Don't Miss

С близо 7% поскъпнаха жилищата в София

   

Имотите в София поскъпнаха с до 7% през първата половина на годината, като само в шест от кварталите на столицата има спад в цените. Със 7% са поскъпнали жилищата в кварталите „Изгрев“ и „Малинова долина“. „Подуяне“ и „Хаджи Димитър“ също са доста напред в класацията с повишаване на цените от 6%.

В 10 квартала има ръст от 5% в цените на жилищата. Най-голям е броят на кварталите, в които се регистрира увеличение в цените с около 3%. Сред 14-те квартала с такова покачване са „Борово“, „Банишора“, „Бели брези“, „Изток“, Бояна и Симеоново, сочат данните на imot.bg, цитирани от „Стандарт“.

В центъра на София апартаментите почти не са променили цените си. Ако през януари е можело да се купи жилище срещу 908 евро/кв. м, то към момента цената е 924 евро/кв. м.

От елитните квартали интересна е ситуацията в „Иван Вазов“. Там стойността на квадратен метър вероятно е достигнала тавана, след като няма промяна в офертните стойности за последните шест месеца – 1120 евро/кв. м.

Цените са паднали само в шест квартала. В „Надежда“ и „Слатина“ се отчита незабележимо понижение с 1%. В Студентски град и „Лагера“ спадът е 2%. По-осезаемо поевтиняват имотите в Горна баня и „Оборище“ – съответно 3% и 4%.                 break } } else { }