гунди, превръщайки медията в свой ексклузивен медиен партньор.

Това се случи, след като от bTV им врътнаха кранчето за финансиране, спирайки почти всичките им проекти. По всяка вероятност двамата продуценти ще насочат дейността си изцяло към конкуренцията.

За пренасочването им от bTV към Нова тв имаше индикации още от преди повече от година, когато приеха офертата да правят спортно футболно шоу за един от каналите на медийната група. По онова време вече се носеше мълвата, че от bTV възнамеряват да спрат най-касовото им риалити – „Фермата“, без да им предлагат работа но нови проекти.

И друго предаване на фирмата им „Междинна станция“ – „Размяна на съпруги“, е спряно от години, тъй като липсвали желаещи за участие в него.

Единствените ангажименти на Христов и Арнаудов в bTV към момента, са сериалът „Съни бийч“ и риалитито „Бригада Нов дом“, което отнесе редица критики през новия сезон. И двата ангажимента обаче вече са приключени и не е ясно дали ще бъдат поръчани нови сезони.

Продуцентите не могат да си позволят да останат без работа, тъй като зад гърба си имат огромен екип, чието препитание зависи от договорите им с телевизиите.

За тяхно щастие Нова тв винаги ска готови за нови идеи и нямат нищо против да работят пак с тях. Припомняме, че те дори вече прилапаха друга важна фирма, която допреди няколко години снимаше само с bTV – тази на Евтим Милошев, който в момента е министър на туризма. Очевидно и занапред ще продължат да приличат кадри от конкуренцията.

За момента двамата продуценти продължават работата си върху спортните програми и подготвят излизането на филма по киноекраните, планирано за 18 октомври. Не е изключено обаче след легендата за Георги Аспарухов – „Гунди – Легенда за любовта“, да снимат и сериал. За целта ще им се наложи да намерят спонсори, тъй като мълвата носи, че телевизиите обмислят спиране на скъпите продукции и сериалите, заради намаляващите приходи от реклама.

Поради тази причина е по-вероятно Иван и Андрей да се насочат към риалититата с хора от народа. Наесен се очаква нов сезон на позабравеното „Биг Брадър“, но за момента все още не са планирани други риалитита, което означава, че в Нова тв се заформят доста празни квадратчета, които ще трябва да се запълват.

Източник: Уикенд

Още
Реклама

Интересни

България51 минути ago

Тази вест почерни цяла България! Отиде си корифей в медицината СНИМКА

Д-р Красен Генев от Бургас, специалист вътрешни болести, е починал. За кончината на специалиста информираха от ДКЦ „Ел Масри“, където...

Made in BG54 минути ago

Сашо Кадиев окончателно закопа Ергенът Алек с това

Драматичният финал на „Ергенът“ отприщи вълна от реакции в социалните мрежи. Сред тях не издържа да не се причисли и...

България57 минути ago

Падна голяма мистерия покрай адското меле с 2 трупа в Пловдив!

Джипът ковчег Range Rover Sport, с който 21-годишният Кристиан Екмекчиян загина и погуби живота на 20-годишната си приятелка Теодора Николова...

Made in BGедин час ago

Иван и Андрей се завръщат в Нова тв

Продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов, които преди години го изиграха, че се разкайват жестоко, че са работили известно време...

Българияедин час ago

Лекуват децата с магарешко мляко, дават го сурово, лекарите против!

Епидемията от коклюш засили в пъти интереса на българите към рядкото магарешко мляко и в социалните мрежи майки от цялата...

Made in BGедин час ago

В „КОВЪНТ ГАРДЪН“: Васко Василев на раздумка с Чарлз III (СНИМКИ)

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев се срещна лично с крал Чарлз III в Кралската опера „Ковънт Гардън“ миналата вечер. Виртуозният...

Любопитно3 часа ago

Дъщеря ми е неблагодарница! Дадох й бизнес в ръцете, а тя забрави откъде е тръгнала!

Бих могъл да нарека своята история с думите на Алеко Константинов – „Пази, боже, сляпо да прогледа“. Като се обърна назад в...

Made in BG4 часа ago

Богомил Бонев смля Ергенът: Да хванеш пародонтит от целувки два месеца и накрая майка ти да те прибере

Да хванеш зъбен камък и пародонтит от целувки два месеца, да ръсиш мазни шаблони, и накрая майка ти да те...

Любопитно4 часа ago

В какви години от живота всеки зодиакален знак има шанс да промени съдбата си

Всеки от нас преживява периоди в живота, които могат да се нарекат съдбовни. Това е времето, когато настъпват промени, които...

Любопитно4 часа ago

Пълнолунието на 23 май ще промени драматично живота на шест зодии – Водолеят внезапно ще стане по-богат

За шестте зодии Пълнолунието в Стрелец на 23 май ще донесе драматични промени. За някои те ще бъдат невероятно позитивни,...

Made in BG4 часа ago

Още по-голямо щастие сполетя Неделя Щонова след Dancing Stars

След като спечели Dancing Stars Неделя Щонова сподели още по-голямо щастие, което ѝ се е случило, малко след като грабна...

Made in BG4 часа ago

Мизерна издръжка от бившия на Надежда за нея и детето й-Алек или той е по-симпатичен-Снимка

Надежда Вишнева от „Ергенът“ бързо се възстанови и дни след изписването й от болницата тя вече скача на батут със...

България4 часа ago

Нешка Робева: За 35 години се опитаха да разрушат, отрекат и забравят постиженията ни в различни области, но не успяха!

Легендарната Нешка Робева с публикация във фейсбук относно 17 май – Ден на българския спорт. „Има кого и за какво...

България4 часа ago

Българите, които държат пари под „дюшека“, може да имат проблеми, aко бързо не ги обменят в евро

Месеци преди приемането на България в еврозоната бизнесът с жилищните имоти става все по-привлекателен за „играчи“ не само от България,...

България4 часа ago

Гордост: Българките влезнаха в топ 3 на най-красивата класация!

Най-красивите жени по света се раждат между Средиземно море и Северния океан. Конкуренция на дамите от близките на нас географски...

България4 часа ago

Грозно: Родни търговци цакат скандално българите с китайски стоки

Наши търговци надуват цените с до пет пъти на китайски стоки от големи онлайн пазари. Това установи проверка по сигнали...

България4 часа ago

Иван от Пловдив е в неизвестност от месеци, но с имотите му се случва нещо шокиращо

Пловдивчанин изчезна безследно и вече 7 месеца няма и следа от него. Подаден е сигнал в полицията, но до момента...

България5 часа ago

Гал Сасон сравни България с булка, каза какво да направим преди вота и какъв нов военен конфликт назрява

Световноизвестният астролог и кабалист Гал Сасон направи прогноза какво я чака България през 2024 година. Той посочи, че трудно ще...

България5 часа ago

Шокиращо разкритие: На 100 м. преди катастрофата край Аксаково има камери за скорост, но…

Бившият временен председател на СДС Борис Марков изрази възмущението си, след катастрофата, причинена край Аксаково от кола на НСО с Кирил...

България9 часа ago

Ексклузивно: Говори мъжът, който спаси Сашко от Перник

След като отново се изгуби, как беше намерен Сашко от Перник? Детето изчезна за кратко в събота край село Лозен, но...

Реклама

Trending