Свържете се с нас

България

ЕКСКЛУЗИВНО! Какво ни чака? Топастроложката Алена със звездна прогноза за тероризма, трусовете по света и предстоящите избори у нас – ще управлява ли пак Бойко Борисов и ще успее ли като президент Румен Радев

Published

on

В смутните времена след оставката на правителството, неуспешните опити за нов кабинет, задаващите се парламентарни избори и неясно бъдеще пред страната, както и в несигурния свят със следващите един след друг терористични атаки в Европа, попитахме топ астроложката Алена какво казват звездите за бъдещето. Ето какво прогнозира тя в ексклузивно интервю за ПИК:

– България преживява тежки времена -трусове в правителството и оставка, невъзможност за формиране на нов кабинет, наплив от бежанци, около нас на Балканите също ври и кипи, да не говорим за Европа и терористичните актове. Затова преди всичко бих искала да ви попитам ще бъде ли по-добра за нас идната година. Какво се задава за нас на първо място в политически план?

Сами сме си виновни за ситуацията в България сега и за политическата криза. На отминалите избори народът гласува с емоция, а не с разум, заради думите на премиера Борисов. Сега всички ще си сърбаме попарата, ще се молим Богу да не ни споходи някой нов Орешарски, защото астрологията не е оптимист по въпроса.

Хиляди пъти съм казвала, че ние сме господари на своята Съдба, а хороскопът ще ни помогне да открием верния път измежду многото примамливи, но погрешни. Такъв е обичайният случай – един верен път сред много лесни, но грешни. За партия ГЕРБ от създаването й и след избирането на Бойко Борисов за неин председател Съдбата и астрологията са твърде добронамерени. Пред тях винаги е имало множество верни пътища и един грешен. Познайте дали премиерът Борисов не избира точно грешния. Това се случи и в края на първия му мандат, повтаря се и във втория. Кога ли на Съдбата ще й се изчерпа търпението? Няма да се изненадам, ако вече й е писнало.

На предсрочните избори ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила, но тъй като народа, според мен, все още няма да е забравил думите на премиера Борисов, е химерично да се надява на мнозинство.

Ако партията не успее да състави устойчиво коалиционно правителство ни очаква продължителна политическа несигурност, за която отново повтарям, ще е причина най-добрият за последните 25 години премиер на България Бойко Борисов – езикът му е неговия най-голям враг.

Въпреки прибързаността, заложена ни от вибрация 1 през 2017 година, Слънцето, осветяващо ярко пътя ни, ще ни помогне да се концентрираме, да бъдем практични, да се радваме на широко поле за изява, да говорим омайно. Мнозина ще излязат от черупката си и ще намерят своето място, затворили се в себе си досега заради своите страхове от агресията около тях, принудила ги да се примирят с посредствен живот, само и само да съхранят себе си и близките си.

За разлика от годината на праволинейния войнстващ Марс през цялата 2017-а Слънцето властва с различна сила от всеки зодиакален знак, затова правителството, което и да е то, ще бъде изправено пред неочакваната необходимост да блокира разнообразни и сякаш несвързани един с друг опити да бъде дестабилизирана държавата. Причината е в нежеланието на някои от политиците ни да повярват, че може да се стигне до сериозни сблъсъци и физическо насилие, но този път, за съжаление, по-често с летален изход. За кой ли път ще има политици, готови да запазят облагите си, като имитират действие, но… няма да останат ненаказани.

Политическата 2017 година е основата за следващите девет години за България. От управляващите зависи дали държавата ни ще преминава през несигурността на спадове и възходи или ще постигне стабилност, която да й позволи бърз икономически растеж.

Политическата 2017, подвластна на Слънцето, ни казва нещо изключително важно – от начина на управление на България зависи дали статуквото на управлението, самостоятелно или в коалиция, има шанс да се запази в следващите, след настоящия, още два парламентарни периода – 10 години. Ето това е сериозно предизвикателство, което вече от реално придобива хипотетично значение за партия ГЕРБ.

– Как виждате ролята оттук нататък на премиера Борисов, какво казват звездите? Той подаде оставка и в същото време аналитиците посочват, че неговата роля остава главна.

Ще се повторя, но тази информация е редно да се знае. От 2000 година до сега съм правила прогнози на всички големи партии, както и на малки, никому неизвестни. Който се е съобразил с прогнозите ми е успявал. Заради датата на „раждане“ на ГЕРБ тази партия, колкото и да е неприятно на враговете на Борисов, има планетарни аспекти, които я превръщат в годината полезно и градивно да управлява България. Не го казвам пристрастно – късметът им е сработил, че регистрацията и е на такава дата. Не им беше заложено да падат от власт. Отредено беше да си изкарат мандата, но целенасочено и съзнателно направиха наопаки на заложеното им. Не знам защо го сториха, но за мен като българофил е предателство спрямо България.

Дали Борисов ще управлява отново? Да, може да управлява отново, но не съм убедена, че това ще се случи на изборите догодина – не съм правила крайни изчисления, още е много рано. Има шанс, но не голям. Народът даже и да прости думите му,  звездните аспекти не са благоприятни за такова ново начало.

Март

Съветвам нашите политици да действат с разума си и да бъдат умерено дейни, но много коректни и да не се стремят към лично облагодетелстване, към каквото ги изкушава март. Е, знам, че искам невъзможното! Служителите на реда трябва да бъдат подготвени за нови междуетнически вражди, особено във втората половина на месеца, причинени от засилена агресия, провокирана от думи и действия, заради навлизането на Слънцето в Овен на 20 март.

Април

Предупреждавам нашите политици, че в желанието си да блеснат може да говорят повече, отколкото действат, дори и с риск да сринат авторитета на държавата или на своята партия. Грешните действия през месеца водят в личен план към битие в самота, а за държавата – живот в изолация и предупреждение за икономически санкции от ЕС. Да са ни честити! През този месец отново съществува предпоставка за появата на носталгия по недалечното ни минало. Уви, ще се намерят хора, различни от дежурните „виновни“, които за пореден ще се опитат да променят пътя на България, убедени, че колелото на историята може да тръгне в обратна посока, но и защото разрухата ги изпълва с радост от живота. Не са изключени провокирани и платени обществени размирици през месеца само защото някой е решил отново да насъсква младите хора и да промива мозъците на възрастните с обещания за минало невъзвратимо.

ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ

Спрягат се две дати за предсрочни избори – 26 март и 2 април, които всъщност са единствените възможни в посочения интервал от време за тяхното насрочване. Ето какво е значението им:

При избори проведени на 26 март 2017 година от една страна хората ще са изнервени защото връщаме часовника един час назад, заради лятното часово време. От друга страна денят е носител на кармична разплата, какъвто беше 13.11.2016, а също и на желание в кандидатите за бъдещия парламент да се облагодетелстват от присъствието си в политическия живот на България. Не на последно място е общата вибрация на деня, която се свежда до общуване, нови договорености, но… отново обвързани с неподходящи партии и коалиции, които биха повели България към разпад, а не към възход. С една дума – хаос. Денят носи успех на партиите с фанатизирани и депресирани поддръжници.

При изборен ден 2 април 2017 вибрацията в деня е на колебливост и неувереност, предимно в избирателите, а общата вибрация е носител на изискване за анализ и самоанализ, на осъзнаване реалностите в живота ни, от които мнозина предпочитат да бягат, за да не гласуваме отново така, че на следващи яден да се събудим зашеметени и незнаещи какво се случва, въпреки че всеки от нас дава гласа си доброволно и съгласно своя личен избор. Тази е по-добрата дата, защото подтиква към мислене и поне малко потиска емоцията.

– От друга страна хората гласуваха за ген. Радев, но той също обира доста негативи още преди да е седнал на президентското „кресло“. Ще успее ли да спечели сърцата на хората и изобщо какъв мандат се очертава пред него, имайки предвид, че той ще влезе на „Дондуков“ 2 на 22 януари?

Не, ген. Радев вече е мразен, но не защото вече e заслужил с действията си омразата към себе си, а заради осъзнаването на мнозинството, гласували за него, че са го сторили напук на Борисов.

Победата е за Радев, спор няма, но е пределно ясно, че не е заслужена. В астрологичен план тя не беше отредена за кандидата на БСП или на друга формация, различна от ГЕРБ, които направиха и невъзможното, особено премиерът, за да загубят изборите. ГЕРБ едва ли не насила натресоха победата връз главата на Радев.

Действията на премиера Борисов и партия ГЕРБ ще влязат в учебниците по астрология като пример как предизвестена победа се е превърнала в загуба.

На 3 октомври премиерът Борисов направи сакралното изказване, че ще подаде оставка, ако кандидатът на партията няма най-много гласове на първи тур. Всички бяха смаяни от това.

До 2 октомври, въпреки несполучливо избраната дата, сякаш всичко вървеше по план и ГЕРБ се държеше като победител на изборите. В 11.58 ч. премиерът обяви кандидатурата на Цецка Цачева за президент. За мен като астролог изборите станаха безпредметни. Победата беше за Радев. Този е часът на загубата на ГЕРБ, за което си има категорична астрологична предпоставка.

През 2014 г. написах, че ако партия ГЕРБ не допусне груби грешки, петият президент ще е от ГЕРБ. Грешката беше не само груба, а непоправима. В края на януари 2016 г. пред една телевизия казах, че президентът трябва да е мъж. На 18 юли в друга медия потвърдих: „Ще ни управлява мъж“ – няма ако, няма може би. Астрологичната предпоставка за тази моя категоричност, без да се интересувам кои са кандидатите, е,  че изборите се провеждат в година на Марс, година, подтикваща подсъзнателната изява, търсене и доверяване на мъжкото начало, която в допълнение с други астрологични аспекти ми дава пълната яснота, че президентът ще е мъж.

Предопределеността президентските избори да бъдат спечелени от Румен Радев не означава всенародна подкрепа нито гаранция, че той ще заслужи уважението на избирателите. Дори напротив!

Композитната карта на ген. Радев и деня на балотажа ни казва, че той ще е склонен  да се поддава на ласкателства, целящи да го убедят да предприема действия в нечия полза, но в негова и на държавата вреда.

Всеки опит да предприема промени на своя глава или в разрез с политиката на следващото правителство, което и да е то, ще му донесе негативи, оставящи трайна следа в годините след изтичането на мандата му. От него зависи да не ги допусне.

В негова полза е да притъпи силно изразените си материални стремежи, особено ако са свързани с възможност за лично облагодетелстване чрез заеманата позиция. Ако този аспект от хипотетичен се превърне в действителен и това стане обществено достояние, е възможно да предизвика искане за прекратяване на мандата му.

Длъжен е да бъде много предпазлив, търпелив и прозорлив. Да не предприема каквито и да било действия, без да са добре премислени. Зареден е с много енергия, която, ако не влага в полезна дейност, за да се разтоварва, може да изхвърли в гневни изблици, вредящи на поста, който заема, а и нараняващи го, защото ще усеща скритите подигравки и ирония на подчинените му и на обществото.

Румен Радев спечели изборите в лична година на стабилизация, която не допуска ново начало, в месец на кармична разплата – ще бъде неприятно, ако се подчини на партийни пристрастия, а той вече показва подчинение  и в ден на неочаквана подкрепа, която в един момент може да се обърне срещу него.

Денят, в който поема мандата си – 22.01.2017, му носи Съдбовно подчинение, в месец на анализ и себеанализ, на осъзнаване грешките и пропуските. Ето защо от него се изисква да е президент на народа, на България, а не на политическата партия, която го подкрепи, въпреки че го издигна инициативен комитет. Това изискване е трудно постижимо.

След рождения си ден през юни навлиза в своя лична година на анализ и себеанализ, когато само от неговите действия зависи да не създаде негативни отношения на България в международен план. Длъжен е да преценява всяка своя дума и действие, да внимава кого критикува и кого хвали, защото е Президент на България.

– Светът е в шок и ужас от войни и терористичните актове, Европа живее в страх. Засега, да чукнем на дърво, от тази гледна точка, ние оставаме като остров на спокойствието. Но докога? Ще ни заобиколи ли този кошмар или и над нас виси Дамоклевият меч?

Преди близо година написах, че България ще продължи да бъде остров на стабилността, за което има астрологични и кармични причини. Безспорно и правителството на Борисов свърши огромна работа за това спокойствие, въпреки безредиците в Харманли, първоосновата на които са сексуални мераци и агресия, на която е даден отпор. Конфликтът е могъл и бързо да приключи, ако някой не е използвал момента да възбуди докрай агресията  и тя се насочи към държавата.

При всяко положение спокойствието в България ще е осезаемо спрямо другите европейски държави, но дали ще се запази настоящото положение или ще има влошаване мога да кажа едва след като минат изборите и направя астрологичните си изчисления за следващото правителство.

2017 година е годината на Слънцето, подвластна на вибрация1. Прекрасна година, която ще притъпи агресията и желанието да воюваме и да се нараняваме  и унищожаваме не само физически, но и с думите и делата си.  За съжаление влиянието на Марс не е възможно да изчезне докато планетата е на небосклона, но безспорно ще намали своето въздействие върху нашите емоции през 2017 година. Дали ще има войни, тероризъм, междуличностна и междутническа агресия не зависи само от Марс, а от интереса на хората, които ги разпалват. От влиянието на Марс зависи колко ще са кръвопролитни сблъсъците  и каква ще е степента на агресията.

Ще спомена причините от астрологично-номерологична гледна точка за последните драматични събития, като държа да подчертая заради многото въпроси, с които ме засипаха хора от България и цяла Европа, на които сега отговарям, че ретроградният Меркурий не е причина за тези терористични атаки. Причината е във все още властващия Марс с вибрация 9 – носител на агресия и желание за мъст, чести безпричинни и заради нещо незначително подействало като ключ към злото в нечия душа, не задължително свързано с терористична организация.

            ХИТРИНО

10.12.2016 – взрив на цистерни в с. Хитрино – Денят не е подвластен на ретроградното движение на Меркурий. Носител е на крайна прибързаност, но и на трудности, породени от странични фактори. Не е изключено между двамата машинисти, които са били в постоянна връзка помежду си да е избухнал спор, който да е причината за завишаването на скоростта от страна на първия машинист, водача на композицията, за да покаже своята сила и мощ и да си отмъсти, без мисъл до какво би довела тази негова мъст. Възможно е някой да го е ядосал в телефонен разговор, който да е повлякъл пререкание, преминало в импулсивно действие. Категорична съм, че случилото се в Хитрино не е тероризъм, а човешка грешка.

АНКАРА – ЦЮРИХ – БЕРЛИН

Общото между следващите три акта на насилие е датата и ретроградното движение на Меркурий, което отново категорично отхвърлям като подтик  за агресията. И трите прояви на агресия са извършени в рамките на 2 часа и половина.

Присъствието на Луната в Дева говори, че някой иска да преподреди фигурите – държани на шахматната дъска на Европа, но той не е европеец. Това преподреждане според хората, замислили го и решили да го осъществят може да се случи като постоянно се всява страх и омраза между хората, недоверие към всеки и всичко, което води до отслабване на чувството за национална принадлежност в мнозина и желание за избягат от родината си или от държавата, която са избрали за да изживеят живота си. Прогонването на коренното население на европейските държави е целта на кармичната разплата между религиите, следствие от кръстоносните походи и действията на богомилите в средните векове. И тук мога да изрека думите на успокоение, че в това отношение България чрез своите царе от първото и второто българско царство е изчистила и заличила негативната карма, което не означава, че можем да блаженстваме спокойни за сигурността на границите и териториалната цялост на България, към които има апетити не зарази кармично наказание за нашата държава, а защото тя е част от мечтата на мнозина да се домогнат до нещо, което никога не е било тяхно.

19.12.2016 – Убит е руския посланик в Анкара

19.12.2016 – Стрелба в Ислямистки център в Цюрих

19.12.2016 – Камион уби 12 и рани над 60 човека в Берлин

Ден на възвеличаване на егото и на трудности, породени от странични и неочаквани фактори. Тези актове на насилие с цел необратим изход не са моментно изкушение на извършителите, а са планирано и целенасочено действие. Извършителите без съмнение са били подвластни или на алкохола или на наркотици, или на някакви по-специални психотропни вещества, както сочи присъствието на Марс в Риби, което дарява мощна енергия, но не винаги е сигурно, че тя ще бъде използвана пълноценно, за да събере терориста смелост и да не се разколебае в последния момент.

 – България е разделена по отношение на Запада и САЩ и от друга страна Русия. Част от българите са проамерикански настроени, други смятат, че без Русия не можем. В момента Путин и Тръмп изглежда са дружески настроени един към друг. В какъв свят ще живеем през 2017 г?

Каквото и да дойде след годината на Марс, годината на агресията, насилието, властващата предизвиквана и неочаквана смърт ще е по-добро. И за планетата и за България. Все пак нека направя едно уточнение, защото ние, българите сме по-така хора, искаме добро, но почти всяка наша дума и действие творят зло.  Тъй че ако 2017-а за целокупното  човечество бъде рай, колкото и пресилено да е определението, ние, живеещите в България ще си сътворим с хъс и желание парче ад в този рай и ще сме щастливи в страданието си.

Векове ще минат докато в България хората узреят и спрат да се делят на „фили“ и „фоби“. Казвам векове, защото това омаловажаване, дори самозаличаване на българският ни корен го влачим още от турското робство. Тогава билетът ти за оцеляване е бил да си туркоман, в краен случай гъркоман. По времето на цар Фердинанд и цар Борис III по изявените хора бяха германофили, англофили, народа – русофил. Днес мисленето не е по-различно, само че и Америка е включена в надцакването на „филите“ и „фобите“. Как искаме да живеем добре, да бъдем като нациите, на които завиждаме за всичко което са ,след като ни липсва национално достойнство.

Аз към краен българофил, а за да бъдат и България и народа също проспериращи една от необходимостите е мнозинството да е българофилско. Което според мен е абсолютно невъзможно в нашето общество.

– Каква ще е във финансов план за българите 2017 година?

Безспорно годината ще е по-добра, веднъж заради наследството, което оставя правителството на Борисов, втори път заради годината на Слънцето. Разбира се, наивно е да се очаква, че тези почти 50% от българските граждани, които са на прага на бедността ще благоденстват. Мисля, че е повече от невъзможно държава, която вече 25 години е разграбвана, при това законно, а думата „далавера“ е синоним на почтен бизнес, да бъде социално справедлива и да дава на нуждаещите си толкова, колкото им е нужно, за да не страдат от постоянно лишение.

Следващото правителство има шанса да задържи в сегашното русло финансите на държавата, но и заради двете дати на изборният ден по-вероятен е шанса да ги влоши.

От астрологична гледна точка що се отнася до зодиакалните знаци финансите ни изглеждат така:

Върхът във финансово отношение е отреден за родените в Телец, Близнаци, Рак, но и останалите представители на зодиака също имат шанс за добри приходи. Хората, родени в посочените три знака да не се главозамайват от постиженията и приходите си, особено с рисковани инвестиции в неподходящо време, за да не се окажат губещи и с дългове.

Увеличените приходи ще изненадат дори мързеливите и инертни хора. Устремна кариера имат шанс да градят огнените знаци – Овен, Лъв и Стрелец, а също и земните – Козирог, Телец и Дева. Останалите шест знака също ще успяват, но не бива да гонят върхове, които са недостижими за тях или нямат нужната подготовка, за да ги покорят, защото устремът им към върха може да ги хвърли в пропастта.

Родените в Стрелец и Водолей ще срещат повече препятствия, но за тях ще е предизвикателство да ги преодоляват, защото така доказват своята уникалност. Ще работят с по-голямо натоварване, но с двойно по-голямо удовлетворение ще жънат резултатите от труда си.

Всички можем да започваме нови проекти през цялата година, не само ако не сме в наша лична трудна или емоционална година и с изключение на периодите на ретроградност на Меркурий.

Подчертавам, че в отрязъците, в които Меркурий е ретрограден, животът не спира. В тези периоди не бива да сменяме работата си, да предприемаме рисковани начинания и да инвестираме, но можем да работим активно и да отхвърляме започнатите или рутинни ежедневни задачи.

 

РЕТРОГРАДНОСТ НА МЕРКУРИЙ

 

Меркурий е ретрограден в Козирог

в периода 01.01. – 08.01.2017 г.

Меркурий е ретрограден в Телец

в периода 10.04. – 04.05.2017 г.

Меркурий е ретрограден в Дева

в периода 13.08. – 05.09.2017 г.

Меркурий е ретрограден в Стрелец

в периода 03.12. – 23.12.2017 г.

Източник: ПИК

България

Среднощен екшън: Маскиран нахлу в заведение във Варна и го обра

Published

on

Маскиран нахлу през нощта срещу вторник в заведение във Варна и за секунди обра касата с парите. Прави впечатление, че мъжът се насочва директно към касата, т.е. знае къде е тя.

Потърпевшите се съмняват, че може да е клиент или запознат с местоположението ѝ.

Откраднатите пари са около 1000 лева. Охранителните камери са свързани с телефона на собственика. Той веднага е получил сигнал, тръгнал е, но заради бързината, с която е действал крадецът, се е разминал с него за минути.

Мъжът е дошъл с маска и ръкавици, карайки бяло колело, каза в ефира на „Здравей, България” съпругата на собственика Инна Иванова.

Излязъл в след около 20-30 секунди, допълни тя.

„В момента има доста обири на заведение и то през дни. Човекът е професионалист и знае какво прави”, подчерта Иванова.

Още

България

Писъци на умряло: Ето кой пръв отишъл към трупа на 11-г. Момчил ВИДЕО

Published

on

Децата и учителите в СУ “Екзарх Антим I” и цял Казанлък са потресени от внезапната смърт на 11-годишния Момчил в училищния двор.

В понеделник следобед той и съучениците му са пожелали да останат в двора на училището след час по физическо. По време на игра той просто се е свлякъл и останал на земята.

Съучениците му са в шок. Те буквално са видели как момчето рухва на земята.

Първи реагира учителят по физическо, който е бил наблизо. Повикана е медицинската сестра на училището, която, докато пристигне линейка, постоянно реанимира детето.

В момента, в който линейката пристига, медиците само констатират смъртта на момчето. Реакцията на училището и Спешна помощ е била много бърза, но въпреки това се е стигнало до фаталния край.

Очаква се днес да бъде извършена аутопсия, която да посочи окончателно причината за трагедията. Предварителното заключение на медицинските експерти е, че става дума за здравословен проблем, който е предизвикал смъртта, съобщава Нова телевизия.

Малкият Момчил е бил едно от будните деца, обичан от всички – от учителите и своите съученици.

В училището е обявен ден на траур.

От управата на училището излязоха с позиция, в която се казва:

„Днес едно прекрасно дете, едно от децата на СУ “Екзарх Антим I”, внезапно ни напусна и безвъзвратно пое по пътя към вечността.

Екипът на СУ “Екзарх Антим I” поднасяме своите най-искрени съболезнования на семейството, приятелите и близките на нашия възпитаник. Случилото се днес е огромна трагедия, която ще остави своя отпечатък върху всеки от нас, защото едно от децата ни вече не е между нас.

Ръководството на училището ще окаже пълно съдействие, при нужда, както на родителите, така и на компетентните органи.

Нека е светъл пътят на едно слънчево дете! Да е в мир и покой душата му!

Сили и кураж на семейството му!“

 

Още

България

Имен ден: Черпят необикновени имена, почитаме светци, пребити с камъни

Published

on

На 19 март православната църква чества св. мъченици Хрисант и Дария.

Хрисант бил единствен син на царедвореца Полемий от Александрия. Като син на богати родители, той  учил в различни светски школи, а учители му били най-образованите мислители от това време.

Но мъдростта на света го правела тъжен, тъй като не можела да му даде отговор на въпроса какво е истина. Но Бог уталожил тъгата му: до ръцете на младия Хрисант стигнали Евангелието и Книгата на Апостолските деяния. Като ги прочел, той бил просветен от Истината – Христос. Потърсил учител и го намерил в лицето на свещеник, който го упътил във вярата и го кръстил.

Това не се харесало на бащата на Хрисант, който предприел всичко, за да го накара да се отрече от Христовата вяра. Оженил го насила за девойката Дария, която била езичница. Но Хрисант поучил Дария, тя приела вярата в Христа и двамата живеели заедно като брат и сестра, в привиден брак.

След смъртта на баща си, Хрисант започнал свободно да изповядва Христа и да живее според неговите повели. По времето на император Нумериан Хрисант и Дария били измъчвани заради вярата си. Но и самият мъчител Клавдий, като видял търпението на двамата мъченици и чудесата, станали по време на мъчениятаим, приел Христовата вяра, поради което се удостоил с мъченическа смърт.

Хрисант и Дария били убити с камъни. На мястото, където били погребани, по-късно била построена църква.

Днес празнуват всички, които носят имената Дария, Дарин, Дарина, Найда и Найден.

Дария е персийско име и означава „победителка“.

Найден е традиционно българско име, което също празнува на 19 март.

Найден означава „намерен“. Така наричали момчетата, които били подхвърляни пред прага. Такива деца се оставяли на богати хора или на такива, които искали, но не можели да имат дете.

Още
Реклама

Интересни

България5 часа ago

Среднощен екшън: Маскиран нахлу в заведение във Варна и го обра

Маскиран нахлу през нощта срещу вторник в заведение във Варна и за секунди обра касата с парите. Прави впечатление, че мъжът...

България5 часа ago

Писъци на умряло: Ето кой пръв отишъл към трупа на 11-г. Момчил ВИДЕО

Децата и учителите в СУ “Екзарх Антим I” и цял Казанлък са потресени от внезапната смърт на 11-годишния Момчил в...

България5 часа ago

Имен ден: Черпят необикновени имена, почитаме светци, пребити с камъни

На 19 март православната църква чества св. мъченици Хрисант и Дария. Хрисант бил единствен син на царедвореца Полемий от Александрия. Като...

Любопитно17 часа ago

Дяволската комета приближава Земята, ще можем да я видим с просто око

За първи път от 71 години ще можем да наблюдаваме с просто око голямата Дяволска комета, докато преминава през Слънчевата...

България17 часа ago

Трагедия в Казанлък: 10-г. момче издъхна в училище СНИМКИ 18+

Десетгодишно момче е починало на спортна площадка в двора на училище в Казанлък. Сигнал на спешния телефон 112 е подаден...

Made in BG19 часа ago

Галена показа сестра си (СНИМКИ)

Попфолк фурията Галена сподели кадър със сестра си Николинка, към който написа трогателното послание, гласящо: „Честит рожден ден, сестра ми!...

Made in BG19 часа ago

Емануела бясна, че любовникът я изостави

Очевидно в опит да изчисти гузната си съвест, Иван Карастоянов от „Денсинг старс“, не спира да залива социалните мрежи със...

България21 часа ago

Пролетта идва с около 18 часа по-рано

Астрономическата пролет настъпва в 05:06 ч. на 20 март, с близо 18 часа по-рано. Причина за това е, че 2024...

Made in BG21 часа ago

ИМА ПАРИ – УГАЖДА СИ: Азис брои почти милион за кола!

Краля на поп фолка Азис се изфука с ново попълнение към автопарка си. Този пък Костинбродския славей е избрал една от...

България21 часа ago

БРУТАЛНО: Син уби майка си!

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 31-годишен мъж за това, че умишлено е умъртвил майка си, съобщиха от държавното...

България22 часа ago

Нов сензационен обрат с прокурорското синче от Перник!

След почти 7 месеца зад решетките, Васил Михайлов излиза на свобода. Това стана ясно след като 3-членен състав на Софийски...

България22 часа ago

Ново 20: Денков с истинска бомба след срещата с Радев, Габриел дала нов ултиматум и… ВИДЕО

Официално приключи церемонията по връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на кабинет в рамките на 49-тото Народно събрание. По...

България22 часа ago

Безпрецедентна ситуация при президента Радев шокира цяла България

В понеделник точно в 12:00 часа бе насрочено връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на кабинет в рамките на...

Българияедин ден ago

Намериха най-старото място, от което започва най-древният град в Европа и България

Намерената могилата Яса Тепе на Брезовското шосе в Пловдив е изключително важна за историята, защото това е най-ранното място, на...

Българияедин ден ago

Ужасна катастрофа с мотор, загина 20-годишен младеж

20-годишен младеж загина при катастрофа с мотор. Друг участник в инцидента се е разминал с леки наранявания. Жертвата е младият...

Българияедин ден ago

Важен ден: Почитаме един светец и 11 000 мъченици

На 18 март църквата ни почита Св. Кирил, патриарх Йерусалимски, Мчк Трофим и 10 000 мъченици в Никомидия. Св. Кирил бил...

България2 дни ago

ПП-ДБ с извънреден брифинг, отговарят на ГЕРБ! ВИДЕО

България върви към предсрочни парламентарни избори! Причината – преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ за съставяне на правителство са пропаднали. Разговорите са приключили преди...

Любопитно2 дни ago

Откриха стар ръкопис от Родопите с плашещо сказание: България изчезва през 2084 г.

Специалистката по окултизъм Ина Ясипова живее от дълги години в Австралия, но изведнъж решила да се завърне в родината заради...

България2 дни ago

След края на преговорите: Разбраха ли се ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС (НА ЖИВО)

От самото начало на преговорите се включихме конструктивно. След първия кръг стана ясно, че имаме общи неща и различия. Ние...

Здраве2 дни ago

Яденето на устойчиво нишесте може да доведе до намаляване на теглото

Вид диетични фибри, каквито има в овесените ядки и боба, могат да помогнат за намаляване на теглото, съобщи Хелт нюз....

Реклама

Trending